Γιάννης Κατσαρός: Οι σημαντικότεροι λόγοι για την αγωνιστική ανάκαμψη της Καστοριάς

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

Η Καστοριά ανέκαμψε βαθμολογικά μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι παιχνίδια στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Γιάννη Κατσαρού σκαρφάλωσε στην 9η θέση με 17 βαθμούς, στο -2 από την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Ο Ελληνας προπονητής μίλησε στη Μετροσπορτ για την πορεία της Καστοριάς στη Γ’ Εθνική, τη συνέχεια αλλά και τον στόχο του συλλόγου.

-Αναλάβατε το καλοκαίρι την Καστοριά (παρότι δεν κάνατε εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό), πως νιώθετε στην ομάδα και αν είστε δικαιωμένος από την απόφασή σας;

«Η πρώτη επαφή που είχα με τον Σύλλογο ήταν γύρω στις 20 Αυγούστου. Είδα 2 φιλικά παιχνίδια προσπαθώντας να βγάλω κάποια πρώτα συμπεράσματα για το ρόστερ που υπήρχε και για την κατάσταση της ομάδας. Σίγουρα υπήρχε μια εικόνα που με έβαζε σε προβληματισμό.

Η προετοιμασία ήταν ελλιπής και αυτό ήταν φανερό χωρίς αυτό να είναι μομφή για τον προηγούμενο συνάδελφο που τρέφω σεβασμό προς το πρόσωπο του. Όμως είναι δύσκολο να αρνηθείς την πρόταση από έναν Σύλλογο με την ιστορία και την τοσο βαριά φανέλα που έχει η Καστοριά.

Ήμουν αποφασισμένος να αλλάξουμε αυτή την εικόνα μαζί με τους παίκτες και τους συνεργάτες μου κάτι που θεωρώ ότι σταδιακά το πετυχαίνουμε και αυτό από μόνο του είναι, μια απολαυστική θα έλεγα δικαίωση της δουλειάς μας, που λαμβάνει μεγαλύτερη διάσταση λόγω του μεγέθους του συλλόγου που βρισκόμαστε.

Φυσικά για επουδενί λόγο δεν επαναπαυόμαστε αφού ξέρουμε ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει σχεδόν τίποτα και απέχουμε από τον μεγάλο στόχο της ομαδας που είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή μας στην κατηγορία προσπαθώντας να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

-Παρότι η ομάδα είχε ένα λίγο άσχημο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα, ανέκαμψε τις τελευταίες αγωνιστικές και ανέβηκε βαθμολογικά. Που οφείλεται η καλή πορεία των τελευταίων αγώνων;

«Ναι ξεκινήσαμε με τρία άσχημα αποτελέσματα έχοντας να αντιμετωπίσουμε 2 ιστορικές και ενισχυμένες ομάδες τα Τρίκαλα και τον Πιερικό και την έκπληξη θα έλεγα μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος τον Αστέρα Σταυρού.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως η ομάδα ουσιαστικά βρέθηκε όλη μαζί λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό και σε συνδυασμό με την έλευση ενός νέου προπονητή που θέλει να περάσει την δίκη του αγωνιστική φιλοσοφία δυσκόλεψε την κατάσταση στα πρώτα παιχνίδια.

Εκείνη την περίοδο δεχόμασταν τεράστια πίεση και το αγωνιστικό τμήμα αλλά και οι άνθρωποι της διοίκησης. Η στήριξη που είχαμε από την διοίκηση, η τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι στιγμής τα παιδιά καθημερινά στις προπονήσεις όπου η αλήθεια είναι ότι τους πιέζουμε πάρα πολύ και τέλος η αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τον κύριο Δημητρίου που είναι ο γυμναστής της ομάδας και ταυτόχρονα ο άμεσος συνεργάτης μου και με τον κύριο Τοτονίδη όπου είναι υπεύθυνος για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων μας θεωρώ ότι είναι οι σημαντικότεροι λόγοι αυτής της αγωνιστικής ανάκαμψης που συνοδεύεται από μια πλούσια συγκομιδή βαθμών έχοντας συνάμα και αυτή την αγωνιστική εικόνα που θέλουμε να έχουμε σαν ομάδα κατα την διάρκεια των αγώνα μας».

