Θανάσης Κρυτσάνης (Πρόεδρος Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας) “Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω στην προεδρία της ομάδας. Σπατάλησα χρόνο και χρήμα και έχω στερέψει ψυχολογικά και σωματικά”.

Παύλος Καλεμκερίδης
9 Λεπτά αναγνωσης

Με αυτές τις λέξεις ο πρόεδρος του Εορδαϊκού Θανάσης Κρυτσάνης έδειξε τις προθέσεις του για το μέλλον το δικό του και ίσως και όλης της διοίκησης στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο εργατικό κέντρο παρουσία ικανοποιητικού αριθμού φιλάθλων (σίγουρα θα μπορούσαν να ήταν και περισσότεροι).

Πριν ξεκινήσει η συνέλευση η διοίκηση της ομάδας θέλησε να βραβεύσεις κάποιους επιχειρηματίες που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας τη φετινή χρονιά.

Αυτοί ήταν ο Δημήτρης Κεσκιλίδης, Πρόδρομος Μπίμπας και το Baccara με τη πλακέτα να παραλαμβάνει ο Γιάννης Καραλευθέρης ο οποίος τόνισε πως αν η διοίκηση συνεχίσει αυτοί θα είναι και πάλι δίπλα τους.

Εδώ να τονίσουμε πως όσοι παρευρέθηκαν αναγνώρισαν την προσπάθεια της διοίκησης και πως με μεγαλύτερη βοήθεια η ομάδα θα μπορέσει να επανέλθει πολύ γρήγορα στην Γ΄ Εθνική.

Άλλωστε όπως δήλωσε ο κ. Κρυτσάνης η ομάδα έχει αποκτήσει αξιοπιστία, δεν έχει οφειλές για αυτό ότι και να γίνει θα συνεχίσει να υπάρχει.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τον γραμματέα της ομάδας Αναστάσιο Ταϊρίδη να κάνει μια σύντομη αναφορά στην φετινή πορεία της ομάδας που έκανε μια τίμια προσπάθεια και συνέχισε λέγοντας «είμαστε περήφανοι για ότι πετύχαμε και είναι κρίμα που δεν παραμείναμε στην κατηγορία. Ευχαριστώ τον κόσμο που βοήθησε και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν περισσότερος και σε άλλα παιχνίδια και όχι μόνο στο τελευταίο. Παρά το μικρό Μ.Ο. ηλικίας δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο και φτάσαμε στην πηγή αλλά δυστυχώς δεν ήπιαμε νερό. Γνωρίσαμε την άσχημη πλευρά ενός όμορφου αθλήματος και θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τους λίγους επαγγελματίες και χορηγούς που βοήθησαν αυτή την παρέα των 7-8 ατόμων της διοίκησης και όλο τον κόσμο που πίστεψε σε μας».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Θανάσης Κρυτσάνης που στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Στόχος και σκοπός αυτής της συνέλευσης είναι το αύριο του συλλόγου. Κλείνουμε μια 4ετια σαν διοίκηση όπου ξοδέψαμε πολύ χρόνο και κοπιάσαμε ακόμα περισσότερο για να οικοδομήσουμε τον Εορδαϊκό.

Ο Εορδαϊκός είναι το brand name της περιοχής και δυστυχώς δεν πετύχαμε το στόχο της παραμονής κάτι που όλοι θέλαμε να γίνει και που θα έκανε πολύ εύκολα τα πράγματα τη νέα χρονιά».

Ακολούθως έκανε μια σύντομη αναφορά τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια λέγοντας πως τίποτα δεν έγινε στην τύχη όπως και η 4η θέση στα μπαράζ που έφεραν την άνοδο.

