Α’ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΠΑΟΚ Κοίλων 1-1

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το «ντέρμπι» ανάμεσα σε Μακεδονικό Σιάτιστας και ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Α Τοπικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Η αναμέτρηση είχε πολλή ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού είχαμε αποβολές, εισβολή ανθρώπων της Σιάτιστας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δύο γκολ, αρκετές χαμένες ευκαιρίες αλλά και αγκαλιές μεταξύ των ποδοσφαιριστών στο τέλος, δείχνοντας πως αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

Στο 6′ λεπτό ο Μακεδονικός Σιάτιστας θα χάσει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Βασίλη Μπατσή να κάνει το σουτ, ενώ ο Γρηγοριάδης είναι εκτός εστίας, αλλά ο Μαντώς θα σώσει τον ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 10′ λεπτό, εκεί όπου ο Σαλονικίδης θα κάνει δυνατό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ζηνόβιος θα αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Και ενώ η Σιάτιστα βρισκόταν στην επίθεση και πίεζε, ο ΠΑΟΚ Κοίλων στο 14′ λεπτό θα βγει στην αντεπίθεση, με τον Αθανασιάδη να «τσιμπάει» την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Ηλία να τον ανατρέπει, κάνοντας τάκλιν στα πόδια του επιθετικού των Κοίλων, με τον διαιτητή Τσιμεντερίδη να βγάζει από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των «μπλε», με τον Μακεδονικό να μένει από πολύ νωρίς με δέκα παίχτες.

Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στην συγκεκριμένη φάση ήταν πολύ έντονες, διαφωνώντας με την κόκκινη κάρτα, υποστηρίζοντας πως ο παίχτης τους έπρεπε να δεχτεί κίτρινη κάρτα, με τον Ηλία να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο.

Το κερδισμένο φάουλ των Κοίλων ανέλαβε να το εκτελέσει ο Μαντώς, ο οποίος στο 16′ λεπτό με πολύ δυνατή απευθείας εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζηνόβιου, πανηγυρίζοντας πολύ έντονα με τους συμπαίχτες του, κάνοντας το 0-1.

Κάπου εκεί οι άνθρωποι της Σιάτιστας μπήκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν προς τον κύριο Τσιμεντερίδη, ενώ προέτρεπαν τους παίχτες τους να αποχωρήσουν από το παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν ήθελαν οι ίδιοι, οι οποίοι παρέμειναν μέσα για να συνεχιστεί το ματς.

Στο 31′ λεπτό υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στον προπονητή των Κοίλων, Βασίλη Μαντζώλα και την κερκίδα, με τον κύριο Τσιμεντερίδη να τον αποβάλει.

Στο 39’λεπτό ένα δυνατό σουτ από τον Μπούρτζο θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 41’ μετά από κόρνερ του Σαμαρά, ο Νικολαΐδης θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά οι αμυντικοί θα διώξουν πάνω στην γραμμή.

Στο 43′ λεπτό και πάλι ο Μπατσής θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γρηγοριάδης θα αποκρούσει την μπάλα με τα πόδια.

Στο 56′ λεπτό όμως, η μπάλα θα φτάσει και πάλι στον δραστήριο Μπατσή, ο οποίος με ωραίο συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Μακεδονικό Σιάτιστας.

Το ματς άνοιξε, με τον Ντούκα να χάνε μοναδική ευκαιρία στο 61ο λεπτό, κάνοντας ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή και τον Ζηνόβιο εκτός εστίας, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ.

Στο 67’ ο Μακεδονικός Σιάτιστας θα χάσει μοναδική διπλή ευκαιρία, να πάρει το προβάδισμα. Αρχικά Τσιούκρας θα περάσει τον τερματοφύλακα Γρηγοριάδη και από πλάγια θέση θα πλασάρει σε κενή εστία, αλλά εκεί ως από μηχανής θεός θα εμφανιστεί ο Κυπίρτογλου, ο οποίος με τάκλιν στην μπάλα θα σώσει την ομάδα του, αλλά η μπάλα θα φτάσει στον Παπουτσίδη, ο οποίος από κοντινή απόσταση θα στείλει την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 68’ ο πορτιέρο της Σιάτιστας θα δηλώσει παρών, βγάζοντας το πλασέ του Νικολαΐδη.

Στο 86’ ο Μαντώς θα δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ζηνόβιος θα αποκρούσει και πάλι την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 87’ η Σιάτιστα θα βγει στην αντεπίθεση, με τον Μπούρτζο να τροφοδοτεί τον Μπατσή, ο οποίος θα κάνει το σουτ από πλάγια θέση, με τον Γρηγοριάδη να μπλοκάρει.

Το τελικό 1-1 ίσως να ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, με τις ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό. Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ενώ έπαιζε με παίχτη λιγότερο από πολύ νωρίς, αυτό δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του ματς, αφού ο ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης δεν βρήκε τον τρόπο να το εκμεταλλευτεί.

Έτσι τα Κοίλα έφτασαν τους 60 βαθμούς και παραμένουν αήττητοι στην κορυφή, ενώ η Σιάτιστα έφτασε τους 47 βαθμούς στην 3η θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μακεδονικός Σιάτιστας: (Σιαπανίδης – Ιωαννίδης) Ζηνόβιος, Ηλίας, Αγκάστρα (61’ Κοντός), Ντεμάι, Μπούρτζος, Τσιούκρας, Μπατσής, Σίμος Β (23’ Μπούρτζος Π.), Παπουτσίδης (80’ Σίμος Χ.), Καλογιαννίδης, Καλόγηρος

ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης: (Βασίλης Μαντζώλας) Γρηγοριάδης, Ντούκα, Ποσινακίδης (87’ Σαββίδης), Ζιώγας, Μαντώς, Κυπίρτογλου, Σαλονικίδης, Νικολαΐδης, Σαμαράς (63’ Φαρμάκης), Αθανασιάδης, Παπανικόπουλος (46’ Τρούπκος)

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Α’ Βοηθός: Μπαλιάκας

Β’ Βοηθός: Δρουδάκης

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article