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική ως προπονητής, πως σχολιάζετε το φετινό Πρωτάθλημα του 2ου ομίλου;

«Μετά την παρουσία μου στην Β’ Εθνική της Κύπρου με την ομάδα του Ερμή Αραδίππου η οποία κράτησε σχεδόν ένα χρόνο θέλησα να επιστρέψω στα πρωταθλήματα της Ελλάδας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Β’ Εθνική της Κύπρου είναι ένα αμελητέο πρωτάθλημα.

Τουναντίον θα έλεγα πως είναι σε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό αλλά και οργανωτικό επίπεδο. Κάτι ανάλογο θα πω και για το πρωτάθλημα του ομίλου όπου αγωνίζεται η ομάδα μας.

Αν παρατηρήσετε στην κορυφή υπάρχουν 5 ομάδες σε απόσταση 3 βαθμών. Επίσης και στην ζώνη του υποβιβασμού γίνεται μια τεράστια μάχη για την εξασφάλιση της σωτηρίας. Σίγουρα όλη η Γ’ Εθνική είναι ένα πολύ αναβαθμισμένο πρωτάθλημα που αν προσεχθεί λίγο ακόμα θεωρώ πως θα επανέλθει η χαμένη αίγλη που έχει σαν κατηγορία αφού θυμόμαστε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν πως η Γ εθνική ήταν σχεδόν εφάμιλλη της Β εθνικής χωρισμένη σε 2 μόνο ομίλους

-Τι στόχο έχει θέσει η Καστοριά και ποια νίκη της σεζόν θεωρείτε ότι ήταν κομβική;

Στην πρώτη επαφή με την Διοίκηση της ομάδας ο στόχος που τέθηκε ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Η όσο το δυνατόν συντομότερη εξασφάλιση της παραμονής της ομάδας στην κατηγορία, οι βάσεις για κάτι καλύτερο την νέα σαιζόν και η εν γέννηση ανάταση και βελτίωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος όλης της Ελλάδας αλλά περισσότερο οι Καστοριανοί έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον σύλλογο να να αγωνίζεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και μάλιστα έχοντας αυξημένες απαιτήσεις.

Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η Καστοριά αλλά και η πίεση που πάντα θα υπάρχει σε όλα τα στελέχη του συλλόγου. Εύχομαι και πιστεύω πως στο πολύ κοντινό μέλλον η ομάδα θα βρεθεί στη θέση που της αρμόζει έχοντας βάλει πρώτα γερές βάσεις για μια αξιοπρεπή εικόνα.

Εδώ με όλο το σεβασμό που έχω μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο μας θα ήθελα να εκφράσω και να μεταφέρω ουσιαστικά ένα μικρό παράπονο που εισπράττω από τους ποδοσφαιριστές μας αλλά και από την διοίκηση μας. Θέλουμε πάρα πολύ ο κόσμος και η κοινωνία της πόλης να μας αγκαλιάσει και να μας στηρίξει ακόμα περισσότερο.

 Οι παίκτες μας αλλά και οι άνθρωποι της διοίκησης που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην μας λείπει σχεδόν τίποτα αξίζουν μιας μεγαλύτερης αποδοχής και στήριξης. Μόνο όλοι μαζί και συσπειρωμένοι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πράγματα και να κατακτήσουμε κορυφές.

Εμείς τους δίνουμε την υπόσχεση πως κάθε Κυριακή θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την φανέλα με τον κάστορα στο στήθος προσπαθώντας να τους κάνουμε συνεχώς χαρούμενους και περήφανους».

Πηγή: Metrosport

Share This Article