Λευκή ισοπαλία(0-0) στο τελευταίο φιλικό για Σβορώνο και Εορδαϊκό

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης


Στην «πρόβα τζενεράλε» οκτώ ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν, ο ΓΑΣ Σβορώνου έμεινε στη λευκή ισοπαλία απέναντι στον Εορδαϊκό τον οποίο φιλοξένησε το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος”.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας έδειξε σημάδια κόπωσης καθώς τα επίπεδα ενέργειας και έντασης δεν βρίσκονταν στα αντίστοιχα επίπεδα των προηγούμενων παιχνιδιών, ενώ ο αγώνας γενικότερα είχε έναν μέτριο ρυθμό με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.


Ο Νίκος Θεοδοσιάδης επέλεξε στο πρώτο ημίχρονο να δοκιμάσει μία νέα διάταξη (3-5-2) με τριάδα στα στόπερ τους Κωτσιόπουλο, Δημητρίου και Φυτόπουλο, με τους Λαγδάρη και Φωκαΐδη να επωμίζονται την αριστερή και τη δεξιά πτέρυγα αντίστοιχα, ενώ ο Ηλίας Μπατζώνης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον άξονα και όχι στη μπροστινή γραμμή, με τον νεαρό επιθετικό να ανταποκρίνεται εξαιρετικά και σε αυτόν τον καινούργιο ρόλο.

Το πρώτο 45λεπτο του ματς ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να χτίσουν με υπομονή τις επιθέσεις τους χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν περισσότερες από μία, μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Ο ΓΑΣ ήταν εκείνος που έφτασε κοντά σε αυτό μόλις στο 4ο λεπτό με το χαμένο τετ-α-τετ του Ξυδούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 43’ αλλά ο Φυτόπουλος με σωτήρια παρέμβαση σταμάτησε το κοντινό σουτ του επιθετικού του Εορδαικού που κατευθύνονταν προς την εστία.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΓΑΣ αγωνίστηκε με τη δοκιμασμένη συνταγή της τετράδας στην άμυνα και με την είσοδο των υπολοίπων ποδοσφαιριστών στο τερέν, επιχείρησε να γίνει περισσότερο παραγωγικός και απειλητικός προς τα αντίπαλα καρέ.

Κορυφαία στιγμή της ομάδας μας σε αυτό το ημίχρονο αποτέλεσε η κεφαλιά του Κατσιάκη που «ξύρισε» το κάθετο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δεμηρτζόγλου.

Με τον σημερινό αγώνα ο ΓΑΣ ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών αναμετρήσεων της προετοιμασίας του, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε πέντε αναμετρήσεις και πλέον άπαντες στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» ετοιμάζονται και ανυπομονούν για την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή (10/9) στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» με αντίπαλο την ΑΕ Μεσολογγίου.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Φυτόπουλος, Λαγδάρης, Φωκαΐδης, Μυστρίδης, Μπατζώνης, Κυρτέγος, Ξυδούς, Κυπαρίσσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Ζωγράφος, Δεμηρτζόγλου, Κατσιάκης, Σκαμπαρδώνης, Ίτσιος, Δημηνάς, Βύρος, Μάλα, Παπαδόπουλος.

Φ.Σ.Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης)Δημητριάδης, Σωτηριάδης,Πούλιος,Μπαλίτσας, Τοπάλης,Καλογιαννίδης, Κοντογουλίδης, Παπανικόπουλος,Ντερβίσι, Κουνάβας,Νίκολλι.

Πηγή: ΓΑΣ Σβορώνος

Share This Article