ΑΕΛ: Ορθόδοξος ο Λαυρέντης Κοσσονού!!

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Την απόφαση να βαπτιστεί Χριστιανός πήρε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αχμέντ Κοσσονού, με την βάπτιση να γίνεται την Πέμπτη (16/11) στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα.

Σε μία πολύ όμορφη στιγμή, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Γιάννης Νταβέλης βάπτισε τον 20χρονο από την Ακτή Ελεφαντοστού, που πήρε το όνομα Λαυρέντης.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Μια ιδιαίτερη και συμβολική ημέρα ήταν η σημερινή για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής μας Ahmed Kossonou βαπτίσθηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Αχμέτ – Λαυρέντιος πλέον όπως χρίστηκε με το νέο του όνομα κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και βρίσκεται στην ΑΕΛ για 2η σεζόν. Είναι αναμφισβήτητα εκτός από φέρελπις αθλητής και αγαπητός στους συμπαίκτες του και στους βυσσινί φιλάθλους δείχνοντας στοιχεία ανθρώπου με αξίες και πνευματικές ανησυχίες. Μάλιστα ο ίδιος από τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στη Λάρισα ζήτησε να παρακολουθήσει την κατήχηση ώστε να βρεθεί στην ετοιμότητα που απαιτείται και να βαπτιστεί από την εκκλησία μας.

Το μυστήριο της βάπτισης τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ενώ νονός του έγινε με χαρά και συγκίνηση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ιωάννης Νταβέλης ο οποίος ανέλαβε τις υποχρεώσεις του αναδόχου από την πρώτη στιγμή που άκουσε τον Ιβοριανό παίκτη μας να εκφράζει αυτή την επιθυμία.


Στη βάπτιση του Kossonou παραβρέθηκε το σύνολο των ποδοσφαιριστών και το τεχνικό team της ΑΕΛ, με επικεφαλής τον προπονητή μας κ. Παύλο Δερμιτζάκη. Στο μυστήριο παρέστη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης καθώς και τα στελέχη της διοίκησης Τάσος Χριστακόπουλος, Δήμητρα Βασιλάκου και Αποστόλης Νταϊλιάνης.

Μετά τη βάπτιση όλοι μαζί συνέφαγαν στην παραδοσιακή ταβέρνα “Χατζηγιάννης” στη γέφυρα του Πηνειού στο Αλκαζάρ για το έθιμο και για τα συγχαρητήρια στον ανάδοχο και στον νεοφώτιστο.

Πηγή: Regista

*φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος, Γιώργος Μποντικούλης

Share This Article