Νίκος Θεοδοσιάδης: Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με την Νέα Αρτάκη

Παύλος Καλεμκερίδης
7 Λεπτά αναγνωσης

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής του Σβορώνου Νίκος Θεοδοσιάδης ανέλυσε διεξοδικά τη σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση στην Ηγουμενίτσα απέναντι στο Θεσπρωτό που διατήρησε τον ΓΑΣ στην πρώτη θέση, αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον ΑΟ Νέας Αρτάκης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ομάδα του τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τις πρόσφατες εξαιρετικές εμφανίσεις του Δημηνά, ο 50χρονος τεχνικός «αποθέωσε» τον ποδοσφαιριστή του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

«Μία ακόμη μεγάλη νίκη για εμάς, μία νίκη η οποία επιτεύχθηκε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και στο συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός από τον αντίπαλο είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μία ακόμα ιδιαιτερότητα και αυτό είχε να κάνει με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα του αγώνα. Πολλή βροχή, βαρύ γήπεδο και οπωσδήποτε αυτό το γεγονός έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας.

Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα 20 λεπτά μας δημιούργησε ένα πρόβλημα η βροχή και το βαρύ γήπεδο μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας γιατί δεν είχαμε παίξει μέχρι τώρα σε τέτοιες γηπεδικές συνθήκες αλλά τα παιδιά το ξεπέρασαν γρήγορα. Ήταν κυρίαρχοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέραμε και πετύχαμε ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ με τον Δημήτρη Κοντοθανάση και γενικά η εικόνα μας ήταν πάρα πολύ καλή.

Θα μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να τελειώσουμε το παιχνίδι, μας δόθηκαν οι ευκαιρίες αλλά δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ. Η ουσία είναι ότι σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά είχαμε αυτά που πρέπει να έχουμε σαν ομάδα όσον αφορά τη διάθεση, το πάθος και την αυτοπεποίθηση. Και γενικά τα στοιχεία που τα παρουσιάζουμε σε κάθε παιχνίδι και νομίζω ότι η ομάδα έδειχνε ότι δύσκολα δε θα φύγει με τους τρεις βαθμούς από αυτό το παιχνίδι.

Στο ημίχρονο τόνισα στα παιδιά ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό που είδα εγώ στα πρώτα 45 λεπτά και έχει να κάνει με το κακό αμυντικό τρανζίσιον της αντίπαλης ομάδας. Τα παιδιά κάνανε αυτό που είπα, τοποθετήσαμε παίκτες σε θέσεις που θα έπρεπε έτσι ώστε όταν κάνουμε άμυνα να παίρνουμε δεύτερες μπάλες για να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το κακό τρανζίσιον του αντιπάλου. Το κάναμε, νομίζω από το 45’ μέχρι το 60’ είχαμε τουλάχιστον 5-6 κλασικές ευκαιρίες, δεν πετύχαμε το γκολ αλλά ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση, από μία στατική φάση, μία εκτέλεση κόρνερ. Πετύχαμε και το δεύτερο γκολ και κάναμε πολύ πιο εύκολο το έργο μας. Από κει και πέρα νομίζω ο αντίπαλος απλά μας παρακολουθούσε, πετύχαμε και ένα τρίτο γκολ και εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Να δώσω για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, πραγματικά φέρανε την ομάδα σε ένα επίπεδο καταπληκτικό.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και αυτοί αξίζουν τα συγχαρητήρια. Είναι μία ακόμη εμφάνιση σε ένα σερί, τις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχουμε πέντε νίκες και μία ισοπαλία και 13-1 τέρματα. Σίγουρα οι αριθμοί δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο αλλά καταλαβαίνετε ότι δείχνουν μία εικόνα.

Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα έμπειρη που χτίστηκε το καλοκαίρι για να πρωταγωνιστήσει. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στο τακτικό κομμάτι γιατί όπως το έχω τονίσει και άλλες φορές, το ποδόσφαιρο δεν είναι μπαίνω και παίζω. Υπάρχει τακτική, στρατηγική, πλάνο και ευτυχώς εμένα οι ποδοσφαιριστές μου το ακολουθούν πιστά. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, δουλεύουμε μέσα από τις προπονήσεις για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι, θα δουλέψουμε και τις επόμενες τρεις μέρες πάνω στο παιχνίδι.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα εκτός από τους μακροχρόνιους Λαγδάρη, Μακράκη και τον Δημητρίου ο οποίος σιγά σιγά μπαίνει και αυτός. Είναι θετικό για μένα το ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και πάμε πάνοπλοι να αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως αντιμετωπίζουμε μέχρι τώρα κάθε παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να δούμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση για το αν τα συναισθήματα όλων στην ομάδα είναι πιο έντονα με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής:

«Όχι εμείς δε μπορούμε να λέμε ότι βλέπουμε διαφορετικά ή με διαφορετικά συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι πάντα ίδια, εγώ έχω τονίσει στα παιδιά ότι βλέπουμε Κυριακή με Κυριακή, ούτε βλέπουμε τι θα γίνει στο τέλος του πρώτου γύρου, ούτε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Εμείς και το είχα πει και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θέλουμε κάθε Κυριακή να κερδίζουμε. Να μπαίνουμε μέσα και να κερδίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Τα παιδιά το κάνουν, έχουν πλέον τεράστια αυτοπεποίθηση, έχουν πειστεί ότι είναι καλή ομάδα και καλοί ποδοσφαιριστές και αυτό το βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο.

Και όντως μπορεί να είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της ομάδας στη Γ’ Εθνική που παίζει ένα ντέρμπι κορυφής αλλά νομίζω ότι και τα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε με τον Πιερικό και με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου ήταν και αυτά ντέρμπι κορυφής γιατί οι ομάδες βρίσκονταν στην πρώτη θέση.

Τα παιδιά έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε παιχνίδι. Και αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να κερδίζει σε αυτή την κατηγορία τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Σεβόμαστε κάθε ομάδα, δε φοβόμαστε καμία. Αυτό κάνουμε κάθε Κυριακή για αυτό και είμαστε εκεί που είμαστε και δίκαια είμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε, να πάρουμε τη νίκη και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

Σε ερώτηση για τον Δημήτρη Δημηνά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν:

«Ναι, ο Δημήτρης ο Δημηνάς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ένας ποδοσφαιριστής που τον χρειάζεται κάθε ομάδα. Εμείς την περσινή χρονιά πήραμε πολλά από τον Δημήτρη.

Ο Δημήτρης ήταν φαντάρος και έχασε ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, σίγουρα για εμάς αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Αλλά το θετικό είναι ότι σιγά σιγά παίρνει μέρος στις προπονήσεις, φτάνει και στο τέλος της στρατιωτικής του θητείας.Είμαστε ευτυχείς που έχουμε τον Δημήτρη Δημηνά στις τάξεις της ομάδας γιατί πέρα από καλός ποδοσφαιριστής είναι και ένα καταπληκτικό παιδί και εμείς περιμένουμε να έρθει από πλευρά φυσικής κατάστασης στο επίπεδο που πρέπει γιατί αποτελεί για εμάς μία πολύ καλή λύση για την πορεία της ομάδας. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και θα χρειαστούμε τη βοήθεία του».

Επιμέλεια: Παύλος Καλεμκερίδης Athlitikianaskopisi gr

Share This Article