Γ’ Εθνική: Πικρή ήττα για Εορδαϊκό εντός έδρας με 1-2 από τον Βατανιακό

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Σε εξ΄ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ο Εορδαϊκός γνώρισε «πικρή» εντός έδρας ήττα από τον Βατανιακό με 1-2.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι είχαν ευκαιρίες αλλά είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται από το «πουθενά» στη πρώτη τους επίθεση στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια κατάφεραν να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα σε μια φάση που ξεκινά από παράβαση που κάνει παίκτης των φιλοξενούμενων (πιάνει τη μπάλα με τα χέρια) με το διαιτητή μπροστά στη φάση να μη δίνει τίποτα όπως και ο α΄ βοηθός και να κρατάν το πολύτιμο διπλό μέχρι τέλους.

Το παιχνίδι παρά το εργάσιμο της ημέρας το παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι (ενθαρρυντικό δείγμα) και αναμένεται να είναι ακόμα περισσότεροι την Κυριακή όπου ο Εορδαϊκός θα υποδεχτεί τον Αστέρα Σταυρού όπου μοναδικός στόχος πλέον είναι η νίκη.

Φάσεις και γκολ

Στο 8′ σέντρα Δερβίσι κοντινό πλασέ Μητσόπουλου μπλόκαρε ο Φιρινίδης. Στο 15′ ο Μητσόπουλος μπήκε από αριστερά σέντραρε ο Δερβίσι δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 50′ ο Νικόλλι βγήκε απέναντι στο Φιρινίδη αλλά αντί να πλασάρει πήγε να πασάρει στον Δερβίσι και τελικά δεν ήρθε το γκολ.
Στο 57′ στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση του Βατανιακού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Τσενικλής σέντραρε ο Μαργαρίτης πρόλαβε αμυντικούς και τερματοφύλακα και έκανε το 0-1.
Στην επόμενη φάση σουτ του Μητσόπουλου άουτ και στο 65’ήρθε η ισοφάριση. Σέντρα ακριβείας του Παπανικόπουλου καρφωτή κεφαλιά Τσαγκαλίδη και 1-1.

Στο 71′ παίκτης του Βατανιακού πέφτει και πιάνει τη μπάλα με τα χέρια ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα ο Μητράκας βγαίνει απέναντι στο Δημητριάδη και με σουτ έκανε το 1-2.
Στο 82’σέντρα Τοπάλη ο Τσαγκαλίδης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και στο 88′ σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Πούλιου άουτ.

Εορδαϊκός (Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Παπανικόπουλος, Κουνάβας, Πούλιος, Σωτηριάδης, Μπαλίτσας, Κοντογουλίδης(46′ Τσαγκαλίδης ), Μαρκόν (46′ Τοπάλης), Ντερβίσι (68′ Σιδηρόπουλος), Μητσόπουλος (80′ Καλογιαννίδης),Νικόλι (59′ Χάιτας).

Διαιτητής: Μαγγιώρος (Σ.Δ. Ηπείρου)
Βοηθοί: Γκόγκος -Ζουρνατζίδης (Σ.Δ. Ημαθίας)


Κίτρινες είδαν οι Τοπάλης, Σαμανίδης, Μιτακίδης, Φιρινίδης και Μάλα.

Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης) : Φιρινίδης, Κανταρτζής, Τόσκας, Σαμανίδης, Δερμίσης(73’Μυρτολλάρι), Μαργαρίτης, Ανανιάδης, Τσενικλής (61′ Κυπαρίσσης), Ντόσης (77′ Μάλα), Μιτακίδης, Μαυρίδης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής είχαμε:

Θεσπρωτός – Νέα Αρτάκη 0-1

Καστοριά – Τρίκαλα 1-4

ΠΟ Φήκης – Αναγέννηση Άρτας 0-2

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – Θύελλα Κατσικά 1-0

Μαγνησιακός – Πιερικός 0-1

Ζάκυνθος – Αστέρας Σταυρού 2-0

ΓΑΣ Σβορώνος – Αστέρας Πετριτή 4-0

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΕ Κιλελέρ 0-1

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Βατανιακός – Αστέρας Πετριτή
Νέα Αρτάκη – ΑΕ Κιλελέρ
ΓΑΣ Σβορώνος – Τρίκαλα
Θεσπρωτός – Αναγέννηση Άρτας
Εορδαϊκός – Αστέρας Σταυρού
ΑΕ Λευκίμμης – Θύελλα Κατσικά
Καστοριά – Πιερικός
ΠΟ Φήκης – Μαγνησιακός
Ζάκυνθος – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες

Θεόφιλος Ηλιάδης e- ptolemeos

Share This Article