Απόστολος Τεληκωστόγλου: Ο κορυφαίος Έλληνας εν’ ενεργεία Πρωταθλητής του Tαεκβοντό

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Έχει κατακτήσει την μεγαλύτερη διάκριση Έλληνα αθλητή, σε παγκόσμιο επίπεδο Ανδρών, στην ιστορία του Ταεκβοντό της χώρας μας !!!

Ότι το 2019 πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση Έλληνα αθλητή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων μαζί με του κολυμβητή Γκολομέεβ . Αργυρό παγκόσμιο Ανδρών !!!

Ότι έχει την μεγαλύτερη βαθμολογία στο Ολυμπιακό και Παγκόσμιο ράνκινκ από το 2019 εδώ και τέσσερα χρόνια μαζί και το 2023 !!!

Ότι είναι ο Μοναδικός Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών στην ιστορία του ελληνικού Ταεκβοντό !!!

Ότι είναι ο Μοναδικός Έλληνας αθλητής στην ιστορία του ελληνικού Ταεκβοντό που αγωνίστηκε σε τελικό GRAND PRIX και κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο , Παρίσι 2023 !!!

Ότι είναι ο Μοναδικός Έλληνας αθλητής που έχει Τρεις παγκόσμιες διακρίσεις , Δύο Αργυρά μετάλλια και μια Πέμπτη θέση , 2012 , 2019 , 2022 !!!

Ότι έχει κατακτήσει τέσσερις Πανευρωπαικές διακρίσεις Χάλκινο μετάλλιο Ανδρών , και τρεις πέμπτες θέσεις 2014 , 2015 , 2021 , 2023 !!!

Ότι έχει κατακτήσει Χάλκινο Χάλκινο Μεσογειακό μετάλλιο Ανδρών στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Ταεκβοντό το 2022 !!!

Ότι έχει κατακτήσει Μετάλλια σε τρεις διαφορετικές , ηπειρωτικές διοργανώσεις , President Cup . Ασίας, Αφρικής , Ευρώπης !!!

Ότι έχει κατακτήσει περισσότερα από Είκοσι διεθνή μετάλλια σε βαθμολογουμενες διοργανώσεις G1 , G2 , G4 , G6. !!!

Ότι έχει κατακτήσει Δέκα επτά φορές Πανελλήνια μετάλλια σε κατηγορίες παίδων , εφήβων, Νέων, Ανδρών !!!

Ότι έχει αγωνιστεί Δύο φορές σε Τελικό GRAND PRIX 2022 , 2023 , μια διοργάνωση που αγωνίζονται οι 16 καλύτεροι αθλητές του κόσμου !!!

Ότι έχει αγωνιστεί στην Αθλητική του καριέρα σε περισσότερες από 50 διεθνείς διοργανώσεις ανά τον κόσμο !!!

Ότι είναι Δώδεκα χρόνια Από το 2012 έως και το 2023 μέλος της Εθνικής μας ομάδας σε κατηγορίες εφήβων, Νέων , Ανδρών .

Ότι για δεύτερη φορά είναι μέλος της Προολυμπιακής ομάδας της χώρας μας 2020 , 2024 , με την μεγαλύτερη βαθμολογία στο Ολυμπιακό και Παγκόσμιο ράνκινκ.

Ότι έχει επισκεφθεί επτά φορές την γενέτειρα του Ταεκβοντό την ΚΟΡΕΑ που αποτελεί την Μητρόπολη του αγωνίσματος προσδίδοντας ξεχωριστές εμπειρίες σε κάθε αθλητή σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία !!!

Ότι κατάφερε όλα τα παραπάνω σε μια μικρή πόλη της χώρας , στην πόλη της Κοζάνης και συνεχίζει να αγωνίζεται με τον σύλλογο που τον Ανέδειξε Α .Γ. Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ,μα πάνω από όλα να αποτελεί πρότυπο Ανθρώπου και Αθλητή για πολλούς αθλητές του Ταεκβοντό και όχι μόνο εντός και εκτός της χώρας μας !!!  Αυτός είναι ο Μοναδικός Απόστολος Τεληκωστόγλου Του Κωνσταντίνου και τής Καλλιόπης !!

Συνεχίζουμε την προσπάθεια
Με Όραμα , Στόχο, για το Παρίσι 2024.

Share This Article