Δίκαιη νίκη με 3-0 για τον Σβορώνο απέναντι στην Α.Ε.Π.Κοζάνης

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

” ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΣ (3-0) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ ” 🙏

Τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 απέναντι στην ΑΕΠ Κοζάνης στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» σε αγώνα για την 17η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ήταν ένα παιχνίδι αλλά και μία αγωνιστική γενικότερα η οποία διεξήχθη σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα λίγα μόλις εικοσιτετράωρα ύστερα από την πολύνεκρη εθνική τραγωδία που σόκαρε τη χώρα μας.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο ΓΑΣ Σβορώνου πραγματοποίησε μία εμφάνιση υψηλού επιπέδου, με τα γκολ που δε βρήκε στο πρώτο μέρος να τα βρίσκει όλα μαζεμένα στο δεύτερο και να φτάνει σε μία σπουδαία επικράτηση η οποία τον εκτόξευσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με την οποία επιβεβαίωσε ότι αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος τρέχοντας ρεκόρ 4-5-0 από τις 15 Ιανουαρίου και μετά!

Στο πρώτο μέρος oι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο αγωνιστικό χώρο, πηγαίνοντας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις διεκδικούμενες μπάλες και προσπαθώντας να χτίσουν την πλειοψηφία των επιθέσεών της από την αριστερή πλευρά, με τους Λαγδάρη και Μακράκη να έχουν υψηλό «φόρτο» εργασίας σε αυτό το 45λεπτο.

Σε αυτό το διάστημα ο ΓΑΣ έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, στο 14’ με πρωταγωνιστή τον Μυστρίδη και στο 40’ με τους Κυπαρίσση και Δημητρίου έπειτα από διπλή φάση μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ με το «καλημέρα» από τον Δημήτρη Κυρτέγο (47’) έλυσε τα πόδια των παικτών του Νίκου Θεοδοσιάδη οι οποίοι έξι μόλις λεπτά αργότερα έφτασαν και στο 2-0 με δράστη τον Χρήστο Αλεξίου, ενώ η «βολίδα» του Νέστορα Κωτσιόπουλου στο 66’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας μας, η οποία στη συνέχεια διαχειρίστηκε με ασφάλεια το παιχνίδι φτάνοντας με αυτό τον τρόπο σε ένα άνετο τρίποντο!

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Σπύρο Μακράκη ο οποίος ήταν υπερδραστήριος για όσο διάστημα αγωνίστηκε και από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα πρώτα δύο γκολ του ΓΑΣ Σβορώνου. Επίσης το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» πραγματοποίησε ο νεαρός Γιάννης Ξυδούς ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 73ο λεπτό του αγώνα.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Η σημερινή νίκη του ΓΑΣ Σβορώνου είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή και συγκεκριμένα στη δική μας Αθηνά.

Την επόμενη αγωνιστική (11/3) ο ΓΑΣ Σβορώνου αγωνίζεται εκ νέου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» φιλοξενώντας τον Μακεδονικό Φούφας για την 18η στροφή του πρωταθλήματος.

Στο 6ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή για τον ΓΑΣ ήρθε από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μακράκη, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να απομακρύνει με τις γροθιές του.

Στο 14’ ο ΓΑΣ άγγιξε το 1-0, όταν έπειτα από μία άψογα εκτελεσμένη συνεργασία ο Αλεξίου με τακουνάκι έσπασε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά για τον Μακράκη, εκείνος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά πάσα την έστρωσε προς το σημείο του πέναλτι, με τον επερχόμενο Μυστρίδη να αστοχεί με δεξί πλασέ για ελάχιστα εκατοστά στέλνοντάς την πάνω από τα δοκάρια.

Στο 40’ ο ΓΑΣ σπατάλησε σπουδαία διπλή ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Κυπαρίσση ο οποίος εκτέλεσε από κοντά με το δεξί πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα και στην εξέλιξη της φάσης ο Δημητρίου πλάσαρε από θέση βολής αλλά η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ.

Στο 47’ ο Σβορώνος άνοιξε το σκορ όταν μετά από σέντρα του Μακράκη από την αριστερή πλευρά, οι αμυντικοί της ΑΕΠ Κοζάνης απομάκρυναν προς στιγμή, με τη μπάλα να διατηρείται ζωντανή στην καρδιά της άμυνας και τον Κυρτέγο να εκτελεί με δεξί σουτ τον Καλιαμπάκα στέλνοντάς την στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 53’ ο ΓΑΣ διπλασίασε τα τέρματά του, όταν και πάλι ύστερα από σέντρα του Μακράκη από τα αριστερά η μπάλα πήρε επικίνδυνη τροχιά προς την αντίπαλη εστία, με τον Κυπαρίσση στο πίσω δοκάρι να «σερβίρει» με το κεφάλι στον Αλεξίου ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να τη σπρώξει από το ένα μέτρο στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0!

Στο 66’ ο ΓΑΣ κλείδωσε οριστικά το τρίποντο, με τον Κωτσιόπουλο να πιάνει δυνατό ευθύβολο σουτ ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, «τινάζοντας» τη δίχτυα της αντίπαλης εστίας και πετυχαίνοντας το 3-0!

Στο 82’ ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, με τον προωθημένο Δημητρίου να πιάνει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι στέλνοντάς την στην αγκαλιά του Καλιαμπάκα.

Τον αγώνα διεύθυνε η κα. Δεληγιάννη με α΄ βοηθό τον κ. Μίχο και β’ βοηθό τον κ. Μπουρονίκο (Σ.Δ.Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Λαγδάρης (63’ Βούλγαρης), Χατζηθεοδωρίδης, Κόλα, Μυστρίδης (81’ Μυρωτής), Κυρτέγος (73’ Ναρίνογλου), Κυπαρίσσης, Μακράκης (73’ Ξυδούς), Αλεξίου (63’ Σιδηρόπουλος).

ΑΕΠ Κοζάνης (Μαξιμιλιάνο Βιέρα): Καλιαμπάκας, Αδαμόπουλος (46’ Λάντζιος), Λόπεζ (75’ Παπαναστασίου), Λιάκος, Κιρκιλιανίδης, Μιγενγκά (46’ Κουλούσιας), Πατίλας (75’ Καραγιαννίδης), Σάλλα, Περδόμο, Παπαζήσης, Βασίλτσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και εύχεται στην ομάδα της ΑΕΠ Κοζάνης καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Share This Article