“Τρίποντο” ψυχολογίας για την Κοζάνη κόντρα στον Αιολικό

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Τη νίκη με σκορ 2-0 πανηγύρισε η ομάδα της Κοζάνης, απέναντι στον  Αιολικό Μυτιλήνης, την Κυριακή 28 Μαΐου, στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Μπαράζ Ανόδου στην Super League 2.

Με αυτό το «τρίποντο», οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 6 βαθμούς στο «μίνι» πρωτάθλημα, έχοντας μέχρι στιγμής, δύο νίκες και δύο ήττες, στο ενεργητικό τους. Την επόμενη αγωνιστική θα ξεκουραστούν, αφού θα κάνουν το ρεπό τους, επιστρέφοντας στις 7 Ιουνίου, για να υποδεχτούν τον Γιούχτα, ξεκινώντας τον δεύτερο γύρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Μπαδήμα, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στην Λευκάδα, η οποία «κόστισε» στην ψυχολογία όλων, βρήκαν τον τρόπο να ανακάμψουν, επιστρέφοντας τόσο στις καλές εμφανίσεις, όσο και στις νίκες, σε μία στιγμή όπου το χρειαζόντουσαν, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.

Ο Βοριαζίδης άνοιξε το σκορ στο 8′ λεπτό, ενώ ο Αποστολίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Κοζάνη, στο 73′ λεπτό.

Στα ευχάριστα, είχαμε την επιστροφή του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα μάσα Απριλίου, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΠ Κοζάνης. Ο μέσος των γηπεδούχων, ξανά πάτησε χορτάρι σε επίσημο παιχνίδι ως αλλαγή, βάζοντας πλώρη να προλάβει όλο τον δεύτερο γύρο. Βεβαίως, χειροκροτήθηκε από τον φίλαθλο κόσμο, που παραβρέθηκε στις κερκίδες.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές της Κοζάνης κράτησαν μία φανέλα, στην οποία έγραφε «ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΗ», στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον συμπαίχτη τους Χάρη Ψάλτη, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο, την περασμένη Τετάρτη, στο ματς της Λευκάδας και λογικά θα χάσει το υπόλοιπο των μπαράζ. Μάλιστα, ο Βοριαζίδης του αφιέρωσε και το γκολ που πέτυχε.

Στα όμορφα της αναμέτρησης, το αυθόρμητο  χειροκρότημα όλων των φιλάθλων στο 74′ λεπτό, με το νεαρό ποδοσφαιριστή του Αιολικού, Μιχάλη Άνθη να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας την αποθέωση, για την εμφάνισή του μέσα στο ματς, ο οποίος πραγματικά «έβγαλε μάτια», αναγκάζοντας και εμάς, να ρωτήσουμε ποιος είναι αυτός ο νεαρός! Πραγματικά ο αθλητισμός έχει ανάγκη από τέτοιες στιγμές.

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, αφού πέρα από τα δυο γκολ που πέτυχαν, έχασαν και άλλες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία.

Από την άλλη, ο Αιολικός παρά τις απουσίες του, προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός, παίζοντας ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά του έλειψαν οι τελικές προσπάθειες, αφού δεν βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Κοζάνης.

Έτσι μοιραία η Κοζάνη κέρδισε το ματς, πήρε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζει προς τον στόχο της, που δεν είναι άλλος, από το να κερδίσει την άνοδό της, στην Super League 2. Απομένουν ακόμα τέσσερις «τελικοί» για να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Σ. Κοζανη: (Μπαδήμας) Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου (46’ Λάμπογλου), Μαραγκός, Γιαλαμίδης (46’ Πάτας), Μπακάλης (66’ Τσώτσος), Niasse, Τσαπακίδης, Αποστολίδης (81’ Παπαδόπουλος), Βοριαζίδης (46’ Μπίντσης), Κανούλας

Αιολικός  Μυτιλήνης: (Παπασπύρου) Πιττάτζης, Κανελλόπουλος, Μωραϊτης (46’ Νικολάου), Ποτουρίδης, Γκάντσιερ, Νάστος, Άνθης (74’ Καφτηράνης), Στεφάνοβιτς, Μουκίδης (74’ Μαριόλας), Μπαλωμένος (46’ Αννιτσάκης), Αρναούτογλου

Διαιτητής: Σαφούρης (Σερρών)

Βοηθοί:  Αναστασίου (Σερρών) | Χ. Παπαδόπουλος (Σερρών)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article