Πρωταθλητής του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ο Αιολικός Μυτιλήνης…νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και πήρε την “κούπα”

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Η Λέσβος γιορτάζει και επίσημα. Ο Αιολικός είναι πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Μία ομάδα που στην αρχή του πρωταθλήματος κάποιοι νόμιζαν πως θα διαλυθεί. 

Ένας όμιλος με πολλά γεγονότα εκτός γηπέδου που τελικά απέδειξε η ομάδα της Μυτιλήνης ότι αξίζει το πρωτάθλημα.

Με παίκτες με εμπειρία στη Superleague ο Αιολικός μπορεί οι συγκυρίες να τον έφεραν στην Αθήνα όμως έφτιαξε μία ομάδα μοντέλο. Στην πορεία η καλή οργάνωση ενώθηκε με τη στήριξη του κόσμου και ήρθε το αποτέλεσμα που όλοι περίμεναν σχεδόν 40 χρόνια.

Στα αγωνιστικά ο Αιολικός επικράτησε του Πανιωνίου με 2-1 και δεν μπήκε καν στη διαδικασία με τα διάφορα σενάρια σε περίπτωση ήττας του.

Στο 31′ ο Πλατέλλας πάσαρε στον Αποστολόπουλο με τον αρχηγό του Αιολικού να πλασάρει για το 1-0. Ο Πανιώνιος απάντησε έπειτα από κόρνερ ο Τσιμπόκας πήρε μόνος του την κεφαλιά και ο Κανελλόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει στη γραμμή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος μπήκε και έχοντας δοκαρι στο 57′ με ωραίο σουτ του Γροντή να καταλήγει στο δοκάρι.

Και αφού δεν έγινε το 1-2, έγινε το 2-1. Στο 61′ Ντινιωτάκης έκανε το σουτ, ο Παχατούρας απέκρουσε ασταθές και ο Αποστολόπουλος παίρνοντας το ριμπάουντ έκανε το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε έξαλλα πανηγύρια, με κόσμο, Παίκτες και διοίκηση να νιώθουν συγκίνηση. Καυτή ατμόσφαιρα στον κατάμεστο Ταρλά. Πρώτο ματς για τον Αιολικό στα μπαράζ την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Καμπανιακό. Δείτε εδώ το πρόγραμμα των μπαραζ. Πέρα από τον Καμπανιακό, ο Αιολικός στα μπαράζ θα παίξει με την Κοζάνη, τον Τηλυκράτη Λευκάδας και το Γιούχτα από την Κρήτη.

Η βαθμολογία σχετικά με την κορυφή:

  1. ΑΙΟΛΙΚΟΣ 61 (50-17)
  2. ΡΟΔΟΣ 58 (50-19)
  3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 54 (46-12)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: (Παπασπύρου) Μουζάκης, Ποτουρίδης, Γκατσιερ, Αρναούτογλου, Κανελλόπουλος, Νάστος, Στεφανοβιτς, Πλατέλλας (Άνθης 90′), Αποστολόπουλος(Αντωνίου 80′), Ντινιωτάκης (Δερμιτζάκης 90′), Μακρής(Μουκίδης 71′).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Παπαπαναγής) Παχατούρας, Διονέλλης, Καλύβας, Μίχος (Γροντής 46′), Μπρέγκου, Γκίνο, Πριόνας, Λίμα, Κουφουδάκης (Τσίπρας 76′), Τσιμπόκας, Καρδάμης.

Atlitiko.gr

Share This Article