Εύκολη επικράτηση της ΑΕΛ με 3-0 απέναντι στον Τηλυκράτη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε με 3-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο “AEL FC Arena”. Με αυτήν την νίκη οι “βυσσινί” κερδίζουν την παρουσία τους στους 16 του θεσμού, καθώς στην επόμενη φάση προκρίνονται άνευ αγώνος.  

Ανώτερη η ΑΕΛ καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αποδίδοντας ταυτόχρονα όμορφο ποδόσφαιρο. Μιλτιάδης, Πεντρόσο και Παπαδόπουλος οι σκόρερ των “βυσσινί”.

To ματς:  

O Παναγιώτης Γκουτσίδης παρέταξε την ΑΕΛ με αρκετές αλλαγές έχοντας στο μυαλό του και την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ Β’ το προσεχές Σάββατο. Η ΑΕΛ ήταν εκείνη που κυκλοφορούσε την μπάλα στο ξεκίνημα και θέλησε να βάλει τις βάσεις για πρόκριση από νωρίς στο ματς. Οι “βυσσινί” ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς καθώς προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό όταν ο Παπαγεωργίου Θ. γύρισε από τα δεξιά προς τα όρια της περιοχής εκεί όπου ο Μιλτιάδης με όμορφο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο δεξί πλαϊνό δυχτάκι του Τζελέπη.

Μάλιστα, λίγο έλειψε δυο λεπτά αργότερα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν έπειτα από όμορφη εναλλαγή της μπάλας αυτή έφτασε στον Πεντρόσο που γύρισε και έκανε το πλασέ από την “καρδιά” της περιοχής με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία και με υπομονή να προσπαθεί να φτάσει με υπομονή στα αντίπαλα καρέ. Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Γκουτσίδη κατάφεραν να βάλουν πιο γερές βάσεις πρόκρισης στο 19ο λεπτό όταν ο Παπαγεωργίου Θ. με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Πεντρόσο με τον δεύτερο να κάνει ωραία γυριστή κεφαλιά και να γράφει το 2-0, δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Η ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση στο 25’ όταν ο Παπαδόπουλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να κοντράρει στον Μπούμπα και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Τζελέπη για το 3-0.

Στο 29’ ο Μαυριάς κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε απέναντι από το τέταρτο γκολ της ΑΕΛ, ωστόσο ο Τζελέπης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια για τον Τηλυκράτη.  

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με την ΑΕΛ να είναι απόλυτα κυρίαρχη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Οι ποδοσφαριστές των “βυσσινί” κατόρθωσαν να τελειώσουν σε 25 αγωνιστικά λεπτά την υπόθεση πρόκριση και να μετατρέπουν την συνέχεια του ματς σε τυπική διαδικασία. Στο 40ο λεπτό, ο Νίνο γύρισε από τα δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής εκεί όπου ο Μαυριάς είδε το συρτό πλασέ που επειχείρησε να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Αυτή ήταν και η τελευταία άξια προς αναφορά στιγμή του πρώτου μέρους.  

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Με την ιστορία της αναμέτρησης όσον αφορά την πρόκριση να έχει γραφτεί από το πρώτο μέρος, ο Παναγιώτης Γκουτσίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί λιγότερο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 63’ ο Brrou έγινε τελικός αποδέκτης μιας όμροφα εκδηλωμένης αντεπίθεσης της ΑΕΛ με το σουτ του μέσα από την περιοχή να σταματάει στην αγκαλιά του Τζελέπη. Στο 66’ ο Πεντρόσο έπαιξε με τον Brrou με τον τελευταίο να πλασάρει έξυπνα στην κλειστή γωνία του Τζελέπη ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.  

Κάπως έτσι η αναμέτρηση έφτασε στο τέλος της με την “βασίλισσα” να κερδίζει την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς στην επόμενη φάση η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη προκρίνεται άνευ αγώνα.  

Διαιτητής:  

Μπαϊρακτάρης(Αθηνών) 

Βοηθοί:  

Στεφανής(Καρδίτσας) – Μηνούδης(Πιερίας) 

Τέταρτος: 

Μαχαίρας(Αθηνων) 

Οι συνθέσεις:  

ΑΕΛ(Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος(78’ Αντωνόπουλος) , Παπαγεωργίου Θ.(46’ Παρασκευάς), Παπαδόπουλος, Μαξιμένκο, Γιανναράκης, Πατράλης, Αντράντα, Μιλτιάδης, Πεντρόσο(46’ Θωμαϊδης), Νίνο(66’ Ρούσης), Μαυριάς(46’ Βrrou) 

Τηλυκράτης Λευκάδας(Ανδρέας Παντζιαράς): Τζελέπης, Γιαννιώτης(51’ Περιστέρης), Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Ρίζος(85’ Σουλιώτης), Τόσκα, Μπούμπας, Τεγούσης(51’ Μπλεβώνης), Κόκκορης(51’ Νιφορόπουλος), Γκουντρουμπής(51’ Σπανουδάκης

Του Χρήστου Δαϊρετζή 

Πηγή: Athleticlarissa

Share This Article