Μπαράζ ανόδου στην Γ’Εθνική: Η εικόνα στις ΕΠΣ που θα είναι αντίπαλες με αυτή της Κοζάνης….

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πρωταθλητές των τοπικών Ενώσεων θα δώσουν μπαράζ χωρισμένες σε ομίλους ανά την Ελλάδα για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Κάθε όμιλος απαρτίζεται από 7 ομάδες και κάθε ομάδα θα δώσει 3 εντός και 3 εκτός παιχνίδια.null

Ποιοι θα είναι αντίπαλοι της ΕΠΣ Κοζάνης είναι γνωστοί αφού δεν αλλάζουν και είναι οι πρωταθλητές ΕΠΣ Γρεβενών (άγνωστο αν θα γίνει και πως πρωτάθλημα), ΕΠΣ Λάρισας, ΕΠΣ Θεσσαλίας, ΕΠΣ Τρικάλων, ΕΠΣ Καρδίτσας και ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Στην ΕΠΣ Κοζάνης όπως είναι γνωστό θα έχουμε Play-off  όπου θα πάρουν μέρος οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας με τις ομάδες να μεταφέρουν τους βαθμούς τους και θα έχουμε ένα μόνο γύρο με τις 3 πρώτες ομάδες να παίζουν 3 εντός και 2 εκτός.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ Κοίλων δείχνει ασταμάτητος έχει αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας από την 2η θέση και προβάλει σαν το μεγάλο φαβορί.

Για την ΕΠΣ Γρεβενών τα είπαμε. Άγνωστο αν γίνει πρωτάθλημα, πως και με πόσες ομάδες. Πέρσι να θυμίσουμε πως δεν συμμετείχε ομάδα και οι υπόλοιπες είχαν ρεπό.

Από εκεί και μετά στην ΕΠΣ Λάρισας η Ανθούπολη κέρδισε πριν λίγες μέρες στο ντέρμπι την Ελασσόνα εκτός έδρας και απέκτησε προβάδισμα 5 βαθμών από την αντίπαλο του και 8 από τον Σμόλικα Φαλάνης 13 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Έχει 18 νίκες και 3 ισοπαλίες με τέρματα 61-4.  Οι ισοπαλίες είναι εκτός με την Πελασγιώτις Λάρισας και τον Δωτιέα Αγιάς (περσινό πρωταθλητή) και εντός με τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Έχει κερδίσει 2 φορές τον ΠΟΕ και εντός τον Σμόλικα Φαλάνης το οποίο θα αντιμετωπίσει εκτός 2 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Στην ΕΠΣ Θεσσαλίας πρώτος είναι ο ιστορικός Ολυμπιακός Βόλου με 49 βαθμούς 2 βαθμούς μπροστά από την Αγία Άννα που έχει 47.

Η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε εντυπωσιακά με 9 συνεχόμενες νίκες πριν χάσει από την Αγία Άννα την 10η αγωνιστική.

Μια Αγία Άννα που έχει χάσει 5 βαθμούς από τον 3ο Ρήγα Φεραίο ενώ έχει μια ακόμα ισοπαλία εκτός με τον Σαρακηνό την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει μια ισοπαλία εντός με την Σκιάθο. Απομένουν ακόμα 8 αγωνιστικές και όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα κριθούν στο ντέρμπι των 2 ομάδων 3 αγωνιστικές πριν το τέλος στον Βόλο.

Φυσικά στην 21η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη έξοδο στο Βελεστίνο απέναντι στον Ρήγα Φεραίο αλλά και να χάσει πάλι το ντέρμπι θα κρίνει τα πάντα.

Πάμε στην ΕΠΣ Τρικάλων όπου η Α΄ Κατηγορία γίνεται σε ομίλους.

Στον 1ο όμιλο πρώτος είναι ο Διγενής Νεοχωρίου που έχει κάνει το 11 στα 11 και 6 βαθμούς πίσω είναι ο Α.Ο. Σαραγίων που έχει χάσει τόσο από τον πρωτοπόρο όσο και από το Κηπάκι Σαραγίων στο τοπικό ντέρμπι ενώ δεν έχει κάνει το ρεπό του στον 2ο γύρο.

Στον 2ο όμιλο στην πρώτη θέση είναι τα Μετέωρα που πέρσι ήταν πρωταθλήτρια ομάδα με 31 βαθμούςκαι ακολουθεί με 30 ο Βράχος Καστρακίου.

Τα Μετέωρα έχουν μια ήττα από τον Απόλλων Λυγαριάς και ισοπαλία 2-2 εκτός με τον Βράχο ενώ ο τελευταίος πλην αυτής της ισοπαλίας, έχει ακόμα 2 εκτός με τον Α.Ο. Κεφαλόβρυσου και τον Α.Ο. Πρίνου.

Και στους 2 ομίλους απομένουν ακόμα 11 αγωνιστικές

Να σημειώσουμε πως μετά το τέλος της κανονικής περιόδου ο 1ος θα αντιμετωπίσει εκτός σε μονό αγώνα τον 2ο του άλλου Ομίλου και οι νικητές θα αναμετρηθούν σε μονό αγώνα για τον τίτλο.

Στην ΕΠΣ Καρδίτσας ο Ατρόμητος Παλαμά είναι στην πρώτη θέση με 42 βαθμούς ένα περισσότερο από τον πρωταθλητή των 2 τελευταίων χρόνων Αστέρα Καρδίτσας.

Εδώ να πούμε πως ο Αστέρας Καρδίτσας κέρδισε εκτός έδρας στο ντέρμπι τον Ατρόμητο Παλαμά την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού εξαιτίας των 2 ισοπαλιών που είχε με τον Α.Ο. Φύλλου και τον Α.Ο. Αγναντερού εκτός έδρας βρισκόταν στο -4 από την κορυφή.

Απομένει ακόμα ένας ολόκληρος γύρος αφού λόγω των καταστροφικών πλημμύρων το πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει.

Τέλος στην ΕΠΣ Φθιώτιδας έχουμε μάχη 7 αγωνιστικές πριν το τέλος αφού Οπούντιος Μαρτίνου, Α.Ε. Μαλεσίνας 2008  και Δάφνη Λιβανάτων βρίσκονται σε απόσταση 1 βαθμούς ο ένας από τον άλλο (54-53-52).

Στα μεταξύ τους παιχνίδια μέχρι τώρα (όλα στον πρώτο γύρο) έχουμε  Δάφνη Λιβανάτων- Α.Ε. Μαλεσίνας 0-0 (12η αγωνιστική), Α.Ε.Μαλεσίνας 2008- Οπούντιος Μαρτίνου 3-2 (11η αγωνιστική),Οπούντιος Μαρτίνου Δάφνη Λιβανάτων 2-1(8η αγωνιστική).

Ο Οπούντιος τη μοναδική απώλεια την έχει από την ήττα στην Μαλεσίνα, η Μαλεσίνα έχει ακόμα μια ισοπαλία εκτός με τον Παρνασό Αμφίκλειας με σκορ 3-3 την 17η αγωνιστική, αποτέλεσμα που την έριξε από την πρώτη θέση ενώ η Δάφνη Λιβανάτων και τους 5 χαμένους βαθμούς του έχει  στα ντέρμπι.

Πηγή: e-ptolemeos

Share This Article