Γ’ Εθνική: Λευκή ισοπαλία(0-0)στην “λασπομαχία” της Πτολεμαΐδας μεταξύ Εορδαϊκού και Ζακύνθου

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ρεπορτάζ αγώνα

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από διαρκή χιονόπτωση (άλλοτε πυκνή και άλλοτε πιο αραιή) και σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο Εορδαϊκός και Ζάκυνθος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο παιχνίδι που έγινε το πρωί του Σαββάτου και άνοιξε το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής.

(Την αλλαγή ζήτησε η ομάδα της Ζακύνθου αφού στις 17 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο προστάτης του νησιού Άγιος Διονύσιος και όπως είπαν οι άνθρωποι της νησιώτικης ομάδας είναι μεγάλη γιορτή για το νησί).

Οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο και αψήφησαν πρώτα το κρύο και έπειτα το ακατάλληλο της ώρας είδαν ένα παιχνίδι που είχε 2 όψεις.

Στο πρώτο μέρος ο Εορδαϊκός ήταν κυρίαρχος, έπαιξε με πάθος, δύναμη και ψυχή (το μισό να έπαιζε με τον Κατσικά σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό), έχασε ευκαιρίες αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Στην επανάληψη και ειδικά μετά το 55ο οι νησιώτες ανέβασαν κατακόρυφα της απόδοση τους πίεσαν την εστία του Εορδαϊκού αλλά το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε.

Ο Εορδαϊκός έδειξε πάντως πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και πως με ανάλογες εμφανίσεις θα έρθουν και οι νίκες.

Η εικόνα του αγώνα:
Στο 4ο σουτ του Μπαλίτσα ελάχιστα έξω άουτ ενώ στο 13ο τεράστια ευκαιρία για τον Εορδαϊκό να ανοίξει το σκορ όταν ο Νίκολι σέντραρε ο Παπαδόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Πέντε λεπτά μετά νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Παπανικόπουλος βγήκε μόνος απέναντι στον Ραγιά αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο.

Στο 36ο σέντρα Κάρδαρη κεφαλιά Λιβέρη και ενώ ο επιθετικός της Ζακύνθου ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει ο Χατζησάββας με εκπληκτική εκτίναξη απεσόβησε το σίγουρο όπως φαινόταν γκολ.

Στο 63ο σουτ του αγέραστου (έχει πατήσει τα 40) Λιβέρη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χατζησάββας σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κάρδαρης κεφαλιά του Σούρπη άουτ.

Στα τελευταία λεπτά τα σουτ των Αιχμαλωτίδη και Παπαζήση αν και ήταν από καλή θέση πέρασαν έξω.

Διαιτητής: Ρηγόπουλος (Σ.Δ. Ημαθίας) (Άψογη η διαιτησία του)

Βοηθοί: Σιδερίδης (Σ.Δ. Καστοριάς)- Δημητριάδης (Σ.Δ. Καστοριάς)

Κίτρινες δέχτηκαν οι Πούλιος, Μάϊλαντ.

Φ.Σ.Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης ): Χατζησάββας,Σιδηρόπουλος, Κουνάβας,Παπάς,Πούλιος, Παπανικόπουλος,Μπαλίτσας, Αιχμαλωτίδης (86′ Τσαγκαλίδης), Παπαδόπουλος(74′ Μαρκόν), Μάϊλαντ (74’Παπαζήσης),Νίκολι(86′ Χάιτας).

Ζάκυνθος ( Στάθης Καραμαλίκης): Ραγιάς, Ντούκας (63′ Κακολύρης), Μεντής,Λιβέρης,Μούστα,Σούρπης, Γουσέτης,Chimeli Rodriguez, Αγκαράϊ (90′ Τσίγκριλας),Κάρδαρης (63′ Ελέζι,Νικολακόπουλος (46′ Τσουκαλάς)

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ αγώνα Θεόφιλος Ηλιάδης e- ptolemeos

Share This Article