Κύπελλο Ελλάδος: Πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου,με 0-4 το Αιγάλεω μέσα από την Ν.Ευκαρπία

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ήττα με το ευρύ 0-4 γνώρισε ο Μακεδονικός στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της σεζόν, για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, από την ομάδα του Αιγάλεω.

Ο Στέλιος Μαλεζάς παρέταξε τους «πράσινους» με μοναδικό καινούριο πρόσωπο στην ενδεκάδα – σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν – τον Τάσο Μελετίδη, που πραγματοποίησε μια πολλά υποσχόμενη μετάβαση στην μεσαία γραμμή και χαμηλότερα, στο πλάι των Παναγιωτούδη και Λεωνιδόπουλου.

Ο Μακεδονικός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, βγαίνοντας νικητής σε αρκετές μονομαχίες και αποκτώντας σταδιακά ρυθμό στο παιχνίδι του. Οι φιλοξενούμενο, ωστόσο, «πάγωσαν» την Ευκαρπία στο 28ο λεπτό, όταν ο Νταβιώτης έπιασε ωραία κεφαλιά και σκόραρε από όμορφη σέντρα του Παυλάκη για το 0-1!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σουτ του Παναγιωτούδη που κόντραρε σε αντίπαλο και δυσκόλεψε στην απόκρουση του τον Κατσιμήτρο, και με το σουτ του Βάρκα πίσω από το σημείο του πέναλτι, που επίσης κόντραρε και δεν προβλημάτισε περισσότερο τον Γουναρίδη.

Στο δεύτερο μέρος, με κάποιες τακτικές τροποποιήσεις αλλά και με την οπισθοχώρηση του Αιγάλεω, ο Μακεδονικός πήρε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα στα πόδια του, έγινε ακόμη πιο γρήγορος με τη μπάλα και βρήκε σταδιακά τον δρόμο από τον άξονα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ισοφάριση βρίσκεται σε… προπαρασκευή, μετά και τα δύο σουτ του Σιμόνι στο 52′ και στο 66′, οι φιλοξενούμενοι «εκτέλεσαν» για ακόμη μια φορά: στο 69′, σε φάση μετάβασης, ο Βάρκας έδωσε ωραία τη μπάλα δεξιά στον Νταβιώτη που ευστόχησε σε διαγώνιο σουτ για το 0-2!!!

Οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν, παίζοντας ορθολογικά. Στο 72′, ο Τσιλιγγίρης έκανε ωραία κίνηση και έσπασε στο πέναλτι για τον Τσουκάνη, που σούταρε αλλά είδε τη μπάλα να κοντράρει στα ξαπλωμένα σώματα των αμυτικών. Ένα λεπτό μετά, στο 73′, ο νεοεισελθών Ζυγκερίδης έκανε το 0-3 με ωραία ατομική ενέργεια και «τελείωσε» την πρόκριση υπέρ του Αιγάλεω.

Η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε με κεφαλιά του Σαραγιώτη από κόρνερ, με τη μπάλα να «γλείφει» το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ ακολούθησε το δοκάρι σε σουτ του Μαραθωνίτη στο 90′. Τελικά, ο winger του Αιγάλεω βρήκε και αυτός δίχτυα, σε μια τρομερά εύστοχη ημέρα για την ομάδα του Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς, στο 94ο λεπτό, με ωραίο διαγώνιο σουτ, γράφοντας το τελικό 0-4.

Ο Μακεδονικός επικεντρώνεται πλέον στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League 2, όπου καλείται να ξεπεράσει εντός έδρας το εμπόδιο του ΠΟΤ Ηρακλής.

Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι ΜελετίδηςΛυμπεράκης και Τσαμούρης, ενώ ο Λούκα Μπουλάτοβιτς έπαιξε τον πρώτο του επίσημο αγώνα με τον Μακεδονικό μετά την ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο. Τελευταία αναμέτρηση του ήταν και πάλι αυτή για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, τότε με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Αδαμίδης (62′ Λυμπεράκης), Τσουκάνης, Μελετίδης (82′ Τσαμούρης), Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Τσιλιγγίρης (82′ Ντόια), Ζαφειράκης (74′ Μπουλάτοβιτς), Σιμόνι

Αιγάλεω (Τζουγκάνοβιτς): Κατσιμήτρος (78′ Τσιμόπουλος), Τάμπας, Ζιούλης, Θεολόγου (60′ Ευαγγέλου), Παυλάκης, Μπάμπης, Μπάλλας (60′ Μαραθωνίτης), Νταβιώτης, Βάρκας, Ναζίμ (45′ Χατζηδίμπας), Σταμένκοβιτς (65′ Ζυγκερίδης)

Makedonikos fc

Share This Article