Ο Στάθης Τιμωνίδης στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: «Πάλεψα μέχρι τελευταία στιγμή για να κατέβει η ομάδα- Από τις πιο δύσκολες στιγμές μου η απόφαση να αποσυρθούμε»

Θεόφιλος Ηλιάδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Ως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του ως παράγοντας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Α.Ε. Περδίκκα Στάθης Τιμωνίδης την απόφαση του να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Το συναντήσαμε σε κεντρικό καφέ της πόλης και συνομιλήσαμε μαζί του για το πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση, τι τον οδήγησε σε αυτή και αν αυτή η παύση είναι οριστική ή τελεσίδικη.

Ο Στάθης Τιμωνίδης είπε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ « να ξεκινήσω από το τέλος και να πω ότι και εγώ εύχομαι αυτή η παύση να είναι προσωρινή και η ομάδα να επανέλθει τη νέα αγωνιστική περίοδο ακριβώς όπως είχε γίνει όταν είχα αναλάβει εγώ πριν από 10 χρόνια.

Έτσι είχαμε αναλάβει και εμείς τότε, κάναμε πιστεύω καλά πράγματα για την ομάδα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφιερώνοντας χρόνο, χρήμα και προσπαθήσαμε πραγματικά να κάνουμε κάτι καλό.

Από εκεί και μετά το γιατί φτάσαμε εδώ θα πω ότι είναι σημεία των καιρών αφού τα παιδιά του χωριού που φεύγουν για σπουδές σχεδόν κανένα δεν γυρίζει πίσω και γενικά η περιοχή δεν έχει νέα παιδιά που να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι σε αντίθεση- όπως ανέφερες και εσύ- με άλλα χωριά όπου δεν υπήρχαν παράγοντες στο δικό μας το χωριό υπήρχαν δεν ήμουν μόνος και είχα άτομα που με βοηθούσαν (Τ. Νικολαΐδης-Ν. Σιώκλης-Κ .Μίχος-Γ. Αμπαρτζής-Γ. Παρίσης-Σ. Παπαδόπουλος-

Α. Βλάχος-Η. Παναγιωτίδης – Α. Θεοδωρίδης).

Να φανταστείς εγώ σε προπονήσεις πήγαινα σπάνια γιατί δεν προλάβαινα αλλά υπήρχαν άλλοι που ήταν εκεί γιατί έτσι έπρεπε. Τους αγώνες δεν τους έχανα ποτέ αλλά στις προπονήσεις πήγαιναν άλλοι ενώ άλλοι έτρεχαν για γραφειοκρατικά θέματα.

Φέτος φαινόταν από την αρχή ότι κάτι δεν πάει καλά. Ξεκινήσαμε περίπου 10 και ενώ είχαν γίνει συζητήσεις με παίκτες όλοι ήτα διστακτικοί να έρθουν. Απευθύνθηκα σε ακαδημίες να μας βοηθήσουν και να μας δώσουν παίκτες αλλά πήρα αρνητική απάντηση και μάλιστα τα παιδιά θα έπαιζαν.

Γεγονός που φαίνεται απίστευτο αφού όταν ήμασταν στην ηλικία τους μας έδιωχναν από τις ομάδες γιατί ήταν πάρα πολλά και τώρα δεν φτάνουν. Όλα τα νέα παιδιά πηγαίνουν για δουλειές τώρα το καλοκαίρι στα νησιά, όπως γίνεται και στο δικό μας χωριό και δεν έρχονται να παίξουν μπάλα»

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πω τέρμα αφού είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτή την ομάδα

Στην ερώτηση μας πόσο δύσκολο ήταν να πει τέρμα ως εδώ ο κ. Τιμωνίδης μας είπε «ήταν πάρα πολύ δύσκολο αφού είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα αυτά τα 10 χρόνια όπου έχω περάσει από όλες τις θέσεις. Την πρώτη μέρα δεν μπορούσα να κοιμηθώ και δεν μπορούσα να το χωνέψω. Στην τελευταία συνάντηση που κάναμε ως διοίκηση είπα στα υπόλοιπα μέλη ότι είναι απίστευτο ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι αφού με το οικονομικό λυμένο δεν μπορούμε να βρούμε παίκτες να κατεβάσουμε ομάδα. Δεν μπορείς με πόσους παίκτες μιλήσαμε αλλά δεν βρήκαμε δυστυχώς λύση».

Η επόμενη μέρα…..

Για την επόμενη μέρα ο Στάθης Τιμωνίδης μας ανέφερε « αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποιον που να θέλει να ασχοληθεί με την ομάδα γιατί ίσως οι παίκτες να μη θέλουν εμένα (γέλια).

Η ομάδα μας δεν χρωστάει πουθενά, ότι υποσχεθήκαμε το έχουμε δώσει  είμαστε μια φερέγγυα ομάδα και το ότι δεν κατεβαίνουμε είναι ξεκάθαρα λόγω έλλειψης παικτών.

Από εκεί και μετά δεν έχω σκεφτεί τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Αν γίνει ένα καλό διοικητικό τιμ εγώ θα είμαι δίπλα τους να βοηθήσω.

Ελπίζω του χρόνου η ομάδα να ξανακατέβει, θα ήθελα και φέτος, όσο ζω ελπίζω, αν και ότι ήταν να κάνουμε ανθρωπίνως δυνατό το κάναμε για να κατέβει η ομάδα. Μάλιστα μίλησα και με το πρόεδρο του χωριού μήπως μπορεί να κάνει κάτι αλλά θεωρώ ότι δεν γίνεται τίποτα πια.

Μέχρι τελευταία στιγμή το πάλευα πραγματικά να κατέβει η ομάδα αλλά μάταια.

Θεωρώ ότι η ομάδα κάνει απλά μια παύση και εύχομαι του χρόνου να επιστρέψει και εγώ θα βοηθήσω σε ότι μου ζητηθεί»

Με στεναχωρούμε η απουσία του κόσμου

«Είχα ένα παράπονο και με στεναχωρούσε είναι η αλήθεια η απουσία του κόσμου από το γήπεδο ενώ είχαμε καλή ομάδα».

Τι θα γίνει με την Ακαδημία της Ομάδας

Μέχρι στιγμής δεν με έχει ενοχλήσεις κανείς ούτε από τους γονείς ούτε από κάποιον άλλον που θέλει να ασχοληθεί με αυτή. Επίσης δεν έχω μιλήσει με το πρόεδρο του χωριού μήπως θέλει να την κρατήσει γιατί όλα είναι παιδιά του χωριού.

Εδώ να πω πέρασε σαν σκέψη να κατεβάσουμε την ομάδα στην Β΄ και να παίξουν αυτά αλλά είναι πολύ μικρά ακόμα».

Share This Article