ΕΠΣ Κοζάνης: Κάθε πέρσι και καλύτερα στα πρωταθλήματα

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 27 Αυγούστου η ΕΠΣ Κοζάνης έχει προγραμματίσει την κλήρωση των πρωταθλημάτων σε Α΄και Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης καθώς και του κυπέλλου με την έναρξη της Α΄ Κατηγορίας να ορίζεται στις 11/9.

Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι με πόσα σωματεία θα γίνουν οι κληρώσεις. Πόσες ομάδες θα κατέβουν, με πόσες θα γίνει η Α’ και με πόσες η Β’ .

Στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης έχουν δικαίωμα συμμετοχής 13 σωματεία μετά την άνοδο του Εορδαϊκού αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την ΑΕΠ (η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κατέβει) και έτσι θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων με 22 αγωνιστικές.

Όταν την περίοδο 2019-20 στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε αλλά ποτέ δεν τελείωσε λόγω Covid είχαν ξεκινήσει 16 ομάδες, την περίοδο 2021-22 δήλωσαν 15 και τελείωσαν 13 ομάδες με την αποχώρηση της Γαλατινής και του Βοΐου ενώ πέρσι ξεκίνησαν 14 (με την Εράτυρα να συμμετέχει την τελευταία στιγμή) και τελείωσαν 13 με την αποχώρηση της Καισαρειάς.

Μεγάλο το πρόβλημα και με την διαθεσιμότητα των διαιτητών,αφού το 2021 ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κοζάνης αριθμούσε 51 εν’ ενεργεία και πλέον διαιτητές σήμερα είναι 23…

Φέτος στο πρωτάθλημα θα έχουμε την απουσία ενός ιστορικού σωματείου του Μακεδονικού Φούφα που συμπορεύεται πλέον με τον Εορδαϊκό σε μια κοινή προσπάθεια αλλά οι πληροφορίες έλεγαν ότι δεν θα κατέβαινε έτσι και αλλιώς και οι λόγοι δεν ήταν φυσικά οικονομικοί αφού η παρουσία του Δημήτρη Χάιτα (ενός παράγοντα που είναι αποδεκτός από όλους τους ανθρώπους του χώρου) το εξασφάλιζε αυτό. Άλλοι ήταν οι λόγοι…

Εδώ να σημειώσουμε ότι στις εκλογές της ΕΠΣ το 2017 υπήρχαν και ψήφισαν 60  σωματεία ενώ στις εκλογές το 2021 ψήφισαν ελέω μητρώου 15 σωματεία (αυτά που είχαν εγγραφεί μέχρι κάποια ημερομηνία), κάποια μπήκαν αργότερα και έτσι η νέα διοίκηση της ΕΠΣ ξεκίνησε τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ με 33 σωματεία, 32 κατέβηκαν και 2 αποχώρησαν στα μισά. Πέρσι είχαμε 26 και τελείωσαν 22 λόγω μητρώου και αδυναμίας.

Φέτος άγνωστο.

Πρωτάθλημα που όσο πάει και συρρικνώνεται και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει αν δεν αλλάξει κάτι ή δεν γίνει κάτι.

Και περνάμε στην Β’ Κατηγορία εκεί όπου τα πράγματα είναι ……… δεν βρίσκουμε την κατάλληλη λέξη και ας χρησιμοποιήσουμε απλά τη λέξη άσχημα.

Την περίοδο  2019-20 ξεκίνησαν 18 σωματεία χωρισμένα σε 2 ομίλους, την περίοδο 2021-22 δήλωσαν 18 σωματεία αλλά ξεκίνησαν 17 με την αποχώρηση της Άνω Κώμης ομάδα που για χρόνια πρωταγωνιστούσε.

Την περσινή περίοδο όλα έδειχναν να ξεκινάνε ιδανικά αφού είχαν δηλώσει 16 ομάδες. Πολύ γρήγορα όμως αυτές έγιναν 14 με την αποχώρηση του Εθνικού Βατερού (ακόμα μια ιστορική ομάδα που έχει κατεβάσει ρολά), και της Αστραπής Κλείτου πολύ γρήγορα να γίνονται 14 και αμέσως μετά είπαν «αντίο» Ακαδημία Ποφοσδαίρου Βοΐου και Ερμής Πλατανορεύματος και το πρωτάθλημα ξεκίνησε με 12 οι οποίες μετά από 2 αγωνιστικές έγιναν 11 με την αποχώρηση του Μακεδονομάχου ενώ τελείωσε με 9 λόγω αναγκαστικής αποβολής της Δάφνης Πολύμυλου και της Αναγέννησης Λιβαδερού που δεν μπόρεσαν να μπουν στο μητρώο.

Έτσι φέτος υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι στην αφετηρία 11 ομάδες.

Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες μας λένε ότι στο Μητρώο είναι μόνο 8 ομάδες (Ακρίτες, Ελπίδες ΑΕΚ, Ερμής Πλατανορεύματος, Αλιάκμων Αιανής, Ακαδημία Αετός, Αναγέννηση Λιβαδερού, Δόξα Βερμίου Πύργων και Άργιλος).

Από αυτές πληροφορίες πάλι θέλουν τον Αλιάκμων Αιανής και την Αναγέννηση Λιβαδερού να μην κατεβαίνουν, ενώ στο Πλατανόρευμα έχουν την θέληση αλλά δεν βρίσκουν ποδοσφαιριστές.

Άρα πόσες μένουν;  5 ομάδες όταν πριν 3 χρόνια ήταν 18 και πέρσι 12.

Κάθε πέρσι και καλύτερα λοιπόν για την ΕΠΣ Κοζάνης και η απορία είναι τι γίνεται και τι σκοπεύει να κάνει η ΕΠΣ Κοζάνης σαν διοργανώτρια αρχή για αυτό σε συνεργασία με τα σωματεία και με ανθρώπους του χώρου που πραγματικά το αγαπάνε και ορισμένοι τα τελευταία χρόνια οδηγήθηκαν μακριά.

Γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η ΕΠΣ Κοζάνης να μην έχει φέτος τα περισσότερα σωματεία στα πρωταθλήματα μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Αν αυτό δεν είναι καμπανάκι…….. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε

Πηγή: e-ptolemeos Θεόφιλος Ηλιάδης

Share This Article