«Στην αρχή της χρονιάς προσπαθήσαμε για συμμαχίες που δεν ευδοκίμησαν. Με βάση την πορεία του 2ου γύρου αποδείχθηκε πως δεν τις είχαμε τελικά ανάγκη και αν το γνωρίζαμε δεν θα το κάναμε αλλά έπρεπε να είμαστε ανοιχτοί προς όλους για βοήθεια στο ξεκίνημα για να μην έχει κανείς να μας προσάψει κάτι. Στον 2ο γύρο κάναμε μόνο 2 ήττες και η 3η είδατε όλοι πως ήρθε ενώ κάναμε μόνο μια «φιλική» νίκη. Δεν είχαμε αλισβερίσι μα κανένα και ίσως αυτό πληρώσαμε τελικά γιατί αν δεν γινόντουσαν όλα όσα έγινε θα ήμασταν 5 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Εκ του αποτελέσματος αποτύχαμε αλλά δώσαμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά έχοντας ομάδα με Μ.Ο. ηλικίας 20-22,5, με μόνο 6 παίκτες εκτός Δ. Μακεδονίας ενώ το Δεκέμβριο ξοδέψαμε χρήματα για πάρουμε παίκτες που δεν βοήθησαν αλλά έπρεπε να έχουμε ρόστερ.

Δυστυχώς δεν παραμείναμε κάτι που θα ήταν πάρα πολύ καλό.

-ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ. ΣΠΑΤΑΛΗΣΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΌΝΙΑ-.

Θα παραμείνω μόνο να βοηθήσω για να μη πάει η ομάδα στο πρωτοδικείο και ελπίζω να έρθουν κάποιοι που να θέλουν την ομάδα πρωταγωνίστρια και πάλι. Οι εκλογές θα γίνουν τέλος Ιουνίου και θα περιμένουμε μέχρι τότε.

Θα διασφαλίσω πως δεν θα παραμεληθεί και δεν θα καταστραφεί ότι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα έχει ένα καθαρό πρόσωπο παντού.

Κάναμε λάθη και ίσως έπρεπε να τα διορθώσουμε πιο γρήγορα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει η ομάδα στα παλιά, έχουμε παιδιά να αγωνιστούν και να κατεβάσουμε την ομάδα αν δεν βρεθούν άνθρωποι να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα πάει για πρωτάθλημα.

Ένας ανεκδιήγητος διαιτητής μας στέρησε την κατηγορία. Έχουμε και εμείς ευθύνες αλλά μετά το πέναλτι η ομάδα έπεσε ψυχολογικά.

Φυσικά και ο κόσμος δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι γιατί θα έχουμε επιπτώσεις οικονομικές.

Δημιουργήσαμε πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες, πετύχαμε πολλά πράγματα, είχαμε κάνει καλό κορμό για να ήμαστε καλύτεροι τη νέα χρόνια και αυτό μας στενοχωρεί ακόμα πιο πολύ.

Μας βοήθησαν αρκετοί επαγγελματίες και χορηγοί και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Παντελίδη που φιλοξένησε αφιλοκερδώς όλους τους παίκτες που ήρθαν για δοκιμές και δεν ήταν και λίγοι (17).

Ο κόσμος μπορούσε να ήταν περισσότερος και σε άλλα παιχνίδια όχι μόνο στο τελευταίο και αν γινόταν θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάποια παιχνίδια.

Είχαμε πολύ καλές διαιτησίες πλην 2 (με Θεσπρωτό και Πετριτή) και φτάσαμε στη πηγή χωρίς να πιούμε νερό και αυτό ίσως οφείλεται λόγω των προσωπικών σχέσεων που είχαν άλλες ομάδες ενώ εμείς είχαμε το 1/3 του μπάτζετ άλλων κάτι που δεν φάνηκε στο γήπεδο με τους παίκτες μας να βάζουν τα γυαλιά σε πολλές ομάδες.

Από όλα αυτά τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν είχα τη βοήθεια των άλλων παιδιών της διοίκησης και θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στο Ρ. Κωνσταντινίδη που ήταν ο 2ος οικονομικός πυλώνας, τον Κώστα Γαβριηλίδη που «τάιζε» την ομάδα, τον Γιώργο Ζαχαριά που έκανε πολλές θυσίες για την ομάδα, τον γιατρό όπως και τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτό που δημιουργήσαμε με τόσο νέα παιδιά να βοηθάνε διοικητικά δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς ήταν κοντά μας και σαν φυσικό πρόσωπο και σαν δήμαρχος ενώ πιστεύω ότι ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο οικονομικά αλλά για να μην το έκανε μάλλον δεν θα μπορούσε να γίνει.

