Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας: Πιερικός – ΓΑΣ Σβορώνος 1-1

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Αφήνοντας ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς τους ενόψει της ρεβάνς, Πιερικός και ΓΑΣ Σβορώνου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης στο μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.

Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερη φτωχή τόσο ποιοτικά όσο και από άποψης «σασπένς» με τους δύο μονομάχους να εμφανίζονται αρκετά προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όσον αφορά την προσέγγισή τους στο ματς, γνωρίζοντας πως υπάρχει και ένας αγώνας ρεβάνς αλλά και ένας αγώνας πρωταθλήματος σε τέσσερις μόλις ημέρες από σήμερα.

Ο Γιώργος Καμπερίδης προχώρησε σε μίνι ροτέισον κάνοντας ουσιαστικά τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του ΓΑΣ στην Κέρκυρα, με τους Γιάννη Ζωγράφο, Χρήστο Βούλγαρη, Δημήτρη Δημηνά και Γιάννη Ξυδούς και να επιστρατεύονται στην ενδεκάδα. Επιπλέον την πρώτη του συμμετοχή με τα «κιτρινόμαυρα» έγραψε το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Κώστας Χαρτσιάς ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος συνέβησαν περισσότερα πράγματα από ότι στο δεύτερο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους και να γίνουν απειλητικές αλλά να απουσιάζει η μεγάλη φάση από το ματς.

Ο ΓΑΣ ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του σημαντική στιγμή στον αγώνα όταν με τη συμπλήρωση 30 λεπτών ο Νίκος Χατζής εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία του Πιερικού κλέβοντας τη μπάλα από τον αντίπαλό του, στη συνέχεια έκανε την περιστροφή γύρω από τον εαυτό και εκτέλεσε άψογα με το αριστερό χαμηλά στη γωνία του Μπίντση ανοίγοντας το σκορ!

Αυτό ήταν το παρθενικό τέρμα του 23χρονου επιτελικού μέσου με τη φανέλα του ΓΑΣ, στην τρίτη του συμμετοχή.

Ο Πιερικός απάντησε με τον ίδιο τρόπο καθώς και εκείνος στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του στο παιχνίδι έφτασε στο γκολ όταν μετά από φάση που η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή του Ζωγράφου, ο Φράγκος πλάσαρε από κοντά με το αριστερό ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 44’.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν επιφύλασσε συγκινήσεις, με τον ΓΑΣ να έχει για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του αλλά να δυσκολεύεται να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Η μοναδική καλή τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα καταγράφηκε για την ομάδα μας στο 63’ με το ωραίο σουτ του Λάμπογλου εκτός περιοχής να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα οι δύο αντίπαλοι απέφυγαν τα πολλά ρίσκα και μοιράστηκαν στο φινάλε μία δίκαιη ισοπαλία που αφήνει τα πάντα ορθάνοικτα για τη μεγάλη ρεβάνς στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» η οποία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γ.Ασλανίδης με α’ βοηθό τον κ. Καλορογιάννη και β’ βοηθό την κα. Δ.Τσικλητάρη.

Σημειώνεται πως πριν από το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της μητέρας του τερματοφύλακα του Πιερικού, Γιάννη Τσακνάκη η οποία έφυγε χθες από τη ζωή, με τον ΓΑΣ Σβορώνου να καταθέτει λουλούδια στην ομάδα του Πιερικού ως ένδειξη σεβασμού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πιερικός (Γιάννης Χατζηπουργάνης): Μπίντσης, Δεληγιάννης, Μακρίδης, Κωνσταντινίδης (53’ Μυρωτής), Χατζηκωνσταντίνου, Ιρίμπαντζι (46’ Κατσαβάκης), Μαυρίδης, Καλαιτζής, Φράγκος (64’ Κατσιαμήτας), Οικονομίκος (46’ Μπαλογιάννης), Ματζαλλάκου (80’ Στραβογιάννης).

ΓΑΣ Σβορώνου (Γιώργος Καμπερίδης) : Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Βούλγαρης, Δημηνάς (84’ Ίτσιος), Κοντοθανάσης, Λάμπογλου (84’ Βύρος), Ξυδούς (75’ Κυρτέγος), Χατζής (61’ Δεμηρτζόγλου), Κυπαρίσσης (46’ Χαρτσιάς).


Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Share This Article