Επιστολή διαμαρτυρίας της Καστοριάς στην ΚΕΔ/ΕΠΟ

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

ΠΡΟΣ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
TΜΗΜΑ Κ Ε Δ
Κτίριο Γ, Πάρκο Γουδή
ΤΚ 115 10, Αθήνα

Κοινοποίηση: Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι ΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα 14 αγωνιστικές στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου συμμετέχει η ομάδα μας Α.Σ.ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1980.

Ένα πρωτάθλημα ερασιτεχνικό μεν, αλλά με επαγγελματικές υποχρεώσεις δε, με μηδενικά έσοδα και πάρα πολλά έξοδα, τα οποία βγαίνουν, κατά κανόνα, από τις τσέπες των διοικούντων παραγόντων, που «ματώνουν» οικονομικά, για να διατηρήσουν τις ομάδες τους ζωντανές στον χάρτη του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και φυσικά με τη συνδρομή των ελάχιστων φιλάθλων μας, φίλων της «στρογγυλής θεάς», αλλά και της ομάδας μας, που συνδράμουν κι αυτοί με τον τρόπο τους, με τον οβολό τους, στα ελάχιστα έσοδα της. Σε μια πόλη όπως η Καστοριά, που αργοπεθαίνει, πληττόμενη από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, όχι μόνο σαν πόλη αλλά και σαν νομός.

Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι δεν σέβονται αυτή μας την προσπάθεια, μια και μας αδικούν, εσκεμμένα ή μη, μας απογοητεύουν και μας προβληματίζουν.

Είχαμε, μέχρι τώρα πολλές άσχημες και περίεργες διαιτησίες. Θεωρήσαμε, όμως, ότι σημαντικός λόγος σε αυτό έπαιξε ο ανθρώπινος παράγοντας. Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι να προβούμε σε κάποιες έντονες διαμαρτυρίες, προτιμήσαμε, παρά το ότι αδικηθήκαμε σε κρίσιμες και καταφανέστατες φάσεις, να δώσουμε «τόπο στην οργή».

Όμως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», καθώς και στο σημερινό μας παιχνίδι με την ομάδα της Ζακύνθου, πάλι η κρίσιμη και καταφανέστατη φάση δεν σφυρίχτηκε. Και αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο, στην απόφαση του διαιτητή κ. Σαφαρίκα της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατά την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 68’ κι ενώ το σκορ ήταν 2-1 σε βάρος μας, να μην καταλογίσει ολοκάθαρη παράβαση πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, όταν ο ποδοσφαιριστής μας Τσάκνης ανατράπηκε ξεκάθαρα μέσα στην περιοχή, μπροστά στα μάτια του, δείχνοντας να συνεχισθεί το παιχνίδι, προς έκπληξή όλων, σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Δεν υποστηρίζουμε ότι θα φεύγαμε, σίγουρα, από την Ζάκυνθο, με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Απλά διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, γιατί με την απόφαση του αυτή, μας στέρησε το δικαίωμα και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.

Κάποιοι θα πουν πως ήταν απλά μία φάση. Ναι, ήταν μια φάση σήμερα, όπως ήταν και μια φάση με την Α. Ε. Λευκίμμης, που δεν μέτρησε καθαρό γκολ, καθώς και μια φάση με τον Αστέρα Σταυρού, που μέτρησε γκολ εις βάρος μας, χωρίς να περάσει καν η μπάλα τη γραμμή. Φάσεις μεμονωμένες, που όμως στοίχισαν στην ομάδα μας και τις οποίες όσοι ουδέτεροι τις είδαν, γελούσαν με τις αποφάσεις των διαιτητών.

Προβαίνουμε για 1η φορά φέτος, σε δημόσια διαμαρτυρία, έχοντας ηθική υποχρέωση απέναντι στον κόπο των παικτών μας, στους, γεμάτα με όνειρα και φιλοδοξίες, νέους ποδοσφαιριστές μας, αλλά και στους φιλάθλους μας. Δεν ζητάμε χάρες. Απλά απαιτούμε το αυτονόητο κι αυτό είναι η ισονομία στα παιχνίδια.

Άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τις σωστές και δίκαιες διαιτησίες, αποδίδοντας τα σχετικά εύσημα, με το πέρας των αγώνων μας κι ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι όσοι διαιτητές οριστούν στους επόμενους αγώνες, θα πράξουν το καθήκον τους και δεν θα στερήσουν από το ποδόσφαιρο μια ομάδα με ήθος, που θέλει να δίνει κίνητρα στους νέους, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Τέλος, είμαστε περίεργοι να μάθουμε, που μπορούμε να δούμε τις βαθμολογίες που δίνουν οι παρατηρητές διαιτησίας, στους εκάστοτε διαιτητές των, μέχρι τώρα, αγώνων της ομάδας μας.

Εξυπακούεται ότι η παρούσα διαμαρτυρία δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την ομάδα της Ζακύνθου, την οποία ευχαριστούμε και πάλι για την άψογη κι άριστη φιλοξενία της και την οποία θα ανταποδώσουμε στο μεταξύ μας παιχνίδι του δεύτερου γύρου.

Εκ της Διοίκησης

Share This Article