Οι ομάδες της περιφέρειας πρέπει να στηρίζονται στην κοινωνία αφού τα μοντέλα επιχειρηματιών έχουν αποτύχει.

Η ομάδα δεν έχει χρέη, έχει αθλητικό κέντρο και είμαι χαρούμενος με όσα πετύχαμε αλλά δεν μπορεί να πηγαίναμε σε χωριά που είχαν 300 άτομα στο γήπεδο και εμείς μεγάλη πόλη όχι.

Η ομάδα και χωρίς εμένα θα «τρέξει» κανονικά γιατί έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ομάδα πλέον στηρίζεται από τους επαγγελματίες και σίγουρα δεν θα πάει πρωτοδικείο.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 31 Ιουνίου όπου θα γίνει και ο απολογισμός»

Ο γιατρός της ομάδας Δ. Καραδήμος τόνισε ότι το ποδόσφαιρο πλέον έχει χάσει κάθε σεβασμό και κανείς δεν ασχολείται με αυτό και έκλεισε λέγοντας « Με απογοητεύει η όλη κατάσταση και αν είχαμε μεγαλύτερη στήριξη η ομάδα ίσως μην έπεφτε».

Ο Χρύσανθος Ταϊρίδης που είναι κοντά στην ομάδα εντός και εκτός έδρας για πολλά χρόνια αφού έδωσε συγχαρητήρια στην διοίκηση, τόνισε ότι ένας διαιτητής στέρησε από την ομάδα τα πάντα και συνέχισε λέγοντας «Η διοίκηση έβαλε το νερό στο αυλάκι και αν δεν πέφταμε τη νέα χρονιά η ομάδα θα πρωταγωνιστούσε.

Η κεντρική πολιτική εξουσία δεν βοήθησε την ομάδα και λυπάμαι πραγματικά γιατί βρέθηκε μετά από χρόνια μια πάρα πολύ καλή διοίκηση που αν φύγει θα είναι τεράστιο πλήγμα.

Δεν πρέπει να χαθεί το υλικό και ότι έγινε γιατί μετά θα χαθεί και το ποδόσφαιρο».

Τελευταίος το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Πλακεντάς που είπε «λίγα αλλά καλά» για την ομάδα και την διοίκηση.

«Δεν θα πω πολλά. Ο απολογισμός της χρονιάς θα γίνει στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και αυτό το λέω και σαν Παναγιώτης και σαν δήμαρχος.

Η ομάδα έκανε μια τίμια προσπάθεια και όπως γράφει και η ταμπέλα που υπάρχει στο γήπεδο όλοι μα παρέα Εορδαία. Αυτό ήταν η διοίκηση μια παρέα, μια οικογένεια.

Πήραν την ομάδα από το -0 και δημιούργησαν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια αλλά και φέτος.

Η ομάδα απέκτησε αξιοπιστία, έγινε νοικοκυριό και καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση του Θανάση αλλά όπως λένε ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ.

Μπορώ να πάρω πρωτοβουλίες και να μιλήσουμε με ανθρώπους για στήριξη αλλά με χαρτιά αυτή τη φορά.

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτή τη διοίκηση και να κάνουμε πράξη το όραμα τους.

Αν γίνει αυτό με διάλειμμα ενός χρόνου η ομάδα θα επιστρέψει και θα πρωταγωνιστήσει.

Αν κάνουμε πισωγύρισμα τώρα θα πάμε ποδοσφαιρικά πάρα πολύ πίσω.

Είναι ανάγκη να συνεχίσει αυτή η διοίκηση πλαισιωμένη από όλους μας και να πάρουμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε».

Ρεπορτάζ: Θεόφιλος Ηλιάδης e- ptolemeos

Share This Article