Γ’ Εθνική:Εορδαϊκός – Α.Ο.Τρίκαλα 5-1

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ένας Εορδαϊκός βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των ανθρώπων και των φιλάθλων του και πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο ημίχρονο της φετινής χρονιάς σκόρπισε στα 4 σημεία του ορίζοντα την ομάδα των Τρικάλων την οποία και συνέτριψε με το εντυπωσιακό 5-1.
Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους (ανάμεσα τους και περίπου 20 από τα Τρίκαλα από τους οποίους ο Σάκης Θεοδοσιάδης και ο Νίκος Σκόνδρας ζήτησαν συγνώμη) η ομάδα της Πτολεμαΐδας με άριστη τακτική και αποτελεσματικότητα κατάφερε στο πρώτο μέρος να πετύχει 4 γκολ και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι.

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου πέτυχε και 5ο γκολ και από εκεί και μετά έκανε συντήρηση δυνάμεων (ποιος θα το περίμενε σε τέτοιο παιχνίδι) για τη δύσκολη συνέχεια.

Πρέπει να τονίσουμε πως για πρώτη φορά φέτος η ομάδα είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης και μπαράζ και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον στην κατηγορία. Ποιός αλήθεια θα το φανταζόταν αυτό στην αρχή της χρονιάς που δεν ξεκίνησε καλά ή μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση με την Θύελλα Κατσικά στην Πτολεμαΐδα ότι η ομάδα θα ήταν εκτός επικίνδυνης ζώνης,

Από ότι φαίνεται το πίστευαν διοίκηση, προπονητής και παίκτες και οι λίγοι φίλαθλοι που είναι δίπλα στην ομάδα και που σίγουρα πρέπει να γίνουν πιο πολύ γιατί κάτι καλό γίνεται στον Εορδαϊκό.

Η ομάδα του Εορδαϊκού παίζει καλό ποδόσφαιρο, σήμερα ήταν και αποτελεσματική και δείχνει ότι το μέλλον φαντάζει αισιόδοξο.
Από την άλλη τα Τρίκαλα πραγματικά ναυάγιο όπως δήλωσαν οι άνθρωποι του μετά το τέλος και θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν ότι έγινε στην Πτολεμαΐδα.

Φάσεις και γκολ

Στο 14′ δυνατό σουτ του Παπαδόπουλου έξω από τη περιοχή ελάχιστα έξω και στο 20′ εκτέλεση φάουλ Τσαγκαλίδη καρφωτή κεφαλιά Νίκολι και 1-0.

Μετά από 4 λεπτά οι γηπεδούχοι ξαναχτύπησαν. Ο Μάϊλαντ έκανε μια κούρσα κάτω από τη σέντρα, κανείς δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει, έφτασε στη περιοχή σέντραρε με το δεξί και ο Άνταμς από κοντά έκανε το 2-0.

Ο Εορδαϊκός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο 40′ πολύ όμορφη σέντρα ο Στεργιόπουλος κεφαλιά ψαράκι Τσαγκαλίδη 3-0 και δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο ίδιος παίκτης με μακρινό σουτ έκανε το 4-0.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48′ κόρνερ Μάϊλαντ κεφαλιά Νικόλι και 5-0 με τα Τρίκαλα να αντιδρούν στο 52′ με κοντινό σουτ του Αλεξίου και αφού ο Δημητριάδης είπε όχι σε κοντινό σουτ του Ν. Σκόνδρα.

Στο 65′ λεπτό σουτ του Μάϊλαντ απέκρουσε δύσκολα ο Παπαδόπουλος.

Στο 86’λεπτό εκτέλεση φάουλ Μπαλίτσα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κοντινό σουτ του Παπαζήση άουτ.

Στο 90’λεπτό μπροστινή μπαλιά Μπαλίτσα στον Παπαζήση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο που απέκρουσε σωτήρια…

Διαιτητής: Τσιώρης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Μέκιος – Δημητρόπουλος(ΕΠΣ Άρτας)

Με 2 κίτρινες αποβλήθηκε ο Ζαΐμι στο 86ο

Κίτρινη κάρτα είδε ο Παπανικόπουλος, Μάϊλαντ,  Γ. Σκόνδρας.

Φ.Σ.Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης) Δημητριάδης, Στεργιόπουλος, Παπανικόπουλος, Παπάς, Πυρίτζαους, Μπαλίτσας, Παπαδόπουλος (46′ Πούλιος), Τσαγκαλίδης (64′ Παπαζήσης), Τάρκουϊν-Άνταμς (64′ Ιλιέφσκι), Νίκολι (83′ Γροσδάνης), Μάϊλαντ (88′ Ντερβίσι)

Α.Ο.Τρίκαλα (Θ.Θεοδοσιάδης) Παπαδόπουλος,Πατρώνης(70′ Μαγκούτης),Τζέλης (64’Μαλακασιώτης), Μάγγος(46′ Μπραντίτσας), Γ. Σκόνδρας, Κωστόπουλος(46’Ιωάννου), Γεωργάκης, Ζαΐμι, Αλεξίου, Ν. Σκόνδρας, Βασιλείου(46′ Κοντογιώργος).

Ρεπορτάζ αγώνα – Φωτογραφίες Θεόφιλος Ηλιάδης e-ptolemeos

Share This Article