Βήμα ανόδου για Μαγνησιακό νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Σταυρού

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

Βήμα ανόδου στη Γ’ Εθνική έκανε ο Μαγνησιακός κερδίζοντας στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» τον Αστέρα Σταυρού με 1-0.

Το «χρυσό» γκολ για τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Θεσσαλίας σημείωσε στο 67’ ο Ηλίας Βλάχος με αριστουργηματικό σουτ εκτός περιοχής. Εξάλλου, μόνο έτσι μπορούσε να «νικηθεί» χθες ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Γιώργος Τσιάμης.

Οι εκατοντάδες φίλαθλοι που γέμισαν την κεντρική κερκίδα της θρυλικής «κλούβας» παρακολούθησαν έναν αγώνα με πλούσιο θέαμα και με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη του.

Σαφώς καλύτερος ο Μαγνησιακός πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς και αν ο αντίπαλος γκολκίπερ δεν έκανε φανταστικό παιχνίδι το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ο προπονητής του Μαγνησιακού Θάνος Θεοδώρου επέλεξε σύστημα 3-5-2 με τον Βρονταρά κάτω από τα δοκάρια και τους Σιάτρα, Βέρτζο, Δημητριάδη από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Δεξιός φουλ-μπακ ήταν ο Χριστίδης και αριστερός ο Παπαδόπουλος. Οι Γαλανόπουλος, Λάμπος, Ψιάνος έπαιξαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Βλάχος, Βουρδάκης συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός των πρωταθλητών της ΕΠΣ Φθιώτιδας Πέτρος Καραΐσκος προτίμησε το 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσιάμης. Δεξιός μπακ ο Κουδουνάς και αριστερός ο Στυλιανός με στόπερ τους Μόσχο και Λυτάκη. Οι Αυγουστάτος, Ακασού και Λάππας τοποθετήθηκαν στα χαφ, ο Νικολόπουλος κινούταν από τα δεξιά και ο Ευαγγελόπουλος από τα αριστερά, ενώ ο Κακκάβας ήταν ο σέντερ φορ.


Ο Μαγνησιακός πήρε από την αρχή τα «ηνία» του ματς. Πίεσε πολύ ψηλά για να κλέβει μπάλες και ανάγκασε τους αντιπάλους να παίζουν όλοι πίσω από το κέντρο.

Πρώτη τελική στο 2’ για τους «κυανόλευκους» με το σουτ του Χριστίδη που κόντραρε στον Ακασού, ενώ στο 3’ η κεφαλιά του Βλάχου πέρασε άουτ. Μεγάλη φάση στο 11’ για τον Μαγνησιακό όταν ο Ψιάνος έβγαλε τον Βλάχο σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του βρήκε στον Στυλιανό και Τσιάμης μπλόκαρε.
Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά με το άστοχο μακρινό σουτ του Κουδουνά στο 23, ενώ το απευθείας φάουλ του Νικολόπουλου δεν ανησύχησε τον σωστά τοποθετημένο Βρονταρά.


Στο μεταξύ, από τα μέσα του ημιχρόνου ο κ. Θεοδώρου άλλαξε το σύστημα του Μαγνησιακού σε 4-3-3 θέλοντας να ενισχύσει τα άκρα της ομάδας. Ο Χριστίδης έπαιξε ως δεξιός οπισθοφύλακας, με τον Δημητριάδη να έχει τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά, ενώ στα εξτρέμ ο Βουρδάκης επιχειρούσε από τα δεξιά και ο Παπαδόπουλος από τα αριστερά.

