Γ’ Εθνική: Έπιασε κορυφή με «τριάρα» η Νέα Αρτάκη!

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Η Νέα Αρτάκη κέρδισε 3-1 τη Λευκίμμη, για την -εξ αναβολής- πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής και έπιασε προσωρινά την κορυφή.

Ο ΑΟΝΑ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αφού ο Σπηλιώτης στο 2′ απείλησε με σουτ απ’ τα όρια της μικρής περιοχής (η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι), στο επόμενο λεπτό μπήκε και πάλι στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 14′ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν πέναλτι (το κέρδισε ο Μερτύρης από τον Νίκιτς) που εκτέλεσε ο Ιορδανίδης (απέκρουσε ο Παγκράτης), φτάνοντας τελικά στο 21′ στο 2-0, με πλασέ από την ‘καρδιά’ της περιοχής του Μερτύρη.

Έξι λεπτά μετά η ομάδα της Εύβοιας είχε ακόμη μια καλή στιγμή, με σουτ του Ταυταρίδη λίγο έξω απ’ το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα απ’ τη δεξιά συμβολή των δοκών του Παγκράτη.

Από τη μεριά της η Λευκίμμη -ειδικά στο πρώτο μισάωρο- είχε ρόλο παθητικό στο πρώτο μέρος, καταγράφοντας ουσιαστικά μία μόνο τελική με μακρινό σουτ του Κουλάλη, που όμως πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο τρίτο λεπτό της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μείωση του σκορ, με σουτ μέσα απ’ την περιοχή του Μουζακίτη, με τον Διαμαντή να σωζεί την εστία του, παραχωρώντας κόρνερ.

Οι Αρτακιανοί ‘κλείδωσαν’ το τρίτο τους ‘τρίποντο’ στο πρωτάθλημα στο 61′, οπότε και ο Ντελέκος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ταυταρίδης απ’ το δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ‘γράψει’ το 3-0.

Ειδικά από κει και πέρα ο ΑΟΝΑ χωρίς άγχος έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε και συντήρηση δυνάμεων, ενόψει και του επόμενου αγώνα της για το πρωτάθλημα, στην Άρτα με την τοπική Αναγέννηση, το Σάββατο 7/10.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 3-1 στο 77′, με τον Μουζακίτη να δέχεται ασίστ από τον Νίκιτς μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ στο δεξί ‘γάμα’ του Διαμαντή να σκοράρει.

Ο ΑΟΝΑ έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ, στο 81′ με τον Παπαδάκη να μην μπορεί να ‘τσιμπήσει’ από κοντά και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα (μετά από παράλληλη μπαλιά του Τ. Χατζηστάμου) και στο 85′ με τον Παπαδάκη να κάνει κούρσα ως τα όρια της μικρής περιοχής και να πλασάρει, με τον Παγκράτη να παραχωρεί κόρνερ.

Νεα Αρτάκη (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Δ. Χατζηστάμου, Μερτύρης (90’+ Παπαδημητρίου), Νόνης, Στασινόπουλος, Γερογιάννης, Ταυταρίδης (90’+ Ζαχαράκης), Ντελέκος (78′ Λάμπρου), Σκριβάνος (67′ Τ. Χατζηστάμου), Ιορδανίδης (78′ Παπαδάκης), Σπηλιώτης.

Α.Ε.Λευκίμμης (Παναγιώτης Κορομπόκης): Παγκράτης, Mocovila, Μπλάτσιος (56′ Πουλημένος), Μπάλος, Κουλάλης (62′ Μαστοράκης), Νίτας (56′ Γαστεράτος), Μουζακίτης, Βασσάκης (29′ Τσοπάνας), Κωστακιώτης, Nicic, Γρηγοριάδης.

Πηγή: eviasports

Share This Article