Γ’ Εθνική: Εορδαΐκός – Πιερικός 1-0

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ένας καταπληκτικός Εορδαϊκός κέρδισε και τον Πιερικό με 1-0 με γκολ του συνήθη ύποπτου Λεονάρντο Νίκολι, συμπλήρωσε 5 αγώνες χωρίς ήττα στον 2ο γύρο (3 νίκες και 2 ισοπαλίες) και πλέον κοιτάει μόνο μπροστά και πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού όταν κάποιοι πριν λίγο καιρό τον είχαν ξεγραμμένο.

Μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους (σίγουρα μπορούσαν να ήταν και πιο πολλοί αλλά σιγά-σιγά θα έρθουν) η ομάδα της Πτολεμαΐδας είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Πιερικό που πλέον μένει εκτός στόχων.

Ο Εορδαϊκός άψογα στημένος για ακόμα ένα παιχνίδι από τον Νίκο Κατακαλίδη έκλεισε όλους τους διαδρόμους και έβγαινε σε αντεπιθέσεις ή και οργανωμένα και απείλησε πολλές φορές.

Από την άλλη ο Πιερικός απογοήτευσε δεν απείλησε ούτε μια φορά και τελείωσε το παιχνίδι με 10 αφού ο Κατσαβάκης δεν συγκράτησε τα νεύρα του στο τέλος και χτύπησε τον Πούλιο.

Φάσεις και γκολ

Στο 12′ το σουτ του Μάϊλαντ θα περάσει ελάχιστα έξω με τον Μπαλάφα όμως να ελέγχει τη πορεία της μπάλας ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Άνταμς 3 λεπτά αργότερα.

Στο 50′ ο Πυρίτζαους πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του άλλαξε με τον Νικόλι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπαλάφα αλλά πλάσαρε άουτ.

Ένα λεπτό όμως μετά ο Μάϊλαντ σέντραρε και ο Νικόλι με κεφαλιά -ψαράκι έκανε το ⚽1-0 (αφιέρωσε το τέρμα στον άτυχο Ντερβίσι που χτύπησε σοβαρά στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Σέρβια).

Στο 64′ ο Εορδαϊκός έφυγε στην αντεπίθεση με τον Κοντογουλίδη αυτός έδωσε στον Νικόλι που με τη σειρά του έδωσε στον Άνταμς το σουτ του οποίου πέρασε έξω.

Στο 76′ ο Μάϊλαντ θα σεντράρει ο Μπαλάφας θα ακουμπήσει τόσο τη μπάλα όσο να μην πάει αυτή στον Νικόλι που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Στο 83′ σουτ του Μάϊλαντ πέρασε ελάχιστα έξω άουτ και στο 85ο σέντρα Μπαλίτσα κεφαλιά Παπαζήση μπλόκαρε ο Μπαλάφας.

Διαιτητής: Τζάμος (Σ.Δ. Καστοριάς)

Βοηθοί: Γκίτσος (Σ.Δ. Καστοριάς)- Κωστόπουλος (Σ.Δ. Έβρου)

(Για ακόμα ένα παιχνίδι άριστη διαιτησία)

Με κόκκινη αποβλήθηκε ο Κατσαβάκης στο 92′

Κίτρινες είδαν οι Κούλαλης, Μακρίδης, Πούλιος, Παπανικόπουλος.

Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Στεργιόπουλος, Παπανικόπουλος, Πιρίτζαους, Παπάς, Πούλιος, Μπαλίτσας, Κοντογουλίδης, Άνταμς ((77ο Παπαδόπουλος), Μάϊλαντ (96o Ιλιέφσκι), Νίκολι (80ο Παπαζήσης).

Πιερικός(Νίκος Θεοδοσιάδης): Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Δεληγιάννης, Μακρίδης (87ο Παπαϊωάννου), Καλαϊτζής,Φράγκος (56ο Μαζαλάκου), Κατσαβάκης, Ματσούκας (75ο Στόϊος), Κούλαλης (56ο Χατζηπουργάνης, Irinimbabzi, Μπαλτάς (56ο Στραβογιάννης).

Ρεπορτάζ αγώνα – Φωτογραφίες

Θεόφιλος Ηλιάδης e- ptolemeos

Share This Article