Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: ΠΑΟΚ Κοίλων – Μακεδονικός Κοζάνης 3-1

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

«Τρίποντο» με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης κόντρα στον Μακεδονικό Κοζάνης, αήττητοι στην κορυφή τερμάτισαν οι «ασπρόμαυροι» και τώρα… Play Off

Τη νίκη με σκορ 3-1 πανηγύρισε η ομάδα του ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, απέναντι στον «μαχητικό» Μακεδονικό Κοζάνης, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Με αυτό το ματς, ολοκληρώθηκε και η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού θα ακολουθήσουν τα Play Off, εκεί όπου θα κριθεί και ο φετινός πρωταθλητής.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, τερμάτισε στην 1η θέση με 66 βαθμούς και μάλιστα αήττητη!

Το σύνολο του κύριου Μαντζώλα, θέλει να παραμείνει σε αυτή την θέση και μετά τα Play Off, έχοντας ως βασικό αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Άρδασσας, όπου βρίσκεται στη 2η θέση με 61 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Μακεδονικός Κοζάνης ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 43 βαθμούς στην 5η θέση, όπου και αυτός θα αγωνιστεί στην διαδικασία των Play Off.

Να τονίσουμε πως οι αγώνες θα είναι μονοί, με τους πρώτους να έχουν πλεονέκτημα έδρας στην κλήρωση.

Στα αγωνιστικά, ο Μακεδονικός Κοζάνης άνοιξε το σκορ με τον Σακαλή, ο οποίος έκανε το 0-1, ενώ ο ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης ισοφάρισε με τον Αθανασιάδη σε 1-1. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ποσινακίδης, ο οποίος σκόραρε για το 2-1, ενώ το τελικό 3-1 για τους γηπεδούχους, διαμόρφωσε ο νεαρός Φαρμάκης.

Η πρώτη τελική θα έρθει στο 2’ με τον Αθανασιάδη, αλλά το σουτ που θα κάνει έξω από την περιοχή, θα καταλήξει άουτ.

Στο 8’ ο Μαντώς θα απειλήσει για τον ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μεντεσίδης θα αποκρούσει την μπάλα.

Στο 9′ λεπτό ο Μακεδονικός θα χάσει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Δάλλη, αλλά ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα στείλει την πάλα άουτ με κοντινή προβολή, μετά από σέντρα του Τζέλου.

Στο 10’ θα έρθει η σειρά του Κεΐσογλου να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ για τους μπλε, αλλά ο Γρηγοριάδης θα αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 16′ λεπτό, εκεί όπου ο Σακαλής θα «κρεμάσει» τον Γρηγοριάδη σε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, μετά από ωραία μπαλιά του Κεΐσογλου, γράφοντας το 0-1 για τον Μακεδονικό Κοζάνης.

Στο 24’ ο Δάλλης με ωραίο σουτ στην κίνηση από την δεξιά πλευρά, θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 44′ λεπτό ο ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης θα ψάξει την ισοφάριση, αλλά το δυνατό σουτ που θα κάνει ο Αθανασιάδης, θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Μακεδονικό Κοζάνης να πηγαίνει τα αποδυτήρια, προηγούμενος στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος όμως και συγκεκριμένα στα πρώτα δευτερόλεπτα (46’), οι γηπεδούχοι θα βρουν αυτό που έψαχναν με ζήλο, αφού ο Αθανασιάδης με κοντινό πλασέ θα ισοφαρίσει σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο 47’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Μακεδονικού, ο Μαντώς θα πιάσει ένα συρτό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Στο 54’ ο «ορεξάτος» Ποσινακίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, θα βρει ωραίο σουτ από διαγώνια θέση, με τον Μεντεσίδη να αποκρούει την μπάλα, η οποία θα φτάσει στον Αθανασιάδη, με τον τελευταίο να κάνει ανάποδο ψαλιδάκι και την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η προειδοποίηση του Ποσινακίδη στο 54’ έδειξε πως δεν ήταν τυχαία, αφού στο 61′ λεπτό και πάλι από το ίδιο σημείο μέσα στην περιοχή, ο Ποσινακίδης θα «ζυγίσει» το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία των διχτυών, κάνοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, σημειώνοντας παράλληλα ένα πολύ όμορφο γκολ, φέρνοντας τούμπα το ματς.

Στο 68′ λεπτό, «σφραγίστηκε» το «τρίποντο» του ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης, με την μπάλα να φτάνει στο νεαρό Φαρμάκη μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ωραίο σουτ θα σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

Στο 75′ λεπτό ο Νικολαΐδης με κεφαλιά παραλίγο να κάνει το 4-1, αλλά η μπάλα θα φύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 85’ και 87’ ο Μπάμπης Κεΐσογλου, με ωραίες απευθείας εκτελέσεις φάουλ θα απειλήσει για τον Μακεδονικό Κοζάνης, αλλά ο Γρηγοριάδης και στις δύο περιπτώσεις θα αποκρούσει την μπάλα, με την δεύτερη να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης, θα έρθει στο 92′ λεπτό, με τον Μαντώ να πιάνει ωραίο δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Μεντεσίδη να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης: (Βασίλης Μαντζώλας) Γρηγοριάδης, Ντούκα, Δραγώγιας, Μαντώς, Σαββίδης, Κυπίρτογλου, Γιαμουρίδης, Σαμαράς, Νικολαΐδης, Αθανασιάδης, Τρούπκος

Μακεδονικός Κοζάνης: (Μάκης Μαλούτας) Μεντεσίδης, Δάλλης, Μόσχος, Ευθυμιάδης, Πολυχρονιάδης, Μαλούτας, Κεϊσίδης, Κεΐσογλου, Ματούλας, Τζέλος, Σακαλής

Διαιτητής: Καρατέρπος

Α’ Βοηθός: Γεωργιάδης

Β’ Βοηθός: Τζιαμπάζης

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article