Κύπελλο Ελλάδος: Κοζάνη – Χανιά 1-2…πήραν την πρόκριση τα Χανιά με ανατροπή…με δύο “πρόσωπα” η Κοζάνη…

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Σε ένα παιχνίδι που είχε φάσεις γκολ,δυνατά μαρκαρίσματα, δοκάρι πέναλτι η Αθλητική Ανασκόπηση βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ΔΑΚ Κοζάνης και έχει το ρεπορταζ.

Μπροστά σε περίπου 400-450 θεατές η Κοζάνη έδειξε δύο “πρόσωπα”.Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλή, με μεγάλες ευκαιρίες των Ποζατζίδη και Γραμμένου.

Οι γηπεδούχοι ενώ προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Έντγκαρ,μετά την εκτέλεση πέναλτι του Καλλέργη στο 25′ λεπτό και αφού η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλογεράκη ο Ξενοφών Πάνος θα πάρει το ριμπάουντ,σημαδεύοντας εκ νέου το δοκάρι,και στην επαναφορά ο Πορτογάλος θα στείλει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην για την ομάδα των Χανίων να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να πιέζει την άμυνα της Κοζάνης …η οποία έδειχνε σημάδια κούρασης και κόπωσης.

Τόσο ο Άγγελος Διγκόζης όσο και ο Γιάννης Ταουσιάνης αναζήτησαν λύσεις από τους πάγκους τους,με το πρώτο να περνάει τον Ιντρίσι στο 56′,τον Τάτση και τον Κανούλα στο 68′ λεπτό,και τον Σιατραβάνη στο 80′ για να δώσει ανάσες και “φρέσκα” πόδια.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Ταουσιάνης πέρασε στην θέση του Νίκολιτς τον Σερβιλάκη στο 46’λεπτό,και στην θέση του Σέχου τον Μπάτζιο,τον Λεμονή αντί του Έντγκαρ,και με ακόμη δύο αλλαγές τους Μιούλερ και Μάναλη,βρήκε λύσεις και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73′ λεπτό με μια όμορφη κεφαλιά του Μπάτζιου μετά από κόρνερ του Σερβιλάκη και να “κλειδώσει”την νίκη – πρόκριση με τον Τσέλιο στο 87′.

Φάσεις:

Στο 10′ λεπτό ωραίο σουτ του Ποζατζίδη θα αποκρούσει ο Καλογεράκης,ενώ στο 22′ λεπτό ο Βουό θα σουτάρει άουτ.

Στο 12’λεπτό ο Καλλέργης θα πασάρει στον Ποζατζίδη με τον τελευταίο να χάνει μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Καλογεράκη.

Στο 24′ η Κοζάνη θα κερδίσει πέναλτι μετά από ανατροπή του Ποζατζίδη από τον πορτιέρο των Χανίων Καλογεράκη, με τον Καλλέργη να εκτελεί και τον Έντγκαρ να βάζει αυτογκόλ, βάζοντας την Κοζάνη μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο 27′ κεφαλιά του Ελευθεριάδη αποκρούει όμορφα ο Καραγκιόζης,ενώ στο 41′ λεπτό ο Ξενοφών Πάνος θα σεντραρει ωραία ο Γραμμένος θα πιάσει δυνατή κεφαλιά με τον Καλογεράκη να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Χανίων μπήκε πιο δυνατά για να ισοφαρίσει,με τον Κόλα να σουτάρει δυνατά στο 55’και την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγκιόζη.

Στο 66′ λεπτό ο Μιούλερ ο οποίος μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι θα σημαδέψει το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο Καραγκιόζη,και στο 72′ σουτ του Τσέλιου σε κόρνερ ο Καραγκιόζης

Στο 73′ λεπτό τα Χανιά ισοφαρίζουν με τον Μπάτζιο με ωραία κεφαλιά,ενώ στο 78′ ο Βουό σουτάρει και ο Καραγκιόζης αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 87′ και ενώ συνεχιζόταν η πίεση των Χανίων στην εστία της Κοζάνης ο Τσέλιος έπειτα από παράλληλη σέντρα του Κόλα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιόζη κάνοντας το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.Έτσι η ομάδα των Χανίων πήρε την πρόκριση στην 5η Φάση του θεσμού και θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στα Χανιά,ενώ η Κοζάνη στρέφει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα της SL2 και την 2η αγωνιστική την προσεχή Δευτέρα 02/10 στο “Απόστολος Νικολαΐδης ” στην Αθήνα να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό.

Διαιτητής: Πουλικίδης(Δράμας)

Βοηθοί: Ζήρδας(Δράμας) Αναστασιάδης (Σερρών)

4ος: Τικόζογλου( Μακεδονίας)

Φ.Σ.Κοζάνη(Άγγελος Διγκόζης) Καραγκιόζης,Πάνος,Κούφας,Ίτσιος, Κοροβέσης,Αναστασόπουλος,Νάτσος, Καλλέργης (68′ Τάτσης), Αποστολίδης(56′ Ελ Ιντρίσι), Γραμμένος(80′ Σιατραβάνης), Ποζατζίδης (68′ Κανούλας)

ΠΑΕ Χανιά(Γιάννης Ταουσιάνης) Καλογεράκης,Νίκολιτς (46’Σερβιλάκης),Κατσούρρι (71’Μάναλης),Σέχου(46′ Μπάτζιος),Μαζουλουξής,Τσορνομάζ, Τσέλιος, Έντγκαρ (46′ Λεμονής), Κόλα, Ελευθεριάδης (66′ Μιούλερ),Βουό.

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ αγώνα

Παύλος Καλεμκερίδης

Share This Article