Γ’ Εθνική: “Πέρασε” με “διπλό” στο τέλος από τον Βόλο η Λευκίμμη

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Σε ένα ματς που είχε την πρωτοβουλία αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ελέζι, ο Μαγνησιακός γνώρισε πικρή ήττα στο φινάλε από την ΑΕ Λευκίμμης, αδικώντας τον εαυτό του καθώς βάσει αγώνα σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Στο 12′ μάλιστα μετά από λάθος της άμυνας του Μαγνησιακού ο Τσοπανάς κέρδισε, γύρισε στο ύψος της περιοχής στον Μπαλλό που σούταρε αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 14ο λεπτό με τον Τασιούλη να κάνει την ατομική ενέργεια και να σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής, όμως ο Παγκράτης μπλόκαρε τη μπάλα. Ο ίδιος παίκτης ήταν ιδιαίτερα κινητικός, δημιουργώντας προϋποθέσεις για κάτι καλό στο επιθετικό κομμάτι του Μαγνησιακού που πήρε εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι, ενώ στο 16′ καταγράφεται η σέντρα – σουτ του Χριστίδη που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον κίπερ των φιλοξενουμένων, περνώντας λίγο άουτ.

Στο 21′ ο Μαγνησιακός σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Μετά από ωραία αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Τασιούλη που έκανε ένα καλοζυγισμένο ψιλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής, αλλά είδε τον Παγκράτη να εκτινάσσεται για να αποσοβεί την βέβαιη παραβίαση της εστίας του.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πίεσαν για ένα γκολ, με τον Γαλανόπουλο στο 26′ να μην μπορεί από εξαιρετική θέση να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα μετά από καλοεκτελεσμένο φάουλ στην καρδιά της περιοχής.

Στο 35′ λεπτό ήταν η στιγμή της ομάδας της Κέρκυρας να απειλήσει, αλλά το δυνατό σουτ του Κουλαλή από μεγάλη απόσταση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ράπτη. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν. Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή ανήκε στο Μαγνησιακό, όταν στο 61′ ο Ελέζι έκανε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παγκράτη.

Το σουτ του Τασιούλη στο 66′ δεν αιφνιδίασε τον κίπερ των Κερκυραίων, ενώ η προσπάθεια από τον Μαντώ ένα λεπτό μετά κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές για να διεκδικήσουν με αξιώσεις το γκολ της νίκης.

Στο 81′ λεπτό ο Αλεξανδρής βρήκε χώρο για ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παγκράτη. Η επόμενη φάση, λίγο έλειψε να κρίνει την έκβαση του αγώνα. Στο 85′ ο Ελέζι βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι προσκρούοντας ψηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παγκράτη.

Κι εκεί που ο Μαγνησιακός άγγιξε το γκολ, η Λευκίμμη ήταν τελικά η ομάδα που βρήκε το γκολ της νίκης.

Ο Γαστεράτος έκανε τη σέντρα, ο Νίτας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με μία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Ράπτη για το 0-1!

ΑςΜάλιστα ο Γαστεράτος εξαπέλυσε ένα κεραυνό στις καθυστερήσεις για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, όμως ο Ράπτης έδιωξε σωτήρια. Στα τελευταία λεπτά τίποτα δεν άλλαξε και η Λευκίμμη δραπέτευσε με τους τρείς βαθμούς, σε ένα ματς που ο Μαγνησιακός άξιζε βάσει απόδοσης κάτι καλύτερο.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Μαγνησιακός παρέμεινε στον 1 βαθμό διατηρήθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης του 2ου ομίλου.

Μαγνησιακός: Ράπτης, Βέρτζος (73′ Αλεξανδρής), Καραστέργιος, Καλτσουνάς, Γαλανόπουλος (73′ Μπέικος), Κουφογέωργος (60′ Μαντώς), Αλμασίδης, Χριστίδης (46′ Τόγιας) , Τζιάνης (60′ Ελέζι), Σιώμος, Τασιούλης.

ΑΕ Λευκίμμης: Παγκράτης, Μοτσοβίλα, Μπλάτζιος (57′ Πουλημένος), Μπαλλός, Κουλαλής (62′ Μαστοράκης), Τσοπανάς (62′ Νίτας), Βασσάκης, Μουζακίτης (73′ Γαστεράτος), Κωστακιώτης, Νίκιτς, Γρηγοριάδης.

Πηγή: regista

Share This Article