Σημαντική και δίκαιη νίκη της Κοζάνης στο Αμύνταιο επί του Ερμή (βίντεο)

Θεόφιλος Ηλιάδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Ένα γκολ του Βασίλη Πάλλα στο 6′ λεπτό ήταν αρκετό να χαρίσει στην ομάδα της Κοζάνη την 1η της νίκη στο πρωτάθλημα στο Αμύνταιου επί του Ερμή με 1-0 στην 2η αγωνιστική της Γ΄Εθνικής

Μπροστά σε περίπου 200 άτομο από τα οποία τα 60 και παραπάνω από την Κοζάνη (εδώ να σημειώσουμε πως είναι άδικο για την προσπάθεια που κάνει φέτος ο Ερμής να μην έχει αγκαλιαστεί από περισσότερο κόσμο στο Αμύνταιο σε όλα τα επίπεδα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η ομάδα θέλει την στήριξη όλων γιατί ένα άτομο δεν μπορεί να κάνει τα πάντα) οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά δεν «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο τελευταίο ημίωρο που έπαιξε με παίκτη λιγότερο να χρειαστεί υπέρ προσπάθεια από όλους μιας και οι γηπεδούχοι πίεσαν και μάλιστα στο 90′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.

Η ομάδα του Ερμή (που έπαιξε με 11αδα ανάγκης και πολλούς παίκτες σε άλλες θέσεις από τις κανονικές τους) σαφώς και θα είναι διαφορετική όταν ενσωματωθούν οι ξένοι παίκτες και όσοι έρθουν την τελευταία μέρα των μεταγραφών, ήθελε προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει έστω το βαθμό ενώ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 1ο ημίχρονο.

Το φιλμ του αγώνα:

Μόλις στο 3’πλασέ του Σούκια μετά από γύρισμα του Πάλλα έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί αλλά στο 6′ σέντρα Τρομπούκη, πρώτη κεφαλιά του Σούκια δεύτερη από τον Μίχο, 3η από τον Πάλλα από κοντά και 0-1.

Στο 20′ λεπτό ο Παπαδόπουλος μπήκε από αριστερά στην περιοχή ο Τρομπούκης το έκοψε ο παίκτης του Αμυνταίου έπεσε με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι.

Στο 31′ μπροστινή μπαλιά του Βοριαζίδη για τον αφύλακτο Μίχο που από καλή θέση πλάσαρε άουτ και στο 37′ τετ-α-τετ του Σούκια με τον Μπούκτση ο τερματοφύλακας του Ερμή απέκρουσε σωτήρια ενώ 2 λεπτά μετά ο Πάλλας μπήκε από δεξιά σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 42′ ανάποδο ψαλίδι του Σούκια μέσα από τη περιοχή η μπάλα βρήκε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Παπαδόπουλος του Ερμή σούταρε από καλή θέση αλλά ο Σταυρίδης είχε την απάντηση και μπλόκαρε.

 Στο 2′ ημίχρονο δεν είχαμε τόσες πολλές φάσεις και στο 56′ ο Λάμπογλου μόνος απέναντι στο Μπούκτση σούταρε άουτ και στο 78′ σουτ του ίδιου ο Μπούκτσης είπε όχι.

Στο 92′ ο Ερμής λίγο έλειψε να σοκάρει και να τιμωρήσει την αστοχία της Κοζάνης αλλά η κεφαλιά του Τσορλίκη μετά από κόρνερ του Ρακόπουλου βρήκε τον Σταυρίδη σε ετοιμότητα και κράτησε το διπλό.

Διαιτητής: Αγρίμης (Σ.Δ. Μακεδονίας). Απέβαλε με 2η κίτρινη τον Καραφυλλίδη στο 60′ λεπτό.

Έδειξε κίτρινες στους Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλο, Βλαχόπουλο, Ρακόπουλο, Τρομπούκη, Ντινόπουλο, Ντώνο.

Ερμής Αμυνταίου (Δημήτρης Αλιατίδης): Α. Μπούκτσης, Παπαδημητρίου, Τσέλα, Γεωργιάδης (91′ Ιωάννου), Κεσίδης, Παπαδόπουλος (87′ Τσορλίκης), Ελβιάνο, Δούμτσης (70′ Κόκλης), Βλαχόπουλος, Σπανδωνίδης, Ρακόπουλος.

Φ.Σ.Κοζάνη(Χάρης Βοριαζίδης): Σταυρίδης, Τρομπούκης (81′ λ.τ. Ντινόπουλος), Πατσιαβούρας, Καραφυλλίδης, Τενεκές, Βοριαζίδης, Λάμπογλου, Ντώνος, Σούκιας (68′ Καπετάνος), Πάλλας (61′ Αλμασίδης), Μίχος.

Δηλώσεις προπονητών:

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Δημήτρης Αλιατίδης τόνισε ότι είναι μια νέα ομάδα χωρίς ουσιαστική προετοιμασία αλλά στο σημερινό παιχνίδι βγάλανε πολλά στοιχεία που έχουν δουλέψει, ότι το γκολ μπήκε από λάθος δικό τους και πως θα παλεύουν όλα τα παιχνίδια ενώ περιμένει και ενίσχυση για να αλλάξει η ομάδα του προς του καλύτερο.

Από την πλευρά του ο Χ. Βοριαζίδης αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ερμή για την αγωνιστικότητα του και τόνισε ότι η νίκη της ομάδας του είναι δίκαιη αλλά εφόσον δεν το “καθάρισαν” στο τέλος λίγο έλειψε να το πληρώσουν και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η νίκη αυτή χρειαζόταν αφού η Κοζάνη είναι μια νέα όμαδα.

Δείτε τι δήλωσαν στον Παύλο Καλεκμκερίδη και την κάμερα της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ

Share This Article