Καταιγιστικός ο Σβορώνος απέναντι στον Μαγνησιακό σε φιλική αναμέτρηση

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Πραγματοποιώντας την κορυφαία του εμφάνιση στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, ο ΓΑΣ Σβορώνου ήταν σαρωτικός καθώς επικράτησε με 5-1 επί του Μαγνησιακού, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (18:00) στο γήπεδο της Ανδρομάχης.

Η ομάδατου Σβορώνου έδειξε με την απόδοσή της, αντιμετωπίζοντας τον φιλικό αγώνα με τη σοβαρότητα και τη νοοτροπία που απαιτεί μία επίσημη αναμέτρηση και κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού απέναντι στη θεσσαλική ομάδα.

Το σημερινό τεστ μάλιστα ήταν ίσως το χρησιμότερο όλων για τον ΓΑΣ, καθώς αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που θα τον βρει στο διάβα του δυο φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, αφού οι δύο ομάδες πρόκειται να τεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη πραγματοποίησε το τέλειο πρώτο ημίχρονο, με τον ΓΑΣ να δίνει από το πρώτο λεπτό ένα πολύ υψηλό τέμπο στο παιχνίδι του, να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας με μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, ενώ ήταν και τρομερά παραγωγικός στο μπροστινό μέρος του τερέν πετυχαίνοντας δυο γκολ και χάνοντας ορισμένες ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει το σκορ σε υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα σε αυτό το πρώτο 45λεπτο οι παίκτες του ΓΑΣ δεν επέτρεψαν καν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν μία επικίνδυνη συνθήκη προς τα καρέ του Ζωγράφου.

Η ομάδα του Σβορώνου άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με το Νίκο Κυπαρίσση να βρίσκει δίχτυα με αριστερό πλασέ από κοντινή απόσταση έπειτα από όμορφη προσπάθεια και τελική πάσα του Ξυδούς από την αριστερή πλευρά.

Στο 31′ ο ΓΑΣ διπλασίασε τα τέρματά του όταν μετά από φανταστική ομαδική συνεργασία, ο Μπατζώνης πέρασε μία εξαιρετική πάσα από την αριστερή πλευρά προς τον Φωκαΐδη που ήταν σε θέση βολής, με τον νεαρό φορ να πετυχαίνει το 2-0 με δεξί διαγώνιο πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΓΑΣ συνέχισε να έχει …. πατημένο το πόδι στο γκάζι και να είναι πολύ πιεστικός απέναντι στο Μαγνησιακό, με το Νίκο Θεοδοσιάδη να χρησιμοποιεί και όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του.

Η ομάδα της Πιερίας έκανε τρία τα τέρματά της στο 48ο λεπτό με τον Κυπαρίσση να σκοράρει με αριστερό σουτ εντός περιοχής έπειτα από μία μαγική έμπνευση του Δεμηρτζόγλου ο οποίος του έστρωσε τη μπάλα με άριστο τακουνάκι!

Ο ΓΑΣ δε σταμάτησε να αγωνίζεται σε υψηλή ένταση και στο 71′ ο Κυρτέγος με υπέροχη ασίστ με το εξωτερικό, έβγαλε τον Κατσιάκη σε θέση τετ-α-τετ και εκείνος με υποδειγματικό δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στα τελευταία 20 περίπου λεπτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποιους ελεύθερους χώρους και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 4-1 στο 78’ έπειτα από μία στατική φάση, με τον Σταμάτη να σκοράρει με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 87’ με τον Βύρο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο προσωπικό γκολ, όταν με το γλυκό αριστερό του πόδι εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία.

Σημειώνεται επίσης πως ο Νίκος Θεοδοσιάδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Χανδόλια και Λάμπρου από την ακαδημία της ομάδας μας, έχοντας αμφότεροι πολύ θετική παρουσία στο ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Βούλγαρης, Λαγδάρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Ξυδούς, Φωκαΐδης, Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι : Κούζας, Μάλα, Δεμηρτζόγλου, Κυρτέγος, Κατσιάκης, Παπαδόπουλος, Βύρος, Δημητρίου, Σκαμπαρδώνης, Ίτσιος, Δημηνάς, Χανδόλιας, Λάμπρου.

Μαγνησιακός (Θάνος Θεοδώρου): Κοντοστάθης, Βαρελόπουλος, Γαλανόπουλος, Σιάτρας, Κέκιας, Μπέικος, Ζαρκαδής, Χρηστίδης, Τρίμης, Ελέζι, Σταμάτης.

Πηγή: ΓΑΣ Σβορώνος

Share This Article