Γ’ Εθνική: ΑΟ Καβάλα – Αναγέννηση Επανομής 4-0

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Για την πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου και την επίσημη υποχρέωση της νέας χρονιάς, ο ΑΟΚ φιλοξένησε το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» την Αναγέννηση Επανομής, φτάνοντας σ’ ένα άνετο τρίποντο με 4-0.

Ο πρωτοπόρος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 2023. Με νίκη, καλό θέαμα, ποδόσφαιρο κατοχής και πολλά γκολ. Ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα για τον Τάσο Λαγό, τον Νέτι Μέτσε αλλά και τον Νίκο Σαμπανίδη. Στον πάγκο ο Νάσης Στοΐνοβιτς, που πήρε χρόνο συμμετοχής λίγο πριν το τέλος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Βασίλη Παπαδόπουλου. Ο ΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έχοντας υψηλά ποσοστά κατοχής και καλή κυκλοφορία. Οι «αργοναύτες» άλλα δυο γκολ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με Νταντάμη (αυτ.) και Σαμπανίδης, αποκτώντας ευρύ προβάδισμα πριν ακόμη τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Μάλιστα, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με διαφορά 4 τερμάτων, καθώς ο Παπαδόπουλος βρήκε δεύτερο γκολ στο 36ο λεπτό.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε κατακόρυφα. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την πρωτοβουλία και να ψάχνουν περισσότερα τέρματα, αφού η ομάδα της Επανομής δεν είχε καθόλου την μπάλα στην κατοχή της. Ο Καβακάς μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, δίνοντας αγωνιστικά λεπτά και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι «αργοναύτες» διατήρησαν το προβάδισμα 7 πόντων στην κορυφή και πλέον επικεντρώνονται στην εκτός έδρας αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Αετό Βαρβάρας.

Το φιλμ του αγώνα

2’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δημητριάδη, ο Γκέκας στέλνει την μπάλα αουτ με το κεφάλι.
4’ Σέντρα του Καζαντζίδη από τα δεξιά, κεφάλια του Παπαδόπουλου στα δίχτυα για το 1-0.
12’ Γύρισμα του Τζελίδη στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, ο Μέτσε αστοχεί αν και ξεμαρκάριστος.
21’ Σέντρα του Δημητριάδη, αδύναμη κεφαλιά του Παπαδόπουλου καταλήγει στην αγκαλιά του αντιπάλου τερματοφύλακα.
24’ Ο ΑΟΚ βρίσκει δεύτερο γκολ σε αντιποίηση. Ο Τζελίδης βγάζει υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προς τον Παπαδόπουλο, εκείνος γυρίζει προς την περιοχή και αμυντικός της Επανομής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
25’ Ο Σαμπανίδης σκοράρει στην επιστροφή του στο «Ανθή Καραγιάνη» με σουτ εντός περιοχής και τον Κολέτσα εξουδετερωμένο.
35’ Ο Παπαδόπουλος σκοράρει ξανά για το 4-0.
41’ Υπέροχη σέντρα του Περδίκη προς τον Σαμπανίδη, που με κεφαλιά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.
42’ Γύρισμα του Παπαδόπουλου προς τη μικρή περιοχή, με τον Μέτσε να πιάνει δυνατό σουτ και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.
47’ Κάρτα στον Καζαντζίδη.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟ Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης (74’ Δαλιανόπουλος), Σμίλτος, Περδίκης, Δημητριάδης (74’ Ιωαννίδης), Λαγός (57’ Γιαγτζίδης), Μέτσε, Τζελίδης (57’ Καρακώστας), Σαμπανίδης (84’ Στοΐνοβιτς), Παπαδόπουλος, Γκέκας

Αναγέννηση Επανομής: Κολέτσας, Ανδρεαδάκης, Τσιοπανίδης, Νταντάμης, Μπόικα, Μπαλάσας Β., Μπαλάσας Κ., Λιάπης, Ζουρνατζάκης, Χαμοξάρας, Ματθαίου

Πηγή: proininews

Share This Article