Εδεσσαϊκός: Μια ομάδα με ιστορία 65 χρόνων απειλείται με διάλυση….

Παύλος Καλεμκερίδης
7 Λεπτά αναγνωσης

Ποτέ στα χρονικά ο Εδεσσαϊκός δεν έφτασε τόσο κοντά στην διάλυση. Το χειρότερο είναι πως το μέλλον του συλλόγου είναι θολό…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Εδεσσαϊκός είναι η ιστορικότερη και πιο σημαντική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου όχι μόνο της Πέλλας αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ίσως μαζί με την Βέροια, τον Πιερικό και τον Πανσερραϊκό, να δεσπώσει σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά και δεν αποτελεί μια υποτυπώδη έννοια που συνοδεύει αυθαίρετα τους τριαινοφόρους με την ποδοσφαιρική ιστορία. Το πιο ξακουστό και πετυχημένο από τα αθλητικά σωματεία της Πέλλας βάσταξε μέσα στα χρόνια, κρατήθηκε στην επιφάνεια και κέρδισε δικαιωματικά τον δικό του χώρο στο ‘γίγνεσθαι’ της νεότερης Ελλάδας. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που ο υπό διάλυση συλλογος, σήμερα δεν διαθέτει διοίκηση, προπονητή, παίκτες, γήπεδο.

Το μόνο που έχει μείνει είναι ένα όνομα καθώς και 5 με 7 μέλη του ερασιτέχνη που βρέθηκαν στην προηγούμενη Γενική συνέλευση. Ο υποβιβασμός την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Πέλλας σαφώς και άφησε πολλές πληγές όχι μόνο αγωνιστικές αλλά και διοικητικές.

Η επιστροφή σε αυτήν την κατηγορία δυστυχώς έρχεται σε μια εποχή που υπάρχει ένδεια παραγόντων ώστε να βγάλουν το κάρο από την λάσπη. Ο Έδεσσαϊκός μετά από 65 ολόκληρα χρόνια ενεργής παρουσίας στα κοινά όχι μόνο της πόλης αλλά και του νομού Πέλλας, έχει το πιο δύσκολο ραντεβού.

Απέναντι βρίσκεται η οριστική διάλυση και βύθιση του Συλλόγου στην αφάνεια και από την άλλη η σωτηρία. τα 65 λοιπόν χρόνια ιστορίας κινδυνεύουν με αφανισμό. Εδώ και περίπου 5 μέρες έχουν κινητοποιηθεί παλαιοί και νέοι παράγοντες και φίλοι του Εδεσσαϊκού, στο άκουσμα ότι και η 5η γενική συνέλευση της ομάδας ήταν άκαρπη.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Όσοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα, βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός, με πρώτο και καλύτερο τον παλαιό αθλητικογράφο της Έδεσσας και παράγοντα του Εδεσσαϊκού Χριστόδουλο Πετσινάρη.

Ο οποίος κάνει αγώνα, για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι, προ ημερών,ο ίδιος κάλεσε στο τηλέφωνο τον δημοσιογράφο -εκδοτη, Χρήστο Δημητριάδη, προκειμένου ο ίδιος να αναλάβει την πρωτοβουλία για την συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου η κατάσταση να εξελιχθεί ομαλά, ενόψει των νέων υποχρεώσεων της ομάδας. Ο κ. Δημητριάδης, δέχτηκε αυτή την πρόσκληση, υπό προϋποθέσεις, και τόνισε ότι αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία και αν χρειαστεί θα εκτελέσει και τα χρέη του προέδρου.

ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ

Τώρα πλέον, ξεκινά ένας Πανεδεσσαϊκός αγώνας, Προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει ομαλά στη συνέχεια.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΕΤΣΙΝΑΡΗΣ: Ο ίδιος μας είπε” θεωρώ άδικο αυτό που γίνεται. Η ομάδα της πόλης μας, από την σύσταση της έως και σήμερα έχει περάσει πολλά στάδια. Υπήρξαν κρίσεις, αλλά όλες αντιμετωπίστηκαν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η διάλυση αυτής της ιστορικής ομάδας; Πρέπει να την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια. Κάνω έκκληση στον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Κάνω έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Έδεσσας να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Δημητριάδη, που ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτή την πρόσκληση. Θα δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη, έτσι ώστε σύντομα να βγούμε νικητές

” ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΠΚΑΡΗΣ: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας είπε”Από μικρό παιδί, αγάπησα τον Εδεσσαϊκό. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη ζωή μου. Πρέπει να βρεθεί διοίκηση και να προχωρήσει σε αυτές τις επιλογές που θα δώσουν αξία στο μέλλον. Σε αυτή την χρονική στιγμή, όλοι μας πρέπει να δραστηριοποιηθούμε προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει ομαλά την πορεία της. Ακούω ότι υπάρχει πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Χρήστο Δημητριάδη, την οποία και στηρίζω. Σε αυτό το σημείο θα παραθέσω ένα γεγονός, που δείχνει ότι η ομάδα του Εδεσσαϊκού είναι μια ιδέα για την πόλη. Είχαμε υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, και κάποια στιγμή παίζαμε με την άλλη ομάδα της πόλης την Ελπίδα.

