Κάτανας Παναγιώτης: Επαγγελματίας ετών 16 ο νεαρός επιθετικός της Κοζάνης

Παύλος Καλεμκερίδης
1 Λεπτά αναγνωσης

Ο Παναγιώτης Κάτανας είναι ο πιο μικρός επαγγελματίας ποδοσφαιριστης σε ηλικία στο ρόστερ της Κοζάνης

Γεννήθηκε στις 4/4/2007 ενώ ξεκίνησε να μαθαίνει τα “μυστικά” της “στρογγυλής θεάς” σε ηλικίας μόλις 6 ετών ,στην Ακαδημία ποδοσφαίρου Αίολος Αργίλου του κ.Καλαφατίδη

Αργότερα μετακινήθηκε στα Τμήματα υποδομής του Φ.Σ.Κοζάνη και τον Σεπτέμβριο του 2021 βρίσκεται στις Ελπίδες της Α.Ε.Κοζάνης.

Η βελτίωση του είναι θεαματική και αρχίζει σταδιακά να δείχνει το ταλέντο του.

Τον Αύγουστο του 2022 κάνει το επόμενο δυναμικό βήμα του,στον  Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας,εκεί δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και τον Ιανουάριο του 2023 κάνει το μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στο Φ.Σ. Κοζάνη.

Από τότε έως και σήμερα ανήκει στην ΠΑΕ Κοζάνη, υπογράφοντας μάλιστα πριν λίγες ημέρες επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 χρονών.

Στη Γ’Εθνική με την Κοζάνη έχει δύο συμμετοχές βάζοντας ένα γκολ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό. Με το γκολ αυτό γίνεται ο Παναγιώτης γίνεται ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ.

  1. Βασικό μέλος επίσης της προπερσινής πρωταθλήτριας Ελλάδας των μικτών ομάδων της Κ15 με 5 γκολ βάζοντας και το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό.
  2. Βασικό μέλος της περσινής Κ16 μικτών ομάδων πάλι με 5 γκολ.
  3. Παίζει και στις δύο θέσεις. Αριστερό ή δεξί εξτρέμ
  4. Δείτε το γκολ της ισοφάρισης του Παναγιώτη Κατάνα στο γήπεδο Αλμυρού Βόλου στον τελικό της Κ15 ΕΠΣ Κοζάνης – ΕΠΣ Αχαΐας

Επιμέλεια: Athlitikianaskopisi.gr

Share This Article