Γ’ Εθνική: ΓΑΣ Σβορώνος – Βατανιακός 2-1

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Ύστερα από ένα τοπικό ντέρμπι στο οποίο η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο, ο ΓΑΣ Σβορώνου λύγισε με τρομερή ανατροπή τον Βατανιακό νικώντας τον με 2-1 στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής παραμένοντας μόνος του στην κορυφή!

Πραγματοποιήθηκε ένα ντέρμπι με τα όλα του στο Σβορώνο, με την ομάδα μας να έχει μία απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, να χάνει σωρεία κλασικών ευκαιριών και παρότι βρέθηκε στα «σχοινιά» στο 67’ μένοντας πίσω στο σκορ, βρήκε τις λύσεις και έφτασε στην απίθανη επιστροφή για δεύτερη διαδοχική φορά, με τον Κωστή Δεμηρτζόγλου να ισοφαρίζει στο 70’ και το Νίκο Κυπαρίσση να υπογράφει το θρίαμβο στο 84’ μέσα σε πανδαιμόνιο στο « Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο η ομάδα μας θα μπορούσε να το απλοποιήσει πολύ νωρίτερα και να μη μπλέξει σε θρίλερ, ωστόσο η δουλειά έγινε με έναν τρόπο μάλιστα που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το χαρακτήρα και το μέταλλο του «κιτρινόμαυρου» γκρουπ.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό η ομάδα μας έδειξε τις προθέσεις τις και θέλησε να ηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το ρόλο του αφεντικού του παιχνιδιού. Οι πρώτες σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί ο ΓΑΣ ήρθαν στο 20’ και στο 21’, όταν αρχικά ο Λάμπογλου μετά από εντυπωσιακή σόλο προσπάθεια πλάσαρε από πλάγια θέση και είδε τον Φιρινίδη να αποκρούει και εν συνεχεία όταν ο Κοντοθανάσης πλάσαρε εντός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 28’ ο Κωτσιόπουλος με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Κυπαρίσση, εκείνος σέντραρε από τα αριστερά προς το πίσω δοκάρι με τον Δεμηρτζόγλου να κάνει τρομερό άλμα και να απειλεί με κεφαλιά η οποία πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κυπαρίσσης με μακρινή μεταβίβαση έπαιξε για τον Λάμπογλου ο οποίος νίκησε κατά κράτος στο σπριντ τον Μάλα και εκτέλεσε με το μυτάκι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Τελευταία σημαντική στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο μέρος ήταν το διαγώνιο σουτ του Χατζή εντός περιοχής το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΑΣ μπήκε με την ίδια φιλοσοφία και έκλεισε τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό πιέζοντας ασφυκτικά για το γκολ, ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 67’ ο Βατανιακός πέτυχε το 0-1 με την κεφαλιά του Δημήτρη Ανανιάδη μετά από σέντρα του Μαργαρίτη.

Το γκολ αυτό δεν σόκαρε την ομάδα μας που έμεινε ψύχραιμη και μόλις τρία λεπτά μετά έφερε το ματς στην ισορροπία, με τον Δεμηρτζόγλου να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας βγαίνοντας στο τετ-α-τετ με τον Φιρινίδη και με άψογη λόμπα τον κρέμασε, βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει αργά και απολαυστικά στα δίχτυα!

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Καμπερίδη συνέχισαν το «σφυροκόπημα» και στο 75’ έφτασαν μία ανάσα από το 2-1, όταν ο Χαρτσιάς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Κυπαρίσση και ο σέντερ φορ του ΓΑΣ εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Φιρινίδης με τρομερή επέμβαση κράτησε το 1-1.

Η λύτρωση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 84ο λεπτό όταν σε μία φάση «καρμπόν» με την προηγούμενη, ο Χαρτσιάς βρήκε με συστημένη σέντρα τον Κυπαρίσση και εκείνος με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-1!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο ΓΑΣ διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά του, έπαιξε με καθαρό μυαλό και ψυχή, κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του Κούζα και πανηγύρισε στο φινάλε μία σπουδαία και απόλυτα δίκαιη νίκη!

Με αυτό το τρίποντο ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 47 βαθμούς και εξακολουθεί να ηγείται στο βαθμολογικό πίνακα με ρεκόρ 14-5-1.

Την προσεχή Τετάρτη οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στο Σβορώνο τον Πιερικό (31/1 – 15:00) στη μεγάλη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας, ενώ την Κυριακή πηγαίνουν στα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα (4/2 -15:00) στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τικόζογλου, με α’ βοηθό τον κ. Τσακιρόπουλο και β’ βοηθό τον κ. Παντικίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Γιώργος Καμπερίδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Βούλγαρης, Δημηνάς (46’ Χαρτσιάς), Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (77’ Κυρτέγος), Λάμπογλου (90’ Τρούμπαλος), Χατζής (90’ Ίτσιος), Κυπαρίσσης.

Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης): Φιρινίδης, Μάλα, Σαμανίδης (62’ Δερμίσης), Γκαράτζιας, Λιόλιος, Χ.Ανανιάδης, Μιχαηλίδης (80’ Μητράκας), Δαλαμήτρας, Δ.Ανανιάδης, Μαργαρίτης, Μιτακίδης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το γήπεδό μας ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα του Βατανιακού καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Share This Article