Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μ.Αλέξανδρος Άρδασσας – ΠΑΟΚ Κοίλων 0-0

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Από έναν βαθμό μοιραστήκαν Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας και ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, αφού οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες (0-0) χωρίς σκορ, στο «ντέρμπι» της 15ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Η δεύτερη στην βαθμολογία ομάδα της Άρδασσας, φιλοξένησε στο γήπεδο της τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Κοίλων, με περίπου 120 φιλάθλους να δίνουν το παρών στην κερκίδα, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή.

Από τη μία πλευρά οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πλησιάσουν στον «πόντο» τους φιλοξενούμενους, αλλά έμειναν και ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού διατηρήθηκε η διαφορά των τεσσάρων βαθμών.

Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν για δύο αποτελέσματα, έψαξαν το «τρίποντο» κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για να ξεφύγουν στο +7 στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά βολεύτηκαν και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην αναμέτρηση, η μπάλα ήταν διαρκώς πάνω κάτω και από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης όμως να είναι πιο απειλητικός στο παιχνίδι του, πατώντας περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, με τον Μέγα Αλέξανδρο Άρδασσας να μην δημιουργεί πολλές φάσεις στην εστία του Γρηγοριάδη, χάνοντας όμως την μεγαλύτερη ευκαιρία του ντέρμπι, με τον Βλάχου στο 79′ λεπτό, να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτική θέση.

Τραυματίας αποχώρησε στο «ντεμπούτο» του με την φανέλα της Άρδασσας ο Νίκος Χάιτας, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 39’λεπτό, έχοντας πρόβλημα στον ώμο του.

Να τονίσουμε πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμα του πρώην προέδρου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, Φώτη Φωλτόπουλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Ας πάρουμε όμως τις φάσεις από την αρχή, αφού στο 5′ λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ Κοίλων θα καταγράψει την πρώτη του τελική προσπάθεια, με τον Παπανικόπουλο να σουτάρει και τον Χρυσοστομίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 29′ λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Άρδασσας, η μπάλα θα φτάσει στον Κυπίρτογλου, ο οποίος θα σουτάρει την κίνηση, αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι, αφού θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας.

Στο 44′ λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τρούπκου, ο Αθανασιάδης θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Οι τρεις παραπάνω φάσεις από την πλευρά της ομάδας του Βασίλη Μαντζώλα, είναι ότι καλύτερο είδαμε στο «φτωχό» πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 53’λεπτό, έπειτα από έξοδο του τερματοφύλακα Χρυσοστομίδη και διώξιμο της μπάλας, η οποία θα φτάσει στον Γιαμουρίδη, με τον τελευταίο να κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίος θα καταλήξει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (54’), ο Βασίλας από πλεονεκτική θέση δεν θα βάλει καλά το σώμα του, με το σουτ που θα κάνει να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 60’ θα έρθει σουτ από τον Μαντώ, αλλά ο Χρυσοστομίδης θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 79′ λεπτό, έπειτα από πανέμορφη σέντρα του Μαυροματίδη, ο Βλάχου σχεδόν από το ένα μέτρο θα πλασάρει, αλλά η μπάλα θα χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι, χάνοντας πραγματικά μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Άρδασσα.

Στο 93′ λεπτό ο Σαλονικίδης θα απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Χρυσοστομίδης θα αποκρούσει την μπάλα.

Το τελευταίο «σφύριγμα» της λήξης από τον Φλωρινιώτη διαιτητή Καλδάνη, θα μοιράσει στις ομάδες από έναν βαθμό.

Έτσι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης θα φτάσει τους 38 στην 1η θέση, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας τους 34 στην 2η θέση.

Την επόμενη αγωνιστική το σύνολο του κύριου Καλπακίδη έχει δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Μακεδονικό Σιάτιστας, ενώ τα Κοίλα θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Ιωνικό περιοχής Βαθυλάκκου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας: (Τέλης Καλπακίδης) Χρυστοστομίδης, Ελευθεριάδης (72’ Παναγιωτίδης), Ρωσσίδης, Μωυσιάδης, Ρωσσίδης, Ρουσάκης, Ξανθόπουλος (72’ Βλάχου), Σερσέμης, Χάιτας (39’ Ποιμενίδης α.α. (90΄Τσουμήτας), Μεντεσίδης, Μαυροματίδης

ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης: (Βασίλης Μαντζώλας) Γρηγοριάδης, Ντούκα, Ποσινακίδης, Ζιώγας, Μαντώς, Κυπίρτογλου, Σαλονικίδης, Παπανικόπουλος (Καρυπίδης), Τρούπκος (90’ Σαββίδης), Αθανασιάδης, Γιαμουρίδης (72’ Σαμαράς)

Διαιτητής: Καλδάνης (Ε.Π.Σ. Φλώρινας)

Α’ Βοηθός: Ευαγγέλου (Ε.Π.Σ. Φλώρινας)

Β’ Βοηθός: Στεργιάδης (Ε.Π.Σ. Φλώρινας)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

ezgif.com gif maker 3
OlaKrepa834

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article