Γ’ Εθνική: Mε το “μυαλό” στον Πιερικό.. και με τον κόσμο του… στο πλευρό του…

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Σπουδαία νίκη για την ομάδα της Πτολεμαΐδας η οποία επιβλήθηκε του Αστέρα Σταυρού με 0-2. Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ο Εορδαϊκός γκρέμισε το “κάστρο” του Αστέρα Σταυρού το οποίο παρέμενε αλώβητο για (21) αγωνιστηκές και τον υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της χρονιάς.

Ο Νίκος Κατακαλίδης την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του παιχνιδιού με τον ΑΟ Τρικάλων και σε έρωτηση που του τέθηκε για το τι προσδοκά για το παιχνίδι με το Σταυρό απάντησε πως, “για το μοναδικό αποτέλεσμα που θα παίξουμε θα είναι γι αυτό της νίκης”.

Έτσι και έγινε ο Εορδαϊκός πήρε ένα παλικαρίσιο διπλό το οποίο πανηγύρισε όπως του άρμοζε, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες αλλά με ηρεμία και ταπεινότητα , άλλωστε ο κίνδυνος εξοστρακισμού και αποσυντονισμού  είναι υπαρκτός και σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνίσταται η ψυχραιμία και η ώριμη διαχείριση μια μεγάλης επιτυχίας.

Ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Κατακαλίδης φάνηκε να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό “κοουτσάρισμα” καθώς διαχειρίστηκε άψογα το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας μετά την κόκκινη κάρτα του Αιχμαλωτίδη η οποία ήρθε αρκετά νωρίς μόλις στο 36′.

Η ομάδα έδειξε το «μέταλλο» και τον χαρακτήρα της και βρέθηκε να προηγείται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με δημιουργό  τον Μεϊλαντ και εκτελεστή τον Νίκολι ο οποίος έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Σταυρού στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερη και είχε τις δικές της καλές στιγμές καθώς είχε και δυο δοκάρια!

Στο δεύτερο μέρος ο Εορδαϊκός έπαιξε παθιασμένα και ήθελε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και να γυρίσει με κάτι θετικό στην Πτολεμαΐδα.

Το δίδυμο Μεϊλαντ-Νίκολι “φώναξε” για ακόμη μια φορά παρών και με εξαιρετικό συνδυασμό των δυο προήλθε τον δεύτερο τέρμα για την ομάδα μας διαμορφώνοντας από το 68’ το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Τα δύο προσωπικά τέρματα του Λεονάρντο Νίκολι έρχονται να προστεθούν στα δυο προηγούμενα που πέτυχε στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής με τον ΑΟΤ , δείχνοντας ότι ο φορ του Εορδαικού βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» και βοηθά σημαντικά την ομάδα στο σκοράρισμα που στις προηγούμενες αγωνιστικές φάνηκε πως αντιμετωπίζει δυσκολίες στο γκόλ παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετά δημιουργική.

Η ομάδα πήρε μια ακόμη σημαντική νίκη και σε (2) παιχνίδια έχει πετύχει συνολικά  (7)! τέρματα ενώ έχει δεχτεί μόλις (1), γεγονός που μαρτυρά με τον πλέον ιδανικό τρόπο ότι η ομάδα έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της μετά και την μεταγραφική της ενίσχυση.

Επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για την ομάδα μας την ερχόμενη Κυριακή (11/2,15:00) με τον Πιερικό στην Πτολεμαΐδα.

Ένα παιχνίδι στο οποίο απαιτείται και η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, ενώ παράλληλα αποτελεί και ευκαιρία καθώς το επόμενο προγραμματισμένο εντός έδρας παιχνίδι είναι στις (17/3)  καθώς μετά τον Πιερικό ακολουθεί το άνευ τρίποντο επί της αποχωρήσας απο το πρωτάθλημα «Φήκης», τα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Λευκίμμη και Θεσπρωτό και έτσι το έπομενο εντός αναμένεται να “συμαδευτεί”  στην “μακρινή”  Κυριακή (17/3) με την Νέα Αρτάκη.

Καταλαβαίνει κανείς την σημασία της μαζικής παρουσίας κόσμου στο γήπεδο καθώς τα δύο συναπτά εκτός έδρας παιχνίδια υποχρεώνουν την διοίκηση του Συλλόγου σε μεγάλα έξοδα και η ανάγκη τόνωσης του «κιτρινοπράσινου» ταμείου θεωρείται επιβεβλημένη.

Πηγή: eordaikos fc

Share This Article