Νίκη με πολύ άγχος για τον Εορδαϊκό 2-0 την Άρδασσα (φώτο-βίντεο)

Θεόφιλος Ηλιάδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Το γκολ του Τσεμπερλίδη στο 89′ έδιωξε οριστικά το άγχος από τον πολύ κακό Εορδαϊκό απέναντι στην ψυχωμένη Άρδασσα σφραγίζοντας τη νίκη του με 2-0 για την 5η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης

Μάλιστα οι δηλώσεις του Γιώργου Τσέπουρα «με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε να λέμε ότι πάμε για άνοδο» αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα με τον Τέλη Καλπακίδη από την άλλη πλευρά να θεωρεί καθοριστική τη φάση των καθυστερήσεων του 1ου μέρους όπου έγινε το 1-0.

Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους ο Εορδαϊκός μπορεί να είχε την κατοχή απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά Άρδασσα αλλά η υπεροχή του εξανεμιζόταν έξω από την περιοχή.

Το θετικό για αυτόν ήταν ότι σε αντίθεση με το παιχνίδι με τους Δαναούς (εκεί που ήταν όμως πάρα πολύ καλός) κατάφερε να πετύχει 1 γκολ στο ημίχρονο και μάλιστα στις καθυστερήσεις δείχνοντας ότι θα διώξει το άγχος.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλιστα στο 52’η Άρδασσα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Βασίλα να ισοφαρίσει και να βάλει πολύ δύσκολα στον Εορδαϊκό.

Τελικά στο 89′ ο Εορδαϊκός που για να είμαστε και αντικειμενικοί έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες έκανε το 2-0 και πήρε την πρώτη νίκη στην έδρα του.

Από την άλλη η Άρδασσα παρά την μεγάλη ανανέωση που έκανε φέτος έδειξε πολύ καλά στοιχεία για ακόμα ένα παιχνίδι και σίγουρα με ανάλογες εμφανίσεις δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Φάσεις και γκολ:

Στο 2ο σέντρα Καλατσανά σουτ Παπαδόπουλου μέσα από τη περιοχή τελευταία στιγμή οι αμυντικοί έβαλαν τη κόντρα.

Στο 13′ κόρνερ Καλατσανά κεφαλιά Πυρίτζαους άουτ ενώ στο 24ο σε παρόμοια φάση κεφαλιά του Σεκουλίδη αυτή τη φορά πέρασε άουτ με το Χρυσοστομίδη εκτός θέσης.

Στο 29′ δυνατό σουτ του Κοντογουλίδη εκτός περιοχής ο Χρυσοστομίδης θα βρει τη μπάλα θα χτυπήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσαν  μακριά από τη περιοχή τους τον Εορδαϊκό αλλά στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους ο Τσαγκαλίδης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε και ο Πυρίτζαους από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 52′ τεράστια ευκαιρία για την Άρδασσα να ισοφαρίσει όταν ο Ρωσσίδης με κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο το Βασίλα απέναντι στον Δημητριάδη, αυτός πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του δεύτερου αλλά κοντραρίστηκαν και έτσι βρήκε την ευκαιρία ο Σαββίδης να διώξει σωτήρια.

Στο 56′ σέντρα Παπαδόπουλου ο Τσαγκαλίδης ολομόναχος στη μικρή περιοχή δεν έκανε καλό κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία και 3 λεπτά μετά σουτ Παπαδόπουλου ελάχιστα έξω άουτ.

Στο 79′ κόρνερ Τσεμπερλίδη σουτ Πυρίτζαους η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 85′ σέντρα Κοντογουλίδη γυριστή κεφαλιά Καραφουλίδη στη ρίζα της δοκού και άουτ και αμέσως μετά ατομική προσπάθεια Τσεμπερλίδη μέσα στη περιοχή σέντρα -σουτ ο Χρυσοστομίδης αποκρούει η μπάλα έφτασε στο Καλατσανά που πλάσαρε έδιωξαν στη γραμμή οι αμυντικοί και στη συνέχεια  απομάκρυναν.

Στο 89′ μπροστινή μπαλιά Χαραλαμπίδη για τον Καζανά αυτός σέντραρε και ο Τσεμπερλίδης από κοντά σκόραρε για το 2-0 διώχνοντας οριστικά το άγχος από την ομάδα του.

Διαιτητής: Καρατέρπος

Βοηθοί: Τζιαμπάζης -Γάτσου

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας (Γιώργος Τσέπουρας): Δημητριάδης, Θ. Χαραλαμπίδης (67′ Μ.Χαραλαμπίδης), Σαββίδης, Πυρίτζαους, Σεκουλίδης, Μπαλίτσας (73′ Καζανάς), Παπαδόπουλος, Καραφουλίδης (89′ Γραμματικόπουλος), Τσαγκαλίδης (67′ Τσεμπερλίδης), Καλατσανάς, Κοντογουλίδης.

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας(Τέλης Καλπακίδης): Χρυσοστομίδης, Τσάρδας, Πολυχρονίδης, Θ. Μωυσιάδης, Α. Ρωσσίδης, Παναγιωτίδης (19′ Ελευθεριάδης), Βλάχου (73′ Σαμαράς), Νίκου (79’Α. Μωυσιάδης), Μεντεσίδης, Βασίλας, Εξακουστίδης.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ρεπορτάζ αγώνα – φωτογραφίες – βίντεο

Θεόφιλος Ηλιάδης – Athlitikianaskopisi.gr

Share This Article