Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης: Εορδαΐκός – Α.Σ.Βελβεντό 3-2

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κοζάνης πανηγυρίζει ο Εορδαϊκός που στον τελικό που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης κέρδισε τον αξιόμαχο Βελβεντό.

Μπροστά σε 700 και πλέον φιλάθλους έγινε ένα καλό παιχνίδι με τους τυπικά γηπεδούχους του Εορδαϊκού να είναι καλύτεροι στο ξεκίνημα να προηγούνται 2-0 αλλά το Βελβεντό να επιστρέφει να μειώνει στο ημίχρονο και με την έναρξη της επανάληψης να ισοφαρίζει μέσα σε αποθέωση (οι περισσότεροι φίλαθλοι ήταν δικοί του).

Ο Εορδαϊκός στη συνέχεια κατάφερε με ένα ακόμα γκολ (ποιου άλλου) του Νίκολι να κάνει το 3-2 και να φτάνει στην επίτευξη του πρώτου στόχου της χρονιάς με τον 2ο να είναι φυσικά η παραμονή στην Γ΄ Εθνική.

Φάσεις και γκολ:

Στο 6′ λεπτό πολύ όμορφη ενέργεια Παπαδόπουλου από δεξιά μπήκε στη περιοχή επιχείρησε τη σέντρα η μπάλα βρήκε το χέρι του Γούτα και το πέναλτι που υποδείχθηκε μετέτρεψε σε γκολ ο Ηλίας Τσαγκαλίδης κάνοντας το 1-0.

Στο 11′ ο Ηλίας Τσαγκαλίδης εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα βρήκε σε αμυντικό πήρε ύψος και ο Νίκολι με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 22′ σέντρα Παπανικόπουλου από δεξιά η μπάλα θα φτάσει στον Νίκολλιο οποίος θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα άουτ.

Στο 31′ το Βελβεντό μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαββούδη ο Δούμας με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Στο 39’σέντρα Παπανικόπουλου κεφαλιά Ιλιέφσκι άουτ και στο 41′ κόρνερ από τον Σαββούδη σύγχυση στην άμυνα σουτ Δούμα απέκρουσε με τα πόδια ο Δημητριάδης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 50′ το Βελβεντό κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν μετά από σέντρα από δεξιά του Καρούζου,η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σαββούδης από κοντά έκανε το 2-2.

Στο 57′ μετά από μπαλιά του Ηλία Τσαγκαλίδη,ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσέλιο στη μικρή περιοχή αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ κακό.

Στο 61′ ατομική προσπάθεια και σουτ Παπανικόπουλου η μπάλα πέρασε άουτ και το 64′ σέντρα του Τσαγκαλίδη, κεφαλιά ψαράκι Νίκολι στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 66′ ο Εορδαϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα με ένα ακόμα γκολ ενός σπουδαίου επιθετικού του Λεονάρντο Νίκολι που μετά από σέντρα του Τσαγκαλίδη κοντρόλαρε τη μπάλα και με αριστερό σουτ μέσα από τη περιοχή σκόραρε και στο 70’σουτ του Ιλιέφσκι έξω από την περιοχή έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Τσέλιος.

Στο 89′ ο Παπάς έβαλε σωτήρια το σώμα του στο κοντινό σουτ του Τσιφτσιάν γλιτώνοντας την ομάδα του από τα «χειρότερα».

Στο 92′ δυνατό σουτ του Γροσδάνη πέρασε ελάχιστα έξω στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Βοηθοί: Γεωργιάδης- Θεοδωρίδης

4ος: Κουτσώνας

Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Παπανικόπουλος, Κουνάβας (84′ Γροσδάνης), Πιρίτζαους, Παπάς, Μπαλίτσας, Τσαγκαλίδης (78′ Όμπαντιτς), Αιχμαλωτίδης (46′ Πούλιος), Παπαδόπουλος, Άνταμς (23′ λ.τ. Ιλιέφσκι), Νίκολλι

Α.Σ.Βελβεντό(Δημήτρης Κουτσώνας): Τσέλιος, Μέτκο (86′ Θωμόγλου), Πασχαλίδης, Τζούτζιας, Π. Καρούζος (62′ Α. Καρούζος), Μουλασιώτης (69′ Τσιφτσιάν), Παπαδόπουλος, Γούτας (86′ Λαμπρογιώτας), Δούμας, Ευαγγελόπουλος (86′ Μαλούσης), Σαββούδης

MVP του τελικού ο Δημήτρης Παπαδόπουλος

Καλύτερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο νεαρός παίκτης του Εορδαϊκού Δημήτρης Παπαδόπουλος με την απονομή να κάνει ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας.

Τον τελικό τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουπόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Λυσαρίδης, Κωνσταντίνος Βύζας και Λύσναδρος Μεταξάς ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς που μαζί με τον πρόεδρο του Εορδαϊκού Θανάση Κρυτσάνη και έκαναν την απονομή στους Κυπελλούχους, ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκαλιάρης καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Τα πανηγύρια από τους νικητές έντονα αλλά αναμένεται να διαρκέσουν λίγο αφού ο στόχος της σωτηρίας είναι πολύ σημαντικός ενώ αξίζουν πολλά μπράβο και στον Βελβεντό για την παρουσία του όπως και για τον κόσμο του που στήριξε την ομάδα του μέχρι το τέλος.

Ρεπορτάζ αγώνα: Θεόφιλος Ηλιάδης e- ptolemeos

Φωτογραφίες: athlitikianaskopisi.gr

Share This Article