Γ’ Εθνική: Εθν.Ν.Κεραμιδίου – Βατανιακός 3-1

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Σημαντική νίκη που τον κρατάει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο γηπεδούχος Εθνικός, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής και με αντίπαλο τον συντοπίτη Βατανιακό.

Συγκομιδή τεσσάρων βαθμών στα δυο συνεχόμενα ντέρμπι της περιοχής για την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας απο τον Σβορώνο και κέρδισε σήμερα την ομάδα της Κατερίνης.

Η νίκη για την ομάδα του Νέου Κεραμιδίου θεωρείται δίκαιη και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σε έκταση σκορ, απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό Βατανιακό που προσπάθησε αλλά γνώρισε τελικά την ήττα.

Ανιχνευτικά για τις δυο ομάδες θα ξεκινήσει το παιχνίδι με το πρώτο τέταροτου αγώνα να περνάει χωρίς την μεγάλη φάση.

Την πρώτη καλή φάση είχε ο Εθνικός που λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μελικιώτης σημάδεψε το δοκάρι του Φιρινίδη στο 18’λεπτό.

Στο 24’ο Κρυεμάδι θα σουτάρει δυνατά απο το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια,για να περάσει η μπάλα λίγο επάνω απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βατανιακού.

Στο 30′ ο Μηλιώτης θα σουτάρει δυνατά μέσα απο την περιοχή για να μπλοκάρει ο Φιρινίδης.

Στο 33′ ο Μελικιώτης θα πλασάρει δυνατά μέσα απο την περιοχή του Βατανιακού, η μπάλα θα βρεί το κάθετο δοκάρι του Φιρινίδη και στην επαναφορά ο Κρυεμάδι με νέο δυνατό πλασέ θα ανοίξει το σκορ για τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Στο 41΄οι γηπεδούχοι θα παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία του Φιρινίδη, όταν ο Κόλα θα σουτάρει δυνατά, ο τερματοφύλακας του Βατανιακού θα αποκρούσει αλλά ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού θα πάρει ξανά το ριμπάουντ και με δεύτερη προσπάθεια απο κοντά θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα ο Βατανιακός και έδειξε την διάθεση του να μπεί ξανά στο παιχνίδι.

Το κατάφερε όταν στο 52’ο Μήτρακας εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Ανανιάδης πήρε την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Πατσιογεώργο στην απόκρουση του μέχρι εκείνη την στιγμή αγώνα.

Η μπάλα κατέληξε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ξανά ο Μήτρακας με τον Γκαράτζια αυτή τη φορά να μην αστοχεί και να μειώνει σε 2-1.

Στο 65΄πολύ καλή επιθετική προσπάθεια των παικτών του Εθνικού με τον Κρυεμάδι να σεντράρει χαμηλά απο δεξιά, ο Μετάι θα αφήσει την μπάλα για να σουτάρει δυνατά ο Σεχολλάρι και να μπλοκάρει ο Φιρινίδης.

Στο 68’ο Μελικιώτης θα βγεί απέναντι στον Φιρινίδη, θα περάσει και τον τερματοφύλακα τυ Βατανιακού και θα σκοράρει για τρίτη φορά ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι θα εκτελέσουν πέναλτι σε ανατροπή του Λαμπίρη μέσα στην περιοχή, θα το εκτελέσει ο Σεχολλάρι ο οποίος όμως θα στείλει την μπάλα ψηλά πάνω απο τα δοκάρια του Φιρινίδη.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: (Βαγγέλης Μόρας) Πατσιογεώργος, Κόλα (46΄Λαμπίρης), Κυριακίδης, Χατζής (46΄Ιντζόγλου), Παπαδόπουλος Χρ. (60′ Σεχολλάρι), Κρυεμάδι, Μηλιώτης, Κλιγγόπουλος, Μετάι (75΄Ζουκάν), Μελικιώτης (80′ Μουράτη) Τουλίκας

Βατανιακός: (Γιώργος Ποτουρίδης) Φιρινίδης, Σαμανίδης, Δερμίσης, Γκαράτζιας, Λιόλιος, Ανανιάδης Χρ., Μιχαηλίδης, Δημητρίου, Μιτακίδης, Ανανιάδης Δημ., Μητράκας

Share This Article