Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Κοζάνης – Α.Ε.Κοζάνης 2-0

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Την νίκη με 2-0 πήρε ο έμπειρος Μακεδονικός Κοζάνης από την νεανική Α.Ε. Κοζάνης στο ντέρμπυ της 18ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά αυτός που βάζει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο παιχνίδι που έγινε στην Ν. Νικόπολη, η ΑΕΚ είχε καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερη κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά γιά άλλη μία φορά, ενώ άφησε καλές εντυπώσεις, έφυγε με … μηδέν είς το πηλίκον.

Ο Μακεδονικός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο πίεσε την ΑΕΚ, κυρίως με μία σειρά από κόρνερ που με την βοήθεια του αέρα έγιναν επικίνδυνα, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο γκολ.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε αυτή την πρωτοβουλία κι έκανε κάποιες φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την ΑΕΚ να έχει περισσότερη κατοχή και τον Μακεδονικό να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Τελικά όμως το γκολ του Λάζου Πολυχρονιάδη στο 70′ με βολέ από κόρνερ του Νάνου, κόντρα στην ροή του αγώνα, έδωσε αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα στον Μακεδονικό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το δεύτερο γκολ του Μακεδονικού στο 83′ από προσπάθεια του Νάνου και ασσίστ στον Δημήτρη Τζέλο, έβαλε οριστικό τέλος στο παιχνίδι.

Μακεδονικός Κοζάνης (Μάκης Μαλούτας):  Βαρυτιμίδης,  Πολυχρονιάδης (85’ Μαντζώκας), Κεϊσίδης,  Σακαλής,  Μαλούτας,  Θ. Τζέλος (60’ Ευθυμιάδης),  Δ. Τζέλος,  Μόσχος,  Κεΐσογλου (73’ Στεφανίδης),  Μετικάνος,  Νάνος (85’ Μέρος).

Α.Ε.Κοζάνης(Βαγγέλης Μίχος): Φωτιάδης,  Ζάχος (69’ Αλ. Παπαδόπουλος),  Βουνοτρυπίδης,  Κακουλαντωνάκης,  Παπαχαρίσης,  Τσιόκανος,  Πουτογλίδης,  Μίχος,  Γκάργκας (78’ Τσίπης),  Γουρζουλίδης (59’ Σικαλόπουλος),  Δ. Χατζηζήσης.

Διαιτητής: Πελετίδης.

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Τζιαμπάζης.

Share This Article