Μετά το 35ο λεπτό ο Δημητριάδης έγινε δεξιός μπακ με τον Χριστίδη μπροστά του, ενώ ο Παπαδόπουλος οπισθοχώρησε σε θέση αριστερού οπισθοφύλακα και ο Βουρδάκης έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
Η σημαντικότερη ευκαιρία του α’ ημιχρόνου καταγράφηκε στο 39’ όταν ο Βλάχος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Τσιάμης απέκρουσε θεαματικά. Η φάση συνεχίστηκε και στο νέο σουτ του Παπαδόπουλου ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Αστέρας βγήκε στην κόντρα με τον Στυλιανό να επιχειρεί σουτ από τα αριστερά και τον Βρονταρά να παραχωρεί κόρνερ.
Με την έναρξη του β’ μέρους ο κ. Θεοδώρου αντικατέστησε τον Σιάτρα με τον Σιώμο και με το σύστημα να γίνεται 4-4-2 στα «χαρτιά», αλλά κατ’ ουσίαν 4-2-4, αφού οι Χριστίδης και Βουρδάκης στα άκρα έπαιζαν πολύ ψηλά για να βοηθήσουν το επιθετικό δίδυμο των Βλάχου-Σιώμου.


Μάλιστα, μόλις στο 46’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για την βολιώτικη ομάδα όταν ο Βλάχος τροφοδότησε τον Χριστίδη που σούταρε για να διώξει με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Τσιάμης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό έδειξε και ο Βρονταράς την αξία του «νικώντας» σε τετ-α-τετ τον Νικολόπουλο.
Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φοβερό ρυθμό με τον Μαγνησιακό να εξακολουθεί να ψάχνει περισσότερο το γκολ. Μάλιστα το «άγγιξε» στο 60’ όταν το σουτ του Ψιάνου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χριστίδης σούταρε και ο Τσιάμης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Χριστίδης ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 62ου λεπτού όταν το πλασέ του πέρασε άουτ.
Ο Μαγνησιακός πίεζε, αλλά είχε πέσει πάνω σε έναν τερματοφύλακα «κέρβερο». Μόνο με κάτι απολύτως εντυπωσιακό μπορούσε να «νικηθεί» και αυτό συνέβη στο 67’. Ο Ηλίας Βλάχος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή από τα δεξιά και με απίστευτο σουτ άφησε «άγαλμα» τον Τσιάμη στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιό «παραθυράκι». Το 1-0 ήταν γεγονός…


Οι γηπεδούχοι μπορούσαν στη συνέχεια να πετύχουν και άλλο τέρμα. Στο 71’ ο Παπαδόπουλος σούταρε χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 74’ ο Τσιάμης οριζοντιώθηκε για να βγάλει σε κόρνερ το σουτ του Βουρδάκης. Από την άλλη πλευρά και ο Βρονταράς εξουδετέρωσε με θεαματικό τρόπο το σουτ του Χαντζή στο 78’. Άουτ πέρασε το πλασέ του Βουρδάκη στο 78’, όπως και το πλασέ από πλάγια θέση του Βλάχου στο 83’, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν και πέναλτι για χέρι του Στυλιανού. Στο 88’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Σιώμου ως οφσάιντ, με την τελευταία φάση να καταγράφεται στο 89’ και να είναι για τον Αστέρα, αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Μόσχου κατέληξε άουτ.


Διαιτητής: Παραδεισόπουλος (Πιερίας).
Βοηθοί: Μερτζεμέκης, Τσικλητάρη (Πιερίας).
Κίτρινες: Βουρδάκης, Ψιάνος, Λάμπος, Παπαδόπουλος-Μόσχος, Ακασού, Ευαγγελόπουλος.

Mαγνησιακός: Βρονταράς, Δημητριάδης (82’ Τρίμης), Παπαδόπουλος, Σιάτρας (46’ Σιώμος), Βέρτζος, Βουρδάκης (90’ Κρανιάς), Γαλανόπουλος, Ψιάνος, Λάμπος (90’ Ζαρκαδής), Χριστίδης (63’ Λούρος), Βλάχος.

Αστέρας Σταυρού : Τσιάμης, Κουδουνάς (65’ Λόζος), Στυλιανός, Μόσχος, Ακασού (82’ Ζαχάρης), Λυτάκης, Αυγουστάτος, Λάππας, Κακκάβας, Νικολόπουλος (73’ Χαντζής), Ευαγγελόπουλος.

e- thessalia.gr

Share This Article