Κοπή Βασιλόπιτας Μακεδονικού: Η λαμπρή τελετή και οι βραβεύσεις!!!

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον διαμοιρασμό ατομικών τσουρεκιών σε κάθε αθλητή και αθλήτρια, ανά τμήμα, με τους τυχερούς να προετοιμάζονται για μαγευτικά δώρα!!!!

Με μεγάλη επιτυχία και λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (05/02) η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για την οικογένεια του Μακεδονικού!

Η τελετή έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο των εγκαταστάσεων του συλλόγου, το οποίο φιλοξένησε όλα τα «πράσινα» τμήματα (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση, τένις, ΚΔΑΠ), αθλητές και συγγενείς τους, παλαιμάχους αθλητές, καθώς και πλήθος επισήμων προσκεκλημένων από τον χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού.

Ο σεβασμιότατος Βαρνάβας, Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για τον σύλλογο και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, με το φλουρί να εντοπίζεται στο κομμάτι των Εγκαταστάσεων του Μακεδονικού!

Την Πολιτεία εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, οι βουλετές Θεσσαλονίκης κ.κ. Διαμαντής Γκολιδάκης και Θεοφάνης Παππάς, καθώς και Αντιπεριφερειάρχες κ. Βούλα Πατουλίδου, Άγγελος Χαριστέας και κ. Χρήστος Μήττας.

Προσκεκλημένοι και παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι και των όμορρων Δήμων, με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, κ. Δημήτρη Ασλανίδη, να εκφράζει ανοιχτά την υποστήριξη του στον Μακεδονικό και στη νεολαία του συλλόγου, και παρόντες τους κ.κ. Λάζαρο Κυρίζογλου (Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης), Σίμο Δανιηλίδη (Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών), Κωνσταντίνο Γεροντίδη (Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Παύλου Μελά), κ. Μανώλη Ιωαννίδη (Αντιδήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης) και την κ. Κούλα Γιαννακίδου (Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης) και τον κ. Λάζαρο Σουσλόγλου (Εντενταλμένος Οικονομικής Υπηρεσίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης).

Τέλος, το παρόν έδωσε φυσικά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, κ. Σάββας Δημητριάδης.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση «άνοιξε» με την προβολή βίντεο – ανασκόπησης για το ημερολογιακό έτος 2023, με χαρακτηριστικές αναφορές σε επιτυχίες των α’ ομάδων και των Ακαδημιών του Μακεδονικού, μεταξύ των οποίων το πρωτάθλημα Β Εθνικής μπάσκετ και το χρυσό μετάλλιο του κολυμβητή Δημήτρη Καϊτατζή, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών!

Ακολούθησε εισαγωγικός λόγος του Προέδρου του Μακεδονικού, κ. Παύλου Ανδρώνη, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το βεληνεκές του συλλόγου, υπενθύμισε την σπουδαία ιστορική του διαδρομή και το χρέος που «φέρουν» τα χρώματα του, ενώ τέλος δεν παρέλειψε να απευθυνθεί ευθέως στους πολιτειακούς παράγοντες, υπογραμμίζοντας το πάγιο αίτημα της Διοίκησης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του συλλόγου με παραχώρηση εκτάσεων από το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», αίτημα το οποίο χαιρέτησε και ο κ. Βρούτσης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, πήρε με την σειρά του το βήμα και εξέφρασε τον ειλικρινή του εντυπωσιασμό για την εικόνα των χιλιάδων παιδιών-αθλητών που αντίκριζε μπροστά του. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στους 5 μήνες που είμαι Υπουργός, αυτό που βλέπω σήμερα δεν το έχω ξανασυναντήσει πουθενά αλλού στην Ελλάδα! Αξίζουν σε όλους σας πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την εικόνα!», ενώ έκλεισε τον λόγο του δεσμευόμενος με τα κάτωθι λόγια: «Είναι αξέχαστο αυτό που βλέπω σήμερα, πραγματικά συγχαρητήρια! Ως Υφυπουργός Αθλητισμού, δεσμεύομαι να είμαι κοντά σας!». Στον λόγο του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία και το επικείμενο πρόγραμμα «Κούρος», ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τα οφέλη τους και τονίζοντας ότι «η απάντηση στη βία είναι αυτά τα παιδιά, ο γνήσιος αθλητισμός!».

Οι βραβεύσεις

Στις προγραμματισμένες βραβεύσεις, ο σύλλογος τίμησε τους χορηγούς και υποστηρικτές του, τις οικογένειες των Ακαδημιών του που εθελοντικά συνέβαλαν στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος ανταλλαγής αθλητών του ΕΛΓΙΝ, μεταξύ Μακεδονικού και της γερμανικής Blau-Weiss 96, και φυσικά αθλητές, αθλήτριες και τμήματα που διακρίθηκαν στο 2023!

Αναλυτικά:

Αντώνης Χερίδης, Κωνσταντίνος Βλάχος, Λευτέρης Γρηγοριάδης: Ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Μακεδονικό

Μακεδονικός Κ17: 2η θέση στο πρωτάθλημα Κ17 της ΕΠΣ Μακεδονίας

Μακεδονικός Κ16: Πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα Κ16 της ΕΠΣ Μακεδονίας

Μακεδονικός Κ15: 2η θέση στο πρωτάθλημα Κ15 της ΕΠΣ Μακεδονίας

Μακεδονικός Κ13: 3η θέση στο πρωτάθλημα Κ13 της ΕΠΣ Μακεδονίας

Κωνσταντίνα Γιαννακίδου, Άννα-Μαρία Ζωσιμίδου, Πηνελόπη Βαρναλίδη, Φωτεινή Τσιτσιλίδα: Αθλήτριες της Ακαδημίας Βόλεϊ που προωθήθηκαν στην ομάδα γυναικών του Μακεδονικού

Δημήτρης Καϊτατζής: Χρυσός στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στην κολύμβηση (το πρώτο μετάλλιο του Μακεδονικού στην συγκεκριμένη κατηγορία)

Συμεών Τζιλβέογλου: Ο πρώτος κολυμβητής του Μακεδονικού που εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδος στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών…

Μπάσκετ Ανδρών: Πρωταθλητές στον 4ο Όμιλο της Β’ Εθνικής Ανδρών..

Βόλεϊ Γυναικών: 3η θέση στην Α’ ΕΠΕΣΘ Γυναικών

Το 2024 ας φτιάξουμε ακόμα περισσότερα, ΜΑΖΙ!

Πηγή: Makedonikos.gr

Share This Article