Γ’ Εθνική: Εορδαΐκός – Αναγέννηση Άρτας 1-0

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Τεράστιας σημασίας νίκη κόντρα σε αγωνιστικά προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και στο άγχος πέτυχε την Κυριακή το απόγευμα ο Εορδαϊκός επί της Αναγέννησης Άρτας με 1-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Εορδαϊκού μπορεί να είχαν μέτρια εμφάνιση αλλά είχαν καρδιά, πάθος και τεράστια θέληση για τη νίκη που ήρθε με ένα σουτ του Άνταμς στο 75′ με τη βοήθεια βέβαια και της τύχης αφού η μπάλα έσκασε μπροστά στο Μπαλαούρα και άλλαξε πορεία. Αλλά τελικά η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς.

Ο Εορδαϊκός που είδε από νωρίς το Στεργιόπουλο να αποχωρεί τραυματίας, την κ. Δεληγιάννη να σφυρίζει τη λήξη ενώ ο Νίκολι έφευγε μόνος απέναντι στον Μπαλαούρα αλλά τελικά κατέκτησε τους 3 βαθμούς με τον Χατζησάββα να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 84′.

Εδώ πρέπει να γίνει και μια αναφορά στον κόσμο. Ο κόσμος της Πτολεμαΐδας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα έδωσε βροντερό παρών (πάνω από 700 άτομα) και βοήθησαν και αυτοί με τον τρόπο τους την ομάδα να πάρει τους 3 βαθμούς και στο τέλος αποθέωσαν τους παίκτες του Νίκου Κατακαλίδη.

Στην παρουσία τους στάθηκαν τόσο ο Νίκος Κατακαλίδης όσο και ο Αλέξανδρος Χατζησάββας που τους ευχαρίστησαν και τόνισαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία.

Φάσεις και γκολ

Στο 32′ αριστερό σουτ Κωνσταντίνου μπλόκαρε ο Χατζησάββας. Πέντε λεπτά μετά ο Παπανικόπουλος μπήκε από τα δεξιά σέντραρε ο Τσαγκαλίδης έσπρωξε τη μπάλα προς την εστία για να διώξουν σωτήρια οι αμυντικοί.

Στις καθυστερήσεις ο Νικόλι φεύγει μόνος απέναντι στον Μπαλαούρα αλλά η κ. Δεληγιάννη σφυρίζει τη λήξη του ημιχρονου μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες!!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τσαγκαλίδης έδωσε πολύ όμορφη πάσα στο Νίκολι μέσα στη περιοχή που μόνος απέναντι στο τερματοφύλακα δεν έκανε καλό κοντρόλ (ίσως αιφνιδιάστηκε) και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 61’λεπτό σουτ του Μπεκατώρου πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 68′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαλίτσα η μπάλα φαίνεται να βρίσκει χέρι αμυντικού αλλά παρά τις διαμαρτυρίες η διαιτητής δεν έδειξε τίποτα.

Στο 75′ ο Άνταμς με σουτ έξω από τη περιοχή άνοιξε το σκορ με τη μπάλα να “σκάει” μπροστά στο Μπαλαούρα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 84’σουτ του Μπεκατώρου εκπληκτική απόκρουση στο παραθυράκι του Χατζησάββα.

Κίτρινες είδαν οι Πιρίτζαους, Κορομηλάς, Μπεκατώρος, Παπανικόπουλος.

Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης): Χ”Σάββας, Στεργιόπουλος (20′ λ.τ. Ιλιέφσκι), Κοντογουλίδης, Παπάς, Πιρίτζαους, Παπαδόπουλος (84 Γροσδάνης), Μπαλίτσας, Αιχμαλωτίδης, Νίκολι, Τσαγκαλίδης (60ο Άνταμς), Παπανικόπουλος.

Αναγέννηση Άρτας(Βαγγέλης Τζιάρρας): Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης, Πλαστουργός (79′ Σάλο), Κωνσταντίνου, Πάνος, Ζυγκερίδης (69’Κυριάκης), Φερεντίνος (64′ Κορομηλάς), Θεοδωράκης

Διαιτητής: Δεληγιάννη (Σ.Δ. Λάρισας)

Βοηθοί: Νάκας – Στεργιούλης(Σ.Δ. Λάρισας)

Ρεπορτάζ: Θεόφιλος Ηλιάδης e- ptolemeos

Φωτογραφίες: Topsport

Share This Article