Παναγιώτης Κάτανας στην Karfitsa: «Τιμή μου να βρίσκομαι σε μία ομάδα SuperLeague 2, ευχαριστώ την διοίκηση της Κοζάνης»

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

Η Κοζάνη βρίσκεται στην SuperLeague 2, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και ο Παναγιώτης Κάτανας μίλησε στην Karfitsa για την εμπειρία του, στον σύλλογο που καθημερινά μεγαλώνει.

– Το ότι είμαι 16 χρονών και ο μικρότερος σε ηλικία στην ομάδα μου με επαγγελματικό συμβόλαιο, μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο να δουλεύω συνεχώς για το καλύτερο, να έχω επιμονή, υπομονή και πειθαρχία, όπως μου έχει μάθει ο αξιόλογος προπονητής μου Άγγελος Διγκόζης που τον σέβομαι πολύ και τον ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έχει μάθει έως σήμερα. Με όλα αυτά τα παραπάνω λοιπόν θέλω να αποδείξω σε όλους αυτούς που με πίστεψαν πως μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό το επίπεδο όταν μου δοθεί η ευκαιρία.

Η Karfitsa επικοινώνησε με τον 16χρονο ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κάτανα, τον νεαρότερο παίκτη των «ερυθρόλευκων» με επαγγελματικό συμβόλαιο, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Δούρβα

• Πως νιώθεις που βρίσκεσαι στον οργανισμό της Κοζάνης, σε μία ιστορική περίοδο;

– Στην ομάδα της Κοζάνης βρίσκομαι από τον Ιανουάριο του 23′, οπότε έζησα από κοντά την πολυπόθητη άνοδο στη Super League 2 μετά από 42 χρόνια περίπου. Άρα είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι και να συμμετέχω σε μία ομάδα Super League 2 , πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα είναι η ομάδα της πόλης μου. Η χαρά μου είναι απεριόριστη που μπορώ να είμαι μέλος αυτού του οργανισμού και να μπορώ μέσα από αυτόν να εξελίσσομαι ποδοσφαιρικά αλλά και ως χαρακτήρας.

• Είσαι ο μικρότερος ποδοσφαιριστής στον σύλλογο, ο οποίος εδρεύει στην Δυτική Μακεδονία. Το γεγονός αυτό, σου δίνει επιπλέον κίνητρο για να αποδείξεις περισσότερα πράγματα;

• Στο περσινό παιχνίδι των “Λιονταριών” απέναντι στον Εδεσσαϊκό που διεξήχθη τον Μάιο, έγινες ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις μόλις συνειδητοποίησες το επίτευγμα που είχες πετύχει;

– Το συναίσθημα μου με το που έβαλα το γκολ δεν περιγράφεται με λόγια. Ήταν κάτι απίστευτο για μένα, διότι μπόρεσα και πέτυχα έναν από τους περσινούς μου στόχους ο οποίος ήτανε μόλις μου δοθεί η ευκαιρία να καταφέρω να δείξω τι αξίζω. Και ήμουν χαρούμενος τότε γιατί μαζί με το γκολ είχα και πολύ καλή παρουσία στο ματς. Δεν θα ξεχάσω επίσης τις αγκαλιές που δέχτηκα από όλους τους συμπαίκτες μου μετά το γκολ.

• Πλέον αγωνίζεσαι στην Κ19 της Κοζάνης, τμήμα το οποίο είναι καινούριο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την νέα σεζόν;

– Οι στόχοι μου με την καινούρια ομάδα της Κ19 της Κοζάνης δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από την πρώτη θέση στον όμιλο μας. Πιστεύω τόσο πολύ στην ομάδα μας διότι έχουμε δύο πολύ καλούς προπονητές τον κ. Παρασκευά και τον κ. Τσέπουρα αλλά και μια πολύ αξιόλογη ομάδα που κοιτάει μόνο μπροστά και θέλει να πετύχει το καλύτερο.

• Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ως πρότυπό σου και τι χαρακτηριστικά κρατάς από αυτόν;

– Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος μου έχει μάθει πολλά και μου αρέσει να τον βλέπω είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, διότι αυτός ο άνθρωπος μου έχει δείξει πως με την σκληρή δουλειά, τη θέληση και την ταπεινότητα μπορείς να πετύχεις όλους τους στόχους σου. Επίσης συμμετέχοντας στις προπονήσεις της Κοζάνης δίπλα με όλους αυτούς τους έμπειρους παίκτες, προσπαθώ να παίρνω τα καλύτερα τους χαρακτηριστικά και να γίνομαι καλύτερος.

• Ποιο θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

– Το ποδόσφαιρο στη σύγχρονη εποχή είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συνηθίζαμε να βλέπαμε τα παλαιότερα χρόνια. Για να πετύχει κάποιος ποδοσφαιριστής τη σημερινή εποχή πρέπει να δουλεύει καθημερινά, να κάνει θυσίες για το ποδόσφαιρο και να μην έχει αλαζονικό χαρακτήρα. Να είναι ταπεινός. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί μπορούν έναν άνθρωπο να τον κάνουν ποδοσφαιριστή.

• Πώς μπορείς να συνδυάζεις σχολείο, ποδόσφαιρο και προσωπική/κοινωνική ζωή;

– Το μυστικό που με κάνει να συνδυάζω το σχολείο με την ποδοσφαιρική μου ζωή αλλά και την προσωπική, είναι η απεριόριστη θέληση να πετύχω και για αυτό και προσπαθώ να προγραμματίζω τη ζωή μου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είμαι σωστός σε όλες τις υποχρεώσεις μου. Δηλαδή, καλός μαθητής στο σχολείο αλλά και πολύ σοβαρός στην εξωγηπεδική ζωή μου με όλα τα άτομα που έχω επιλέξει να συναναστρέφομαι.

• Ποιο είναι το επίπεδο της SuperLeague 2, όπως το έζησες μέχρι τώρα;

– Η SuperLeague2 είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που δεν υπάρχει διαχωρισμός σε δυνατή ή αδύναμη ομάδα. Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και έτσι χωρίς τις κατάλληλες βάσεις είναι δύσκολο να επιβιώσεις.

• Τι μήνυμα θα έδινες στα νέα παιδιά, που παίρνουν παράδειγμα από την πορεία σου;

– Το μήνυμα που δίνω σε όλα τα παιδιά της περιοχής είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μην επηρεάζονται από κανέναν, να δουλεύουν καθημερινά σκληρά και να πιστέψουν στον οργανισμό της Κοζάνης έτσι ώστε κάποια στιγμή και αυτοί να μπορέσουν να γίνουν μέλη σε έναν οργανισμό που μόνο επιτυχίες θα μας δώσει στο μέλλον. Και εδώ θα μου επιτρέψετε να αρπάξω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τη διοίκηση της Κοζάνης, τις οικογένειες Κεντεποζίδη και Πετρόχειλου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου.

Πηγή: Karfitsa.gr – Βαγγέλης Δούρβας

Θεσσαλονίκη: «Έρχεται» η γιορτή μελιού – Λουκουμάδες με μέλι και γιαούρτι για όλους!
«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών»
Share This Article