ΠΑΕ Χανιά: Η επόμενη αντίπαλος της Κοζάνης στο Κύπελλο Ελλάδος την Τετάρτη 27/09 έκανε τα εύκολα…δύσκολα με τον Απόλλων Πόντου

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να φτάσουν στη νίκη με περιπετειώδη τρόπο, τα Χανιά πέτυχαν το στόχο τους, κερδίζοντας με σκορ 2-1 τον Απόλλωνα Πόντου, οπότε και τσέκαραν το εισιτήριο για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα (5′) από το γρήγορο γκολ σε αντεπίθεση του Απόλλωνα Πόντου με δράστη τον Μπλάνκο, με τους γηπεδούχους να ζητούν επιθετικό φάουλ στον Μαζουλουξή, το οποίο δε δόθηκε από το διαιτητή Ανδριανό.

Από ‘κει και πέρα ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος για τα Χανιά με σωρεία χαμένων ευκαιριών, πολλές από τις οποίες ήταν κλασικές.

Τελικά αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ο Καλούδης Λεμονής ο οποίος ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών με κοντινό δυνατό σουτ νίκησε τον Κίναλη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τη χαριστική βολή στον Απόλλωνα Πόντου που πέραν του τέρματος δεν είχε τίποτε άλλο να επιδείξει και είναι ζήτημα εάν οι παίκτες του πέρασαν… τρεις ή τέσσερις φορές τη μεσαία γραμμή ( ! ) έδωσε στο 63ο λεπτό ο Μαζουλουξής με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς.

Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση των Χανίων ήταν καλή, αποδεδειγμένα ήταν καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα Πόντου, παρ’ όλα αυτά σίγουρα τους λείπει ο ρυθμός για να παρουσιάσουν ένα αρκετά καλύτερο πρόσωπο.

Στην επόμενη φάση τα Χανιά θ’ αντιμετωπίσουν την Κοζάνη, η οποία επικράτησε του Ηρακλή με 2-1.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5’ (0-1) Ο Μπλάνκο στην κόντρα ενώ φωνάζουν για φάουλ στον Μαζουλουξή τα Χανιά, αποφεύγει τον Καλογεράκη και ανοίγει το σκορ για τον Απόλλωνα.
9’ Ο Μάναλης γυρίζει με το κεφάλι στον Λεμονή που σουτάρει άουτ.

18’ Ο Μπάτζιος τη σέντρα η κεφαλιά του Μάναλη περνά άουτ.
23’ Ευκαιρία για τα Χανιά. Από την πάσα του Μανάλη ο Τσέλιος βρίσκεται απέναντι από τον Κίναλη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποκρούει.
24’ Σέντρα του Νίκολιτς το γυριστό σουτ από τον Μάναλη άουτ.
19’ Ο Μούλερ σεντράρει για τον Μανουσάκη που δε βάζει καλά το κεφάλι του η μπάλα φεύγει άουτ.
32’ Νέα φάση για τα Χανιά με τον Μούλερ να πασάρει στον Μάναλη, ανοίγει λίγο περισσότερο το κοντρόλ και βγαίνει και μαζεύει ο Κίναλης.

41’ Σουτ από τον Λεμονή εκτός περιοχής ο Κίναλης διώχνει σε κόρνερ.
45’ (1-1) Ο Λεμονής με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει για τα Χανιά.
54’ Σέντρα του Νίκολιτς κεφαλιά του Μάναλη άουτ.
58’ Ο Μαζουλουξής πασάρει παράλληλα στην περιοχή από την πάσα του Νίκολιτς η μπάλα περνά άουτ.

61’ Ο Νίκολιτς ξανά για τον Μάναλη η κεφαλιά του καταλήγει άουτ.
63’ (2-1) Από το φάουλ του Νίκολιτς η καρφωτή κεφαλιά του Μαζουλουξή καταλήγει στα δίχτυα.
80’ Ο Μπουρσέλης στον Ελευθεριάδη και αυτός στον Τσέλιο που δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση από κοντά.
84’ Ο Κόλα από κοντά πλασάρει άουτ.
90’ Σέντρα σουτ από τον Μαζουλουξή, ο Κίναλης διώχνει σε κόρνερ.

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου) – Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)
4ος διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (82’ λ.τρ. Κατσούρι), Τσορνομάς, Λεμονής (64’ Μπουρσέλης), Μανουσάκης (46’ Ελευθεριάδης), Μούλερ (64’ Κόλα), Μάναλης (73’ Βουό)

Απόλλων Πόντου (Σιρίλ Καλί): Κίναλης, Καλογερής, Καμπρέρα, Αμαραντίδης (82’ Ντιαλόσι), Κάρδαρης (90’ Ζαπουνίδης), Μουμίν, Λαμπίρης, Ιννος, Σαχόλι (62’ Ισαακίδης), Πέλκας, Μπλάνκο

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πηγή: Athlitiko.gr

Share This Article