Γ’ Εθνική: Εθν.Νέου Κεραμιδίου – Αστέρας Σταυρού 2-0

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Με δυο γκολ που πέτυχαν ο έμπειρος Έρνεστ Μετάι και ο 19χρονος Δημήτρης Ζουκάν, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου πέτυχε τη νίκη με σκορ 2-0 επι του Αστέρα Σταυρού.

Η ομάδα της Πιερίας φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε δίκαια το τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που είχε την μεν ποιότητα αλλά δεν κατάφερε να “φρενάρει” τους γηπεδούχους.

Το προφίλ του αγώνα μέσα απο την σελίδα του Εθνικού:

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού στο Νέο Κεραμίδι με τον Εθνικό να πετυχαίνει δυο γκολ και να παίρνει δίκαια τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Η ομάδα της Πιερίας δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, με το σκορ τελικά να μένει στο τελικό 2-0.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα θα μπορούσε να έχει γκολ για τον Εθνικό με τον Σεχολλάρι σε δυο περιπτώσεις να μην προλαβαίνει την μπάλα στα γυρίσματα του Μηλιώτη μέσα στην περιοχή του Τσάμη απο πλάγια αριστερά.

Στο 22΄ο Ροντρίγκεζ θα σουτάρει δυνατά έξω απο την περιοχή με τον Πατσιογεώργο όμως να αντιδράει σωστά και να βγάζει την μπάλα ψηλά κόρνερ για τον Αστέρα.

Στο 35΄κόπηκε τελευταία στιγμή σέντρα απο αριστερά του Μηλιώτη, με τον Μετάι να είναι σε καλή θέση και έτοιμος να υποδεχθεί την μπάλα μόνος του μέσα στην περιοχή του Τσάμη.

Στο 50΄ο Μετάι θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή απο τους αμυντικούς του Αστέρα με τον διαιτητή της συνάντησης να είναι πολύ κοντά και να σφυρίζει άμεσα την παράβαση. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σεχολλάρι με τον Τσάμη να αποκρούει αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μετάι θα ανοίξει το σκορ για τον Εθνικό.

Στο 55΄ο Εθνικός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του όταν ο σκόρερ του 1-0 Μετάι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, κέρδισε την μονομαχία αλλά τελευταία στιγμή κόπηκε σε κόρνερ.

Στο 65΄ ο Κρυεμάδι  πέρασε φοβερή κάθετη πάσα στον Κόλα, αυτός είδε στο ύψος του πέναλτι τον αμαρκάριστο Ζουκάν και του έδωσε την πάσα-“μισό γκολ” για να γίνει έτσι το 2-0.

Στο 69΄ο Λαμπίρης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά για να βγάλει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Στο 74΄νέα μεγάλη φάση του Εθνικού με τον Λαμπίρη και τον Κρυεμάδι να συνεργάζονται πολύ ωραία και τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά αλλά η μπάλα να καταλήγει λίγo έξω απο την εστία του Τσάμη.

Τελικό σκορ 2-0 με την ομάδα μας να παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας) Πατσιογεώργος, Κόλα, Γιαλαμίδης, Χατζής, Παπαδόπουλος Χρ.(56΄Ζουκάν), Ιντζόγλου, Σεχολλάρι (63΄Κρυεμάδι), Μηλιώτης (56΄Λαμπίρης), Κλιγγόπουλος, Μετάι (75΄Τουλίκας Γιώργ.) Τουλίκας Βασ.

Αστέρας Σταυρού (Βαγγέλης Λέντας) Τσάμη, Μαλισσόβα, Μόσχο, Akassou, Λάππα, Rodriguez, Αυγουστάτος, Μανιώτης (68΄ Δρόσος) Παρλάντζας (85΄Σκούρας), Αντωνόπουλος, Μαργαρίτης (88΄Πανουργιάς).

Share This Article