Η Κοζάνη κέρδισε τον Μακεδονικό και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην Super League 2 μετά από 40 χρόνια! (φωτογραφίες)

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς πέτυχε η ομάδα της Κοζάνης, κερδίζοντας εντός έδρας τον Μακεδονικό, με σκορ 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν ξανά στην Β’ Εθνική, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια, μία μέρα που θα μείνει στην ιστορία.

Μπροστά σε περίπου 500 φιλάθλους, οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Διγκόζη, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του κύριου Μαλεζά, επικράτησαν δίκαια, χάρις σε γκολ των Καλλέργη και Πάνου, παίρνοντας έτσι τους πρώτους τρεις βαθμούς, για την φετινή χρονιά, στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν πολύ αυτή τη νίκη, κυρίως για δύο λόγους. Αρχικά για λόγους ψυχολογίας, με το χαμόγελο να επιστρέφει στις τάξεις του Συλλόγου και έπειτα για ηθικούς λόγους, αφού κανείς δεν ξέχασε τι συνέβη πριν από δύο χρόνια, όταν ο Μακεδονικός πήρε την άνοδο στα… δικαστήρια.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε την Κοζάνη να κυριαρχεί κατά κράτος, σκοράροντας και τα δύο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, ενώ στο δεύτερο μέρος, έκανε διαχείριση δυνάμεων, με τον Μακεδονικό να κάνει συνολικά ένα κακό παιχνίδι, αφού ουσιαστικά δεν μπόρεσε να γίνει καθόλου απειλητικός, στην αντίπαλη εστία.

Ντεμπούτο με την Κοζάνη έκανε ο νέος Βόζνιος τερματοφύλακας, Μπογκντάνοβιτς.

Η Κοζάνη άνοιξε νωρίς το σκορ, αφού σε μία φάση διαρκείας στο 3’λεπτό, έπειτα από σέντρα του Πάνου, ο δραστήριος για ακόμα ένα ματς, Μανώλης Καλλέργης, με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί ο «κεραυνός» του Γραμμένου, ο οποίος σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Κοζάνη, συνέχισε να είναι πιεστική στο παιχνίδι της, μία πίεση που απέφερε καρπούς στο 31′ λεπτό, εκεί όπου ο Προβιδάκης θα κάνει χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της ομάδας,  Ξενοφών Πάνος, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του, αφιερώνοντας το γκολ προς την κερκίδα.

Έτσι η Κοζάνη μετά από τρεις αγωνιστικές έχει 3 βαθμούς, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου.

Από την άλλη, ο Μακεδονικός έμεινε στους 4 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Σ.Κοζάνη: (Άγγελος Διγκόζης) Μπογκντάνοβιτς, Πάνος, Σουλιώτης, Ίτσιος, Κοροβέσης, Αναστασόπουλος (90’ Βοριαζίδης), Νάτσος, Καλλέργης, Σιατραβάνης (83’ Τσιμπούκας), Γραμμένος (90’ Ασλαμπάνογλου), Ποζατζίδης (58’ Δόρης)

Μακεδονικός: (Στέλιος Μαλεζάς) Γουναρίδης, Προβυδάκης, Λυμπεράκης, Σαραγιώτης, Τσαμούρης, Μελετίδης (56’ Martin), Παναγιωτούδης, Ζαφειράκης (66’ Τσιλιγγίρης), Τσουκάνης (56’ Sanguinetti), Ραμίρεζ (66’ Bulatovic), Bianconi (78’ Σιμόνι)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

TAPANDA834

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article