Απογοητευμενοι οι φίλαθλοι, από τον υποβιβασμό, στήριξαν την Ελπίδα και όλο το γήπεδο είχε γεμίσει με μπλέ σημαίες. Όταν όμως η ομάδα μας προηγήθηκε με 2-0 τότε με μιας κατέβηκαν οι μπλέ σημαίες και όλο το γήπεδο φώναζε Εδεσσαϊκός!! Με άλλα λόγια θέλω να σας πω ότι η ομάδα μας είναι στο DNA των φιλάθλων. Για αυτό τον λόγο, αξίζει να την στηρίξουμε ”

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Ο κ. Δημητριάδης μας είπε “Ο Εδεσσαϊκός είναι στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει διοίκηση μετά από πέντε συνελεύσεις. Υπάρχει πίεση από παλαιούς παράγοντες για να βρεθεί λύση. Σε αυτό το κάλεσμα δηλώνω παρών, βέβαια με όρους και προϋποθέσεις. Να συσταθεί μια ομάδα σωτηρίας, ώστε φέτος να κατέβει ο Εδεσσαϊκός και σταδιακά να βρεθεί πιο μόνιμη λύση ,για να συνεχίσει: “Μετά από 65 χρόνια είναι άδικο να μη κατέβει η ομάδα. Να βρεθούν 15 άτομα να φτιάξουν ένα συμβούλιο. Αν κάποιος θέλει να γίνει πρόεδρος, θα τον βοηθήσω. Αν δε θέλει κανείς, μπορώ να αναλάβω μεταβατικός. Η καρέκλα δεν είναι προαπαιτούμενο, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να το κάνω, υπάρχει σχεδιασμός. Η δική μου προσπάθεια και το κάλεσμα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρωταρχικός στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι παράγοντες της Έδεσσας. Υπάρχει πλάνο ανάπτυξης του Εδεσσαϊκού με γηγενείς παίκτες και ανάπτυξης των ακαδημιών, ώστε η ομάδα να μην αποτελεί… λεγεώνα των ξένων, αλλά μια ποδοσφαιρομάνα της Πέλλας, της Ημαθίας και της Φλώρινας. Ένα πρώιμο πλάνο βεβαίως, που θα συνδιαμορφωθεί με τα μέλη της διοίκησης που θα απαρτίζουν τον Εδεσσαϊκό. Τονίζω οτι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέλη που να ενδιαφέρονται. Επίσης, δεν υπάρχει προπονητής, παίκτες, το γήπεδο γκρεμίζεται, άρα όλα από την αρχή. Να κάνουμε την διαφορά και να πούμε ότι τώρα ξεκινά μια νέα ιστορία, που θα είναι η συνέχεια της παλιάς!”

Γιώργος Λαδιάς: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Έδεσσαϊκού στην περίοδο της δόξης του, Γιώργος Λαδιάς προχώρησε σε μια πολύ σημαντική πρόταση στην οποία φυσικά θα σταθεί αρωγός. Ο ίδιος δήλωσε: Από την στιγμή που δεν υπάρχει άνθρωπος (επιχείρηση)χρηματοδότης η λύση είναι απλή και εύκολη κατ εμε ,εάν πράγματι θέλει η πόλη να υφίσταται η ομάδα.50 μέλη με 1000 ευρώ το χρόνο συγκεντρώνεται ένα ποσό για να λειτουργήσει η ομάδα στην Α1 . Διοίκηση ;Από αυτούς τους 50 επιλέγονται όσοι έχουν χρόνο και διάθεση αφού πρώτα έχει καθοριστεί το πλάνο και οι στόχοι.

Ο Κώστας Κυζιρίδης φίλαθλος του Εδεσσαϊκού δήλωσε τα εξής:

Προσωρινή Διοίκηση με την επίβλεψη του Δήμου και αποκλειστικό έργο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω κουπονιών των 5 ευρώ. Δέσμευση όλων των μελών να στηρίξουν την προσπάθεια με ελάχιστη συμμετοχή 100 ευρώ. Το ποσό πού θα συγκεντρωθεί τίθεται στην άμεση εποπτεία του Δήμου και με την συμμετοχή του Δημάρχου και όλων των παραγόντων της πόλης εκλέγεται Διοίκηση με κύριο έργο τα οικονομικά. (σπόνσορες διαφημίσεις εκμετάλευση νέου γηπέδου) Θυμίστε στους μαγαζάτορες ειδικά των καταρακτών ότι ο Εδεσσαικός είναι πηγή τουρισμού.

Πηγή: Άποψη

Share This Article