Χρήστος Γκάτας: Από την Γεράνεια Ελασσόνας στην Κοζάνη…και στην Α.Ε.Π.Κοζάνης

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Αθλητική Ανασκόπηση πάει τον χρόνο πίσω….θυμίζοντας πολλές και σημαντικές προσωπικότητες ποδοσφαιριστών,που πέρασαν από τα γήπεδα της Κοζάνης ……

Από τη Γεράνεια Ελασσόνας ήταν ένα από τα ταλέντα της δεκαετίας του ’80.

Ο λόγος για τον Χρήστο Γκάτα!!! Ξεκίνησε να παίζει μπάλα από τον Ηρακλή Καλλιθέας σε ηλικία 15 ετών. Στα 18 του χρόνια κάνει την πρώτη του μεταγραφή.

Ο Π.Ο.Ελασσόνας είναι ο επόμενος σταθμός του Χρήστου . Αγωνίστηκε από το 1981 μέχρι το 1983 αλλά τότε τα πλούσια ποδοσφαιρικά του χαρίσματα έκαναν τους τότε ”ειδικούς” να ασχοληθούν με το ταλέντο του.
Έτσι το καλοκαίρι του 1983 κατεβαίνει κρυφά στην Αθήνα για δεκαήμερη δοκιμή από τον Παναθηναϊκό στον οποίο υπέδειξε ο Χρήστος Ζιάκος.

Όμως μετά από τρεις μέρες ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΌΕ Στέλιο Παναγιωτίδη να γυρίσει γιατί ήταν και στόχος της ΑΕΛ.

Παράλληλα είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και η ομάδα της Κοζάνης η οποία τον απέκτησε τελικά με μεταγραφή ρεκόρ για κείνη την εποχή. Έδωσε περίπου 3.500.000δρχ.

Στην νέα του ομάδα έπαιξε για εννέα χρόνια και ακολούθως για δύο χρόνια στην Α.Ε.Ποντίων Κοζάνης.

Πρώτος σκόρερ της Κοζάνης στο πρωτάθλημα της Ενιαίας Γ’ Εθνικής 1988-1989.

Επόμενοι σταθμοί υπήρξαν ο Απόλλωνας Φίλ. και η Α.Ε.Τυρνάβου στην οποία ”κρέμασε ” τα παπούτσια βάζοντας τέλος σε μια καριέρα που άξιζε για περισσότερα πράγματα.

Τώρα σε ηλικία 61 ετών προσφέρει στο ποδόσφαιρο από το πόστο του προπονητή, και προπονεί την ομάδα της ακαδημίας της ΑΕΛ. και του Τοξότη Λάρισας.

Ποδοσφαιριστής με επιθετικό ίστρο,που μπορούσε να πέτυχε γκολ με οποιοδήποτε τρόπο,και να χτυπήσει όταν κανείς δεν το περίμενε…..

Κυρίες και Κύριοι τιμή μας να φιλοξενούμε τον Χρήστο Γκατα στην Αθλητική Ανασκόπηση

Από τις πρώτες μας live συνεντεύξεις….

Share This Article