Στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας της Σλάβια Πράγας ο Μιχάλης Βοριαζίδης

Παύλος Καλεμκερίδης
1 Λεπτά αναγνωσης

Η Σλάβια Πράγας επενδύει σε ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, καθώς μετά τον Χρήστο Ζαφείρη που εντυπωσιάζει στον τσεχικό σύλλογο, στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας βρίσκεται και ο 19χρονος κεντρικός μέσος, Μιχάλης Βοριαζίδης.

Ο Βοριαζίδης από τον Φεβρουάριο του 2022 ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Β΄ ομάδας της Σλάβια, η οποία μετέχει στην 3η κατηγορία του τσεχικού πρωταθλήματος.

Ο νεαρός χαφ μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με την Ταμπόρσκο (3-1), ενώ έχει καταγράψει επίσης σε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τρεις ασίστ.

Ο Βοριαζίδης είναι έναν χρόνο μικρότερος από τον Χρήστο Ζαφείρη, ο οποίος έχει καθιερωθεί ήδη στο αρχικό σχήμα της πρώτης ομάδας της Σλάβια, ενώ μάλιστα αγωνίζονται και στην ίδια θέση.

Ο 19χρονο μέσος έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 6 ετών στην ΑΕΚ Κοζάνης, ενώ προτού μεταπηδήσει στη Σλάβια, αγωνίστηκε σε συλλόγους της γενέτειρας του (ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, Ακρίτες Κοζάνης, ΑΕΚ Κοζάνης και ΑΕΠ Κοζάνης). Με την ΑΕΠ Κοζάνης πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής καταγράφοντας 7 συμμετοχές σε ηλικία 16 ετών. Από εκεί και με εισήγηση του πρώην προπονητή της ομάδας, Ρομάν Ναντβόρνικ δοκιμάστηκε στη Σλάβια, όπου κατάφερε να πείσει με τις ικανότητες του υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο.

Πρόκειται για έναν μέσο με εξαιρετική φυσική κατάσταση που τρέχει ακατάπαυστα, μπορεί να χρησιμοποιήσει με επιτυχία και τα δύο του πόδια, ενώ φημίζεται για τις μεταβιβάσεις του.

Πηγή: Sdna

Share This Article