Φιλικό παιχνίδι: Χανιά – ΓΑΣ Σβορώνος 1-1

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα δεύτερης εθνικής κατηγορίας, ο ΓΑΣ Σβορώνου αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην ΠΑΕ Χανιά σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας «Αιμίλιος Θεοφανίδης» το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ομάδα μας πήρε υψηλό βαθμό στο πρώτο δυνατό crash test της προετοιμασίας της απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που αγωνίζεται στη Super League 2, κάνοντας τις διαφορές με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των Κρητικών να μοιάζουν μικρές.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη έδειξε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο στο ανασταλτικό κομμάτι, την ίδια στιγμή που στον επιθετικό τομέα έβγαλε μεγάλα επίπεδα ενέργειας και διάθεσης, δημιουργώντας αρκετές τελικές προσπάθειες και βγάζοντας στο τερέν ορισμένους εξαιρετικούς ομαδικούς συνδυασμούς.

Ο ΓΑΣ προηγήθηκε στην αναμέτρηση στο 15′ όταν μετά από όμορφη συνεργασία του Μπατζώνη με τον Κυπαρίσση στην κόντρα επίθεση, ο δεύτερος εκτέλεσε με το δεξί σε πρώτο χρόνο ο γκολκίπερ των Χανίων απέκρουσε και στην επαναφορά ο σέντερ φορ του ΓΑΣ έστειλε με το αριστερό τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση των Κρητικών ήρθε στο 38′ μετά από σέντρα του Κατσούρι από τη δεξιά πλευρά και κεφαλιά του Μάναλη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο β’ μέρος και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να φτάσουν στην επίτευξη και δευτέρου τέρματος, με κορυφαία στιγμή του ΓΑΣ να αποτελεί το αριστερό σουτ του Φωκαΐδη εντός περιοχής ύστερα από άψογη συνεργασία και τελική πάσα του Ξυδούς.

Από την άλλη, η ομάδα των Χανίων παρουσίασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει το 2-1 αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Ζωγράφος με δύο εντυπωσιακά στοπ στα σουτ των Τσέλιου και Κόλα, κράτησε το σκορ.

Το μελανό σημείο του αγώνα δεν ήταν άλλο από τον τραυματισμό του Σωτήρη Καραγκούνη στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, παγώνοντας τους πάντες στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο”.

Ο ακραίος οπισθοφύλακας του ΓΑΣ μεταφέρθηκε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο για εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι υπέστη εξάρθρωση του αριστερού αγκώνα και θα μείνει εκτός δράσης για 10 ημέρες, αποφεύγοντας ευτυχώς τα χειρότερα.

Σύσσωμη η οικογένεια του ΓΑΣ Σβορώνου εύχεται στον Σωτήρη περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Η σύνθεση της ομάδας μας:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Λαγδάρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Ξυδούς, Δεμηρτζόγλου, Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Ζωγράφος, Μάλα, Δημητρίου, Βούλγαρης, Φωκαΐδης, Κυρτέγος, Παπαδόπουλος, Βύρος, Κατσιάκης, Ίτσιος, Σκαμπαρδώνης, Χανδόλιας.

ΠΑΕ Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρι, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Παναγιώτου, Λεμονής, Τσέλιος, Έντγκαρ, Μανουσάκης, Μάναλης, Μίλερ.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν επίσης οι: Πενταράκης, Κυρίτσης, Νίκολιτς, Σέχου, Σερβιλάκης, Τσορνομάζ, Μπουρσέλης, Δερμιτζάκης, Κόλα, Ελευθεριάδης.

Επόμενη φιλική αναμέτρηση του ΓΑΣ Σβορώνου την προσεχή Τετάρτη (23/8) απέναντι στον Αιγινιακό εκτός έδρας.

Πηγή:
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Share This Article