Θετικές εξελίξεις για την διαιτησία στην ΕΠΣ Κοζάνης

Θεόφιλος Ηλιάδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται όσο αναφορά το κομμάτι της διαιτησίας στην Ένωση Κοζάνης για τη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινάει σε περίπου ένα μήνα.

Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά την αναστολή του Συνδέσμου Διαιτητών, την μη ύπαρξη σχολών διαιτησίας και την ανάληψη των θεμάτων διαιτησίας αποκλειστικά από την ΕΠΣ Κοζάνης και την επιτροπή διαιτησίας φτάσαμε να έχουμε φαινόμενα όπως στο 70% των παιχνιδιών αρκετές φορές να έχουμε «τριπλέτες» από άλλες Ενώσεις.

Επίσης ενώ πριν τέσσερα χρόνια οι εν ενεργεία διαιτητές ήταν κοντά στους 50 φτάσαμε στην περσινή αγωνιστική περίοδο σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα της ΕΠΣ στην περσινή κλήρωση του πρωταθλήματος να έχουν μείνει μόνο 20.

Φέτος τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν προς το καλύτερο αφού στην θέση του Αρχιδιαιτητή επανέρχεται ο Θόδωρος Τσιμεντερίδης πρόσωπο αποδεκτό από τους περισσότερους αν όχι όλους ενώ στην Επιτροπή Διαιτησίας μαζί με αυτόν θα συνεχίσει να είναι ο κ. Διαμάντης αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το άλλο μέλος θα είναι ο πρόεδρος των διαιτητών Διονύσης Ζούγρας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών να δηλώνει και πάλι παρών και την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ να στεγάζεται πια στον Σύνδεσμο Διαιτητών και τα γραφεία του.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ μίλησε με τον Διονύση Ζούγρα που φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος με τις εξελίξεις και στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

« Μετά από 2 χρόνια όπου ο Σύνδεσμος Διαιτητών έμεινε εκτός των θεμάτων διαιτησίας, επανέρχεται και πάλι μετά από συζήτηση που είχαμε με το νέο Αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Κοζάνης Θεόδωρο Τσιμεντερίδη.

Μας πρότεινε να επανέλθει η λειτουργία της διαιτησίας στο Νομό όπως ήταν πριν από 2 χρόνια, δηλαδή συνεργασία της Επιτροπής Διαιτησίας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών και από κοινού διευθέτηση των θεμάτων διαιτησίας ενώ μου ζήτησε προσωπικά να μπω στην Επιτροπή Διαιτησίας για να έχουμε καλύτερη συνεργασία.

Σαν πρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησα να γίνουν κάποια πράγματα τα οποία τα 2 τελευταία χρόνια δεν γίνονταν με τα οποία συμφώνησε ο νέος αρχιδιαιτητής και έτσι αποδέχτηκα την πρόταση του.

Κοινός μας στόχος είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα σχολή διαιτησίας για να έχουμε νέους διαιτητές, προσπάθεια να επιστρέψουν στο χώρο διαιτητές που τα τελευταία 2 χρόνια σταμάτησαν, προσπάθεια να μην έρχονται διαιτητές από άλλους συνδέσμους και να επιβαρύνονται τα σωματεία και γενικότερα η διαιτησία του Νομού να οργανωθεί και πάλι όπως πρέπει και όχι όπως ήταν τα 2 τελευταία χρόνια όταν την ανέλαβε αποκλειστικά η Ε.Δ/ΕΠΣ και εκ του αποτελέσματος δεν απέδωσε.

Επίσης βασική προτεραιότητα οι εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις που κάναμε κάθε εβδομάδα στις οποίες γίνονται μαθήματα πάνω στον κανονισμό και με τους διαιτητές γίνεται συζήτηση σε λάθη που έγιναν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου με σκοπό την βελτίωση τους. Εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις που και προβλέπονται από τον κανονισμό διαιτησίας και φέρνουν πιο κοντά τους διαιτητές σαν ομάδα, κάτι που τα τελευταία 2 χρόνια δεν γινόταν.

Φέτος το ξεκίνημα θα γίνει όπως πρέπει με συγκέντρωση όλων των διαιτητών για να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους, να φέρουν τις ιατρικές εξετάσεις, και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τροποποιήσεις στους Κανόνες παιχνιδιού.

Επίσης όλοι όσοι παίζουν υποχρεωτικά θα παίρνουν μέρος στις εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις και ότι πρόβλημα προκύπτει θα επιλύεται σε συνεργασία της Ε.Δ/ΕΠΣ Κοζάνης και του Σ.Δ.Π. Κοζάνης.

Γενικά ότι πρόβλημα υπάρχει στους διαιτητές να βρίσκει λύση σε συνεννόηση και με την ΕΠΣ Κοζάνης που θα έχει την ευθύνη των σωματείων και αν κάποια ομάδα έχει πρόβλημα θα μπορεί να απευθύνεται και σε μας αλλά και στην Επιτροπή για να βρεθούν λύσεις.

Το βασικό ζητούμενο του Συνδέσμου και εμένα προσωπικά είναι όπως φωνάζαμε τα προηγούμενα χρόνια να γίνει νέα σχολή διαιτησίας κάτι που είναι και στόχος του νέου Αρχιδιαιτητή. θα τρέξουμε άμεσα για νέους διαιτητές και να γενικά θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσει το διαιτητικό κομμάτι όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό αποδεδειγμένα μπορεί να επιτευχθεί με συνεργασία και των 2 φορέων (Επιτροπή Διαιτησίας και Συνδέσμου Διαιτητών).

Μόνο με συνεργασία παντού έρχεται το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι αποκτά ενεργό ρόλο και πάλι ο Σύνδεσμος διαιτητών μετά την απόφαση αναστολής που είχαμε πάρει λόγων των περιστάσεων που υπήρξαν και των προγενέστερων αποφάσεων της ΕΠΣ Κοζάνης και μπαίνουμε πια σε διαδικασία να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη διαιτησία στην Κοζάνη σε συνεργασία με την Ε.Δ/ ΕΠΣ Κοζάνης.

Αυτή τη στιγμή θέλω να πιστεύω ότι όλα αρχίζουν να μπαίνουν στο σωστό δρόμο».

Share This Article