Α’ΕΠΣ Κοζάνης: Άλωσε την έδρα του Ατρόμητου η Α.Ε. Κοζάνης (1-2) (φωτο)

Θεόφιλος Ηλιάδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Μετά από ένα καλό στο πρώτο και μέτριο έως κακό 2ο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης πήρε σπουδαίο εκτός έδρας «διπλό» στην έδρα του Ατρόμητου κερδίζοντας με 1-2 την γηπεδούχο ομάδα για την 5η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης.

Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους όπως αναφέραμε στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες και για τις 2 ομάδες αλλά και 2 γκολ ενώ στην επανάληψη δεν είχανε το ίδιο και το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον στα τελευταία μόνο λεπτά.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της ΑΕΚ έπιασε τον Ατρόμητο στους 7 βαθμούς ο οποίος πλέον είναι στο -6 από την κορυφή κάτι όμως που όπως είχε δηλώσει ο Στράτος Καραμπατζάκης στην Athlitikianaskopisi.gr δεν είναι αυτοσκοπός.

Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο και να πετύχουν το 2o γκολ λίγο πριν το τέλος και να πάρουν μια σπουδαία νίκη.

Εδώ να σημειώσουμε πως πριν την έναρξη κρατήθηκε 1 λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζόρζ Μπάλντοκ και πως ο Ατρόμητος κατέβηκε ουσιαστικά με 13 αφού η ΕΠΣ σε μια απίστευτη κίνηση όρισε παιχνίδι της Κ16 την ίδια μέρα με την “μεγάλη” ομάδα!!!!!!!

Φάσεις και γκολ

Στο 13′ σουτ Μαυροματίδης απέκρουσε δύσκολα ο Παπακώστας και 5 λεπτά μετά σέντρα Μαυροματίδη ο Καλογιαννίδης πρόλαβε έξοδο Παπακώστα και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 29′ εκτέλεση κόρνερ από τον Γκάρκα η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω και 2 λεπτά μετά εκτέλεση φάουλ από τον ίδιο η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του δοκαριού και πέρασε άουτ. Στο 38ο διαγώνια πάσα του Τσιόκανου για το Βουνοτρυπίδη που πρόλαβε έξοδο του Μήτκα και με δυνατό σουτ ισοφάρισε.

Στο 44′ ο Καλογιαννίδης έβγαλε σε θέση βολής το Μαυροματίδη αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου παράλληλη σέντρα του Μαυροματίδη ο Δαβίτης δεν πρόλαβε τη μπάλα να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε το 1-2 στο 84′ λεπτό.

Ο Τσιφτσής εκτέλεσε φάουλ οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Γκάργκας “κρέμασε” τον Μήτκα για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Στο 88′ ο Σίσκος βγήκε μόνος απέναντι στον Παπακώστα σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε το 1-2.

Στο 93′ βολίδα του Σακαλή απέκρουσε ο Μήτκας.

Διαιτητής: Πελετίδης

Βοηθοί: Σάκκος -Κουτούλας

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας (Κώστας Καπετάνος): Μήτκας, Δημητρίου (66′ Εμμανουήλ), Ραμπίδης, Σωτηριάδης, Λιάμης, Μπακάλης, Σίσκος, Καλογιαννίδης (77′ Πουρλουκάκης),Τοπάλης, Μαυροματίδης, Δαβίτης.

Α.Ε.Κοζάνης(Βαγγέλης Μίχος): Παπακώστας, Ζάχος (74′ Ζησιάδης), Πασχαλίδης, Γεωργιάδης, Κοντός, Βουνοτρυπίδης (74′ Μούτος), Σακάλης, Τρέβλας (81′ Παπαδόπουλος ), Τσιόκανος, Μ.Α.Γκάρκας (89′ Μαρκόπουλος), Τσιφτσής.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Share This Article