Φιλική νίκη του Εορδαΐκού (1-2) στην Βέροια

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Φιλικό τεστ δυνάμεων και πειραματισμού δώσανε σήμερα το μεσημέρι η Βέροια και ο Εορδαϊκός, οι οποίες αναμετρήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Για την ιστορία η ομάδα της Πτολεμαΐδας ήταν αυτή που κέρδισε με 1-2.

Οι 100-150 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες, παρακολούθησαν ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με την ομάδα την Πτολεμαϊδας να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και να προηγείται 0-2 με προβολή του Νίκολι στο 20′ και δυνατό σουτ του Παπανικόπουλου στο 27′.

Σε υψηλό τέμπο ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, οι οποίες έδωσαν χαρακτήρα αγώνα πρωταθλήματος στο φιλικό κοντράρισμά τους. Η μπάλα παιζόταν και στα δύο μισά, χωρίς ωστόσο πολλές ουσιαστικές ευκαιρίες.

Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε και το γκολ, με τον Εορδαϊκό στο 21′ να ανοίγει το σκορ με τον Νίκολλι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 0-2 με τον Παπανικόπουλο. Στο ενδιάμεσο η Βέροια είχε μεγάλη  ευκαιρία με τον Γανόπουλο εξ επαφής, να μην καταφέρνει να κερδίσει τον τερματοφύλακα του Εορδαΐκού Δημητριάδη.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τον Εορδαϊκό να είναι πιο δημιουργικός επιθετικά, ενώ η Βέροια επικεντρώθηκε στην αποτελεσματική κυκλοφορία της μπάλας.

Τα υψηλά ποσοστά κατοχής για τους γηπεδούχους έφεραν αποτέλεσμα στην εκπνοή του 45λέπτου, με τον Λαφάρα να εκτελεί εντυπωσιακά φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στο “γάμα” της εστίας  των φιλοξενούμενων και να μειώνει σε 1-2.

Παρόμοια η αρχική εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Βέροια να είναι αυτή που απειλεί πρώτη με σουτ του Ντόγου από το ύψος του πέναλτι, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ.

Λιγότερο θεαματικά συνεχίστηκε το υπόλοιπο του δευτέρου 45λεπτου του φιλικού αγώνα, με τους δύο προπονητές να ανακατεύουν την τράπουλα, χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και δοκιμάζοντας νέα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη συμπλήρωση του 90λεπτου η Βέροια είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι, το οποίο ωστόσο κατέληξε πολύ ψηλά άουτ, με τον Εορδαϊκό να παίρνει τελικά τη νίκη με 1-2.

Διαιτησία: Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος, Χριστοδούλου)

Βέροια: Βάντσης, Χαβιαρόπουλος, Κουτσούκης, Τζημογιαννης, Τούφας, Παναγιωτίδης, Μιχαηλίδης, Ντόγος, Κετόγλου, Γανόπουλος, Λαφάρας.

Έπαιξαν και οι Τσανασίδης, Γαλοπούλος, Τερζής, Γράτσιανος, Γιαγτζίδης, Καρασαρίδης, Μελιόπουλος, Βασιλακάκης, Σωτηριάδης, Πίτσης, Παπαδόπουλος.

Φ.Σ.Εορδαϊκός: Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Πιριτζαους, Παππάς, Κουνάβας, Παπανικόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσαγκαλίδης, Παπαζήσης, Νίκολι, Αιχμαλωτίδης.

Αγωνίστηκαν και οι Γκαμπριέλο, Μητσόπουλος, Πουμπουλίδης.

Πηγή: Sportfan.gr

